Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Linux opstarten vanaf de Grub commandline – noodopdrachten

Lukt Linux opstarten niet en zie je alleen de commandline van de bootloader Grub? Met de juiste noodopdrachten kun je alsnog Linux opstarten.

Mint 20: Linux voor Windows-gebruikers

Mint Linux is een beginnersvriendelijke Linux voor gebruikers die de voorkeur hebben voor een klassieke desktoplay-out.

Extra veilige laptop: Linux-laptop Nitrokey Nitropad X230

De NitroPad X230 is bijzonder veilig: de extra veilige laptop is standaard versleuteld en het starten van het systeem kan via een cryptostick gecontroleerd worden.

Linux Mint uitproberen als alternatief voor Windows

Linux Mint is een gratis en beginnersvriendelijke Linux-variant die de overstap van Windows makkelijk maakt. We laten je zien hoe je het Linux-systeem veilig kunt testen en de compatibiliteit van je h...

Linux: kernel verdwenen na onderbroken upgrade

Linux: kernel verdwenen na een onderbroken upgrade. Wat kan ik doen om mijn Arch Linux systeem weer aan de praat te krijgen?

Software updaten met Topgrade: alle software ineens

Topgrade doet updates voor Linux, macOS en Windows in één keer. Zo kun je makkelijker de software updaten zonder verschillende update­-programma's handmatig te moeten starten.

Broot commandline foldertool

Met Broot krijg je overzicht in de inhoud van je mappen en vis je bestanden uit de diepste krochten van je submappen – in Linux, Mac en Windows.

Solus versie 4.1 verschenen

Na de release van de Linux-distributie Solus 4 in het voorjaar van 2019, is onlangs versie 4.1 verschenen met de nodige updates, waaronder een nieuwe versie van de eigen Budgie-desktop en de Linux-ker...

Meest gelezen

    c't dec/2020

    Bestel nu