Footage review: kleine Linux-tool voor videobewerking

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de kleine Linux-tool Footage. Deze tool voor Linux knipt het begin of einde af van video’s, draait en schaalt ze en zet het resultaat om naar het gewenste formaat.

  Footage review: kleine Linux-tool voor videobewerking

  Videobewerking op Linux op maat

  Footage verkort lange video’s tot kortere clips. Hiervoor kun je eenvoudig het begin en einde van een videoclip verslepen met de muis. De tool kan ook een clip horizontaal of verticaal spiegelen en de uitlijning corrigeren. Een nadeel is dat bij kleine video’s het voorbeeldvenster niet meeschaalt met de venstergrootte. De software ondersteunt alle videoformaten die compatibel zijn met het GStreamer-framework.

  Naadloos renderen met behoud van kwaliteit

  Vervolgens rendert Footage de bewerkte video met of zonder audiospoor. Het behoudt daarbij het oorspronkelijke doelformaat en de video- en audiocodecs. Als alternatief kan Footage de video downscalen. Om de beeldverhouding te wijzigen, kun je gebruikmaken van de preview-handgrepen.

  Flexibele uitvoeropties

  Indien de resolutie hoog genoeg is, kan Footage ook staande video’s maken van materiaal dat in liggend formaat is opgenomen. De framerate is aanpasbaar en de beschikbare formaten omvatten MKV, MP4, WEBM en GIF, met ondersteuning voor videocodecs zoals AV1, VP9, VP8, H264 en H265. Voor audio zijn Vorbis, Opus, AAC, AC3 en FLAC beschikbaar. Footage is een eenvoudig te gebruiken programma met een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide ondersteuning voor formaten.

  Conclusie Footage review

  Al met al biedt Footage een prima reeks functies voor het bewerken en aanpassen van video’s op Linux-systemen. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide ondersteuning voor formaten is het een waardevolle toevoeging voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

  Footage review: plus- en minpunten

  + Overzichtelijke interface
  + Brede formaatondersteuning
  Klein previewvenster

  Footage specificaties

  Maker@adhami3310 on GitLab
  SysteemeisenLinux met Flatpak-ondersteuning
  Gratis te downloaden viaFlathub

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke software reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  Linuxtool

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er