Linux

Linux

Linux vind je op de desktop, op servers, op een NAS of router en op allerlei andere apparaten. Er zijn distributies voor uiteenlopende doelen en je kunt ze zelf naar wens aanpassen. We belichten de nieuwste ontwikkelingen, testen (opensource) software en hardware voor Linux en gaan aan de slag met praktische oplossingen en projecten.


Warpinator; filetransfer voor Linux computers en Android

Warpinator is een handig tool voor filetransfer tussen Linux-computers in je lokale netwerk en Android-apparaten, zonder lastige configuratie.

Wachtwoord van pdf halen – zonder omwegen met Linux

Soms krijg je een pdf met belangrijke ge­gevens die beveiligd is met een wachtwoord. Als je bang bent dat je het wachtwoord vergeet, kun je dat snel verwijderen uit het bestand. 

Scannen onder Linux – oude scanner gebruiken

Scannen onder Linux gaat vaak heel eenvoudig, ook oude scanners waar geen ondersteuning met speciale drivers meer voor geleverd wordt kun je nog gebruiken.

Monitor kalibratie & kleurbeheer onder Linux instellen

Matige monitorkalibratie en kleurbeheer van Linux is een (onterechte) reden voor fotografen en vormgevers om te twijfelen aan een overstap naar Linux.

Odroid N2+ singleboard computer als alternatief voor Raspberry Pi

De Odroid N2+ singleboard computer heeft krachtige hardware en relevante aansluitmogelijkheden en is geschikt voor Ubuntu 20.04 LTS en als mediaspeler.

Virtualisatie onder Linux

Desktopvirtualisatie onder Linux: alles wat je nodig hebt voor virtualisatie onder Linux.

Voorloper – Linux Fedora 34 PipeWire

Bij Linux Fedora 34 start PipeWire door die eindelijk zorgt voor een uniforme audio-interface. Gnome en de Waylandmode maken belangrijke ontwikkelingsstappen.

De optimale pc: Linux crasht met Kingston-ssd

Bij onze optimale pc kan er een probleem met de ssd optreden waardoor Linux soms blijft hangen. Een wijziging die we voor de kernel-code hebben ingebracht verhelpt het probleem.

Meest gelezen

    c't magazine nov/2021

    Bestel nu