Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Anoniem internet gebruiken met Whonix

Met behulp van Whonix kun je anoniem internet gebruiken (niet alleen de browser) en blijft je pc bovendien veilig voor malware. Dit werkt voor Windows, macOS en Linux.

Computer geeft verkeerde tijd aan bij dualboot (Linux/Windows)

Bij een dualboot-systeem gaat de klok soms zomaar een uur of twee vooruit en weer achteruit omdat besturingssystemen de realtime-klok van de hardware anders interpreteren. Dat de computer de verkeerde...

Fedora 31 alleen in 64-bit

Fedora is er alleen nog in 64-bit uitvoering en is overgegaan van het Xz-compressiealgoritme naar Zstd. Een korte review.

Externe schijf aansluiten in Linux voor automatische back-up

Als je bij Linux bestanden naar een externe schijf wilt kopiëren, moet je vaak aan de slag met onoverzichtelijke udev-regels en inflexibele shell-scripts. Met systemd-units heb je een overzichtelijke ...

Linux parallel gebruiken: problemen en oplossingen

We bespreken een aantal mogelijke problemen en oplossingen bij Linux parallel gebruiken. Bij distributies naast elkaar gebruiken zijn er namelijk de nodige potentiële struikelblokken.

Linus Torvalds wijst ZFS in de Linux-kernel weer af

Linux-gebruikers blijven de wens uiten om het ZFS-bestandssysteem te integreren in de Linux-kernel. Linus Torvalds zei nu ook weer: vergeet het maar.

NTP: belasting NTP-server meten met Wireshark

Het Network Time Protocol (NTP) is een onderbelicht maar belangrijk internetprotocol. Wireshark biedt een nieuwe functie om de latentie van een NTP-server te achterhalen.

Instellingen en bestanden overzetten van Windows naar Linux Mint

Bij instellingen en bestanden overzetten naar Linux vanaf Windows moet je weten wat je precies waar naartoe moet kopiëren. We laten zien hoe je je gegevens en Windows-instellingen meeneemt bij een ove...

Meest gelezen

    c't mei/2020

    Bestel nu