Workshops


Malware bekijken zonder risico, via je browser

Met de online sandbox any.run kun je malware bekijken zonder risico, via je browser. Vaak krijg je daar veel informatie mee boven water – en het is nog leuk om te doen ook.

Windows overzetten naar een nieuwe pc: tips en voorbereidingen

Er zijn verschillende manieren voor Windows overzetten naar een nieuwe pc, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. We bekijken mogelijke opties.

Anoniem surfen met DNS-encryptie voor Windows, macOS en Linux

Ook de modus voor anoniem surfen van de browser verstuurt DNS-informatie. Daarmee kunnen anderen achterhalen wat je bezoekt. Met versleutelde DNS-communicatie kun je dit op Linux, macOS en Windows voo...

BitLocker en ssd’s met ingebouwde encryptie

BitLocker kun je ook gebruiken met hardwareversleuteling op een ssd die aan de eDrive-standaard voldoet. We laten zien waar je rekening mee moet houden.

Outlook of Microsoft Planner: teamplanning in Office 365

Met Microsoft Planner verzamel je alle taken binnen een project op één centrale plek. Dat is handiger dan Outlook als je in teamverband aan projecten werkt.

Webradio via je router

Om radio via internet te luisteren heb je een audiospeler nodig waarmee je zo'n stream kunt beluisteren. Maar dat kan ook makkelijker: een Fritzbox kan zo'n stream bijvoorbeeld via UPnP beschikbaar st...

Smart-home met DECT-switches

Bij een smart-home denk je vaak aan thermostaten, beveiligingscamera's, lampen en andere apparaten die je via wifi kunt aansturen. Maar dat kan bij een Fritzbox-router ook met DECT-aparaten.

Serverless webapplicatie in de praktijk

Met de term 'serverless' vragen cloudaanbieders de aandacht van webontwikkelaars. Geen eigen server nodig, en geen serverbeheer. Kan dat werken? Verslag van een eigen ervaring.

Meest gelezen

    c't okt/2019

    Bestel nu