Achtergrond


Gegevens verwijderen van computers, op harde schijf en ssd

Gegevens verwijderen betekent niet altijd hetzelfde. We gaan in op de basis van datahygiëne en hoe je correct gegevens verwijderen kunt van harde schijf en ssd. 

UEFI BIOS instellen en Secure Boot: vragen en antwoorden

Moderne pc's en notebooks met processors van AMD, Intel en Qualcomm hebben een UEFI-BIOS. We gaan in op vragen rond het UEFI-BIOS instellen en Secure Boot.

Dropbox alternatieven

Bestanden delen kan tricky zijn: privacyminded vrienden willen niets via de cloud, Linux-gebruikers klagen over het wegvallen van support bij Dropbox en de minder technisch onderlegde gebruikers komen...

Grafische kaarten onder Linux

Geen van de gangbare grafische drivers voor Linux kan aan alle wensen voldoen. Daarom is het handig om bij het kopen van een nieuwe grafische kaart de eigenschappen van de driver mee te laten wegen.

Het systeem achter Zigbee-netwerken

Met Zigbee kun je eenvoudig een draadloos netwerk configureren met lampen en sensoren. Als je weet hoe berichten van apparaat naar apparaat worden verstuurd, is het ook makkelijker om fouten op te zoe...

Bestanden terughalen: tips voor data recovery

Wil je verloren bestanden terughalen? Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en het hoofd koel houdt, heb je de meeste kans op succes.

USB-C adapterkabels gebruiken voor opladen en data

USB-C adapter­kabels naar USB-A werken helaas niet altijd zoals je zou verwachten. We bekijken de verschillen en testen adapterkabels in de praktijk.

Smartphone spionage-apps: stalker-tools blootgelegd

Het gebruik van FlexiSpy, mSpy en andere spionage apps is verboden, maar daar malen sommigen niet om. We leggen bloot hoe smartphone spionage-apps te werk gaan.

Meest gelezen

    c't Magazine apr/2019

    Bestel nu