Achtergrond


LPDDR4/5-SDRAM voor smartphones en laptops

Net als bij grafische kaarten zitten de geheugenchips in mobiele apparaten dicht bij de processor. Het huidige LPDDR4X-SDRAM haalt meer dan 2 GHz (LPDDR4X-4266).

Een leven zonder Google

Google is alomtegenwoordig, als zoekmachine, maar ook in je tv, smartphone of e-mailadres. Maar voor meer privacy moet je op zoek naar alternatieven. DuckDuckGo is een zoekmachine waar privacy centraa...

Power Delivery 3.0: de toekomst van snelladen

Met de nieuwe USB 3.2-specificatie die er aan komt, komt ook USB PD 3.0 in zicht. Deze nieuwe Power Delivery 3.0 belooft meer flexibiliteit te bieden.

Amerikaanse verkiezingen: Trump, Biden & de invloed van social media

Wat is de invloed van social media op de Amerikaanse verkiezingen? Facebook, Twitter en Google spelen bij de campagnes van Trump en Biden een grote rol.

IPMI maakt plaats voor Redfish: remote server beheer vernieuwd

IPMI voor server beheer op afstand wordt opgevolgd door Redfish voor nieuwe functies, hogere veiligheid en meer flexibiliteit. We gaan in op Redfish en geven tips en praktijkvoorbeelden.

Deepfake en AI-stemmen: kansen en risico’s van spraaksynthese

De menselijke stem kan met AI worden gekloond en bijvoorbeeld in een 'deepfake' gebruikt worden. We bekijken de risico's en kansen van spraaksynthese.

Online DNA testen en analysewebsites in de praktijk

Voor online DNA testen wordt veel reclame gemaakt. Externe analyseplatforms beloven nog meer inzichten. We bekijken resultaten en risico's.

Flash geheugen – SLC, QLC, 3D-NAND en andere technieken

NAND-flashgeheugen is inmiddels standaard voor ssd's, smartphones en andere apparaten. We gaan in op SLQ, QLC, 3D-NAND en andere technieken voor flash geheugen en wat ze betekenen.

Meest gelezen

    c't dec/2020

    Bestel nu