Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Linux naast Windows installeren – zo krijg je dual boot met Windows 10 of 11

Linux naast Windows installeren is niet moeilijk. Lees deze workshop om problemen te omzeilen en Linux én Windows te gebruiken op je pc.

In Linux Android apps draaien – zo gebruik je apps met WayDroid

In Linux Android apps draaien kan met Waydroid, dat lichter is dan emulators. Lees hoe je het installeert, gebruikt en app-stores toevoegt.

Linux testen of proberen op je pc – doe het met een live-systeem

Eerst Linux testen op je computer voordat je het installeert is een goed idee. Zo doe je dat makkelijk met een live-systeem op een usb-stick.

Wat is de beste Linux distributie? – zo kies je zelf een geschikte Linux

Een Linux-distributie biedt een gebruiksklaar en samenhangend totaalpakket voor je pc. Maar hoe kies je de beste Linux distributie voor jou?

Python installeren op Linux – voor Ubuntu en andere distributies

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python installeren op Linux.

Facetime op Android, Windows en Linux – gratis Apple Facetime?

Er is nu ook Apple Facetime op Android, Windows en Linux beschikbaar. Ontdek wat je er wel (en niet) mee kunt en hoe het werkt.

Waarom Linux gebruiken? – voordelen van gratis Linux op je pc

Er zijn veel redenen waarom Linux gebruiken een goede keuze is, zoals geen Windows 11 willen/kunnen, meer veiligheid of privacy. Ontdek meer over kiezen voor Linux.

Nvidia komt met verrassing – Nvidia Linux opensource drivers

In tegenstelling tot AMD en Intel, heeft Nvidia voor zijn grafische kaarten nooit open source drivers voor Linux uitgebracht. Dat verandert.

Meest gelezen

    c't magazine 8-9/2022

    Bestel nu