Workshops


Windows 10 makkelijker bedienen, deel 1

Windows 10 heeft een aantal trucs aan boord om sneller te kunnen werken. We geven enkele tips om Windows 10 makkelijker te bedienen, van ingebouwde conversies tot hulp bij het typen.

Scherm ergonomisch instellen voor beeldschermwerk

Ergonomisch instellen van je scherm helpt bij beeldschermwerk. Ook de opstelling van je monitor en je zithouding zijn belangrijk. Wij leggen uit wat je kunt doen en waar je op moet letten.

Windows 10 laten lijken op Windows 7

Windows 7 wordt niet meer ondersteund. Om Windows veilig te kunnen blijven gebruiken, zullen pc-gebruikers de overstap naar Windows 10 moeten wagen. De interface is echter niet altijd even prettig of ...

De optimale pc 2020

In c’t magazine 3/2020 staan drie bouwvoorstellen om jouw ideale pc samen te stellen. Hier zie je een overzicht van alle hardwareonderdelen en de BIOS-instellingen.

Geluidsopname maken met Audacity (multitrack)

Met het gratis programma Audacity kun je een geluidsopname maken, nabewerken en multitrack-projecten mixen met opensource middelen. Ook een commentaar-track bij een video kun je op die manier creëren.

Software testen voor Intel-processors met VTune

Welke programma’s op je pc maken er eigenlijk gebruik van de moderne processorfuncties en meerdere cpu-kernen? Met VTune kun je zelf software op je pc testen en inschatten of overstappen op andere har...

Netwerk-pakketten analyseren met TShark: Wireshark versnellen

TShark kan het werken met Wireshark versnellen en ook in andere gevallen handig zijn. Je netwerk analyseren gaat zo een stuk vlotter.

PowerShell en Opdrachtprompt snel starten: tips en trucs

Veel taken in Windows kun je efficiënt uitvoeren vanaf de Opdrachtprompt of met PowerShell. Via onze 'highway to shell' kun je Powershell of Opdrachtprompt snel starten.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2020

    Bestel nu