Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


MyEtherWallet op Tails

Ik wil mijn Ether-coins bewaren op een wallet die ik lokaal en offline maak op een stick waar de live Linux-omgeving Tails op draait. Daarvoor heb ik MyEtherWallet (MEW) op de stick gezet. Maar als ik...

De beste Docker containers

Het vinden van goede container-images valt niet mee. We hebben een selectie van images samengesteld waarvan we denken dat ze goed doordacht zijn, goed onderhouden worden en veel werk kunnen besparen.

Xbox One S controller onder Linux

Ik heb een Xbox One S controller aangeschaft, die zou moeten werken onder Linux. Hij wordt wel herkend, maar een verbinding wordt niet gemaakt

Gegevens veilig overzetten onder Linux

Ik wil mijn Linux home-directory kopiëren naar een submap op mijn nieuwe systeem. Maar de oorspronkelijke map is versleuteld en op het nieuwe systeem kan ik de gegevens niet lezen.

Docker voordelen en nadelen

Iedereen die wel eens vaker software uitprobeert kan van Docker profiteren. Maar er zitten aan Docker voordelen en nadelen.

Linux Mint Tara: Ubuntu-basis, snapshots en meer

De nieuwe Linux Mint Tara biedt een duidelijk recenter softwarepakket en diepere integratie van systeemsnapshots. We bekijken kort deze Linux-distributie.

Suse Linux Enterprise, versie 15 bekeken

Versie 15 van Suse Linux Enterprise is een grote stap voorwaarts. De installer kan dankzij de modules nu met alle varianten van de distributie overweg. We bekijken kort deze versie van Suse Linux.

Netwerk en server monitor software: aan de slag met Check_MK

Server monitor software Check_MK begon als Nagios-uitbreiding, maar is nu zelfstandig en makkelijk te installeren en beheren. Zo zet je de eerste stappen.

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu