Workshops


Raspberry Pi wekkerradio maken (met internetradio en eigen muziek)

Met ons project voor een Pi-wekkerradio maken kun je podcasts, radiostreams of muziek van streamingdiensten en natuurlijk je eigen muziekbibliotheek horen bij het wakker worden.

Windows 10 en hoge resolutie-monitoren

Windows 10 kan op zich goed overweg met high-res monitoren. Maar als er problemen zijn met een hoge resolutie bij Windows 10, zijn er mogelijkheden de weergave te verbeteren.

Blender workshop: 3D ontwerpen met gratis software

De gratis versie van Blender maakt modelleren en animeren in 3D pas echt leuk. Met onze workshop kun je makkelijk aan de slag met het bouwen van je eigen 3D-modellen.

Installeren voor iedereen (of niet) in Windows

Installeren van een Windows-programma gaat meestal snel en eenvoudig. Maar kun je beter kiezen voor installeren voor alle gebruikers of alleen voor jezelf?

Externe schijf aansluiten in Linux voor automatische back-up

Als je bij Linux bestanden naar een externe schijf wilt kopiëren, moet je vaak aan de slag met onoverzichtelijke udev-regels en inflexibele shell-scripts. Met systemd-units heb je een overzichtelijke ...

Mailing met pdf versturen vanuit Microsoft Office en LibreOffice

Wil je een mailing met pdf versturen? Dat kan met het gratis LibreOffice en (gratis) invoegtoepassingen Voor Microsoft Office. We bekijken de werkwijze en mogelijkheden.

Bouw je eigen mini-computer

Mini PC's uit Intel's Next Unit of Computing serie passen in de palm van je hand maar zijn desondanks geschikt voor de meeste alledaagse toepassingen. We laten je zien hoe je zo'n NUC in een paar stap...

Windows 10 makkelijker bedienen, deel 3

Windows 10 heeft een aantal trucs aan boord om sneller te kunnen werken. We geven enkele tips om Windows 10 makkelijker te bedienen, zoals het uitgebreidere klembord.

Meest gelezen

    c't mrt/2020

    Bestel nu