Achtergrond


eSIM vervangt de simkaart en maakt wissel provider eenvoudiger

Met eSIM als vervanger voor de conventionele simkaarten kan mobiele telefonie goedkoper worden, wordt het wisselen van provider makkelijker gemaakt en is het gepruts met minuscule simkaarten eindelijk...

Scannen onder Linux – oude scanner gebruiken

Scannen onder Linux gaat vaak heel eenvoudig, ook oude scanners waar geen ondersteuning met speciale drivers meer voor geleverd wordt kun je nog gebruiken.

Monitor kalibratie & kleurbeheer onder Linux instellen

Matige monitorkalibratie en kleurbeheer van Linux is een (onterechte) reden voor fotografen en vormgevers om te twijfelen aan een overstap naar Linux.

Opladen via USB-C tot 240 watt

Opladen via USB-C is al vrij standaard voor smartphones en compacte laptops. De stekker kan tot 100 watt leveren als de voedingsadapter zoveel vermogen kan leveren. Die 100 watt wordt in de toekomst 2...

Muis DPI waarde – zo werkt resolutie bij muizen

Fabrikanten adverteren met 20000 DPI of meer voor de muis. Maar wat is een bruikbare muis DPI waarde, en wat betekent het eigenlijk in de praktijk?

Toch maar wel een Microsoft-account, de voordelen bij aanmelden

Microsoftaccount geeft toegang tot aanvullende diensten die verweven zijn met het besturingssysteem, er zijn voordelen te noemen voor wel aanmelden.

Intel’s gepimpte Core i-11000 processor vergeleken met Ryzen 5000

Intel geeft zijn cpu-generatie met 14-nanometer-­techniek in de processor eindelijk nieuwe rekenunits, maar is dat genoeg om in desktop-pc’s te wedijveren met AMD’s Ryzen 5000-­processors?

Systeemherstel functies onder Windows activeren met zelfherstel script

Uitgeschakelde systeemherstel van Windows met eigen zelfherstel script reactiveren en bespaar je je het opnieuw moeten installeren in geval van nood.

Meest gelezen

    c't magazine okt/2021

    Bestel nu