Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Odroid N2+ singleboard computer als alternatief voor Raspberry Pi

De Odroid N2+ singleboard computer heeft krachtige hardware en relevante aansluitmogelijkheden en is geschikt voor Ubuntu 20.04 LTS en als mediaspeler.

Virtualisatie onder Linux

Desktopvirtualisatie onder Linux: alles wat je nodig hebt voor virtualisatie onder Linux.

Voorloper – Linux Fedora 34 PipeWire

Bij Linux Fedora 34 start PipeWire door die eindelijk zorgt voor een uniforme audio-interface. Gnome en de Waylandmode maken belangrijke ontwikkelingsstappen.

De optimale pc: Linux crasht met Kingston-ssd

Bij onze optimale pc kan er een probleem met de ssd optreden waardoor Linux soms blijft hangen. Een wijziging die we voor de kernel-code hebben ingebracht verhelpt het probleem.

Linux en Secure Boot: Linux Mint struikelt over Secure Boot

Linux en Secure Boot gaat niet altijd goed samen. Secure Boot kan problemen opleveren bij starten van het besturingssysteem. Dat kun je verhelpen.

Rootrechten gericht toekennen met sudo

Alweer een wachtwoord invullen? Dat hoeft niet altijd. Wat zinvol is op een server, is irritant op een thuis-pc. Met sudo kun je wachtwoordverzoeken en shares aan je eigen wensen aanpassen, op een man...

Linux op je iPhone met iSH Shell

De gratis app iSH Shell breidt de functionaliteit van de iPhones en iPads van Apple uit met een geëmuleerde Linux-omgeving. Dat is vooral nuttig voor ontwikkelaars en beheerders.

Grote bestanden met Linux-tools opsporen

Is je harde schijf weer vol en geen idee hoe dat komt? Linux-tools als Filelight of Boabab helpen om oude ISO-images, gedownloade games, films en andere grote bestanden op te sporen die de schijf vull...

Meest gelezen

    c't magazine okt/2021

    Bestel nu