Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Superactuele Linuxdesktop Manjaro

Manjaro 18.0 is een Linux-distributie op basis van Arch Linux. Grafische tools maken niet alleen het installeren en configureren makkelijk, maar ook je dagelijkse taken.

Oude pc hergebruiken met Linux

Op een oude netbook of laptop kun je met een lekker licht Linux-systeem nog goed typen, internetten of video's afspelen. We bekijken hoe je een oude pc hergebruiken kunt met Linux.

X2Go voor remote gebruik van grafische Linux-toepassingen

Met X2Go kun je Linux-programma's remote gebruiken, ook als je met een Windows-pc of een Mac werkt. Zelfs een langzame netwerkverbinding is voor X2Go geen probleem. We laten zien hoe je X2Go instelt e...

Ubuntu terminal sluit na opdracht

Ik wil in Ubuntu het programma 'cal' uitvoeren met gnometerminal, maar als ik dat gebruik, wordt het venster meteen weer gesloten. Hoe zorg ik ervoor dat het venster geopend blijft?

Grafische kaarten onder Linux

Geen van de gangbare grafische drivers voor Linux kan aan alle wensen voldoen. Daarom is het handig om bij het kopen van een nieuwe grafische kaart de eigenschappen van de driver mee te laten wegen.

LibreOffice 6.2 verschenen

De Document Foundation heeft LibreOffice 6.2 aangekondigd. De grootste verandering in de opensource Office-suite is de nieuwe ribbon-achtige interface, die de NotebookBar is genoemd.

E-mail versturen op Raspberry Pi en Linux met Nullmailer

Voor e-mail versturen door een Raspberry Pi of Linux-systeem hoef je geen volwaardige mailserver als Postfix te hebben draaien. Met Nullmailer en Ssmtp bestaan er twee minimale oplossingen.

MyEtherWallet op Tails

Ik wil mijn Ether-coins bewaren op een wallet die ik lokaal en offline maak op een stick waar de live Linux-omgeving Tails op draait. Daarvoor heb ik MyEtherWallet (MEW) op de stick gezet. Maar als ik...

Meest gelezen

    c't Magazine apr/2019

    Bestel nu