Achtergrond


Hoe draadloos opladen met Qi werkt

Steeds meer apparaten, en vooral smartphones, kun je tegenwoordig draadloos opladen met Qi. Een korte uitleg over hoe deze techniek werkt.

Alternatieve voeding voor de Raspberry Pi 4

Een Raspberry Pi kan zonder stopcontact. Je kunt hem namelijk ook van stroom voorzien via USB-C vanaf een iPad, vanaf het netwerk of via de GPIO-aansluitingen.

Beginnen met beleggen? Zo start je

De spaarpotten van veel mensen in ons land zijn door de coronacrisis vorig jaar behoorlijk aangevuld. De Nederlandsche Bank heeft onlangs bekend gemaakt dat het afgelopen jaar 42 miljard euro gespaard...

Foto’s, video’s en andere bestanden langer bewaren

Je dierbare foto's bewaren op blu-ray-discs en dvd’s lijkt okee, maar over 20 tot 30 jaar zijn ze waarschijnlijk niet meer leesbaar. Een M-Disc moet je data 1000 jaar bewaren, en dat klinkt behoorlijk...

Turn-key kantoorruimtes zijn interessant voor IT-bedrijven

Als je een eigen bedrijf hebt dan zou je ervoor kunnen kiezen om hiermee aan de slag te gaan vanuit je eigen huis. Daarnaast kun je natuurlijk ook een turn-key kantoor huren met een al bestaande en go...

ITIL en ITSM: praktische oplossingen in theorie en praktijk

Als je werkzaam bent in de IT zul je ongetwijfeld gehoord hebben van ITIL. Iets minder bekend is de term ITSM. Daarom een korte introductie.

Maak je netwerk sneller met multigigabit-ethernet

Maak je netwerk sneller met multigigabit-ethernet en verkort wachttijden tot een vijfde of minder. We kijken naar de snelheden en wat je nodig hebt.

Starlink-satellieten voor wereldwijd internet

Een gigantisch netwerk van laagvliegende satellieten moet afgelegen oorden kunnen voorzien van internet. Niet iedereen is daar blij mee: astronomen maken zich er druk over.

Meest gelezen

    c't mrt/2021

    Bestel nu