Achtergrond


TLS en QUIC analyseren dataverkeer

Het is goed voor de privésfeer, maar slecht voor het verkeerbeheer: steeds meer internettoepassingen gebruiken versleutelde protocollen.

Zo werkt spyware op smartphones

Spioneren op mobiele telefoons is niet iets geheimzinnigs. Spyware is normale software, en vaak zelfs heel slechte. Als je begrijpt hoe het in zijn werk gaat, kun je het ontmaskeren en onschadelijk ma...

Wat office-pc’s bijzonder maakt

Een goede pc voor werkdoeleinden is betrouwbaar, stil en snel. In de praktijk betekent dit dat je bepaalde compromissen moet sluiten wat de uitrusting betreft.

Android update: het lange wachten

Als Android-gebruiker moet je vaak erg lang (of tevergeefs) wachten tot je toestel een keer een Android update krijgt. Er blijft hoop dat Google het lethargische updatebeleid een impuls kan geven.

Darknet en TOR: avontuurlijke technieken en oplossingen

Het darknet biedt meer dan illegale zwarte markten en anonimiteit via TOR. Ontdek oplossingen voor problemen die ook in het dagelijks leven voorkomen.

Crossplatform Android en iOS-apps ontwikkelen

Met crossplatform ontwikkeltools maak je apps die op Android, iOS en andere besturingssystemen kunnen draaien. We vergelijken verschillende ontwikkeltools, van gratis tot prijzige teamoplossingen.

Een notebook kiezen: top laptops voor 2018

Veel mensen gebruiken het liefst een laptop als pc: een groot scherm, fatsoenlijk toetsenbord en krachtige prestaties, maar dan wel in een vorm die je overal mee naartoe kunt nemen. Dit zijn enkele va...

Een middenklasse laptop kiezen: tips en suggesties

Wil je een laptop met een goede prijs-prestatieverhouding? Een krachtiger model waarmee je behalve internetten ook prima kunt fotobewerken of andere software draaien heb je al voor rond 800 euro.

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu