Workshops


Windows 10 omzetten naar UEFI booten (i.p.v. klassiek booten)

Je kunt soms een al geïnstalleerde Windows 10 omzetten naar UEFI booten (van klassiek booten) als het echt nodig is. Dat is wel bewerkelijk en lukt alleen in bepaalde gevallen.

Meer scherm voor je laptop: ZenBook Pro Duo met tweede scherm

Een nadeel van een laptop is de beperkte schermgrootte, maar daar heeft Asus iets voor bedacht. Met de ScreenPad Plus wordt een ingebouwd tweede scherm toegevoegd.

Bekijk je energieverbruik met een Raspberry Pi

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

Vliegtuigen spotten met een Raspberry Pi

Met een Raspberry Pi, de FlightAware-dongle en de PiAware-software kun je de vliegtuigen spotten die boven je huis langskomen.

Philips Hue met Ikea en andere smart verlichting combineren (ZigBee)

De ZigBee-standaard maakt het mogelijk om bijvoorbeeld Philips Hue met Ikea Tradfri te combineren. We beschrijven hoe dat werkt in de praktijk.

Instellingen en bestanden overzetten van Windows naar Linux Mint

Bij instellingen en bestanden overzetten naar Linux vanaf Windows moet je weten wat je precies waar naartoe moet kopiëren. We laten zien hoe je je gegevens en Windows-instellingen meeneemt bij een ove...

Gebruik een BBC Micro:Bit als waterpas

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

Router met OpenWrt firmware nieuw leven inblazen

Voor een (oude) router kun je OpenWrt naar wens aanpassen. Als voorbeeld stellen we een aangepaste OpenWrt-image samen met het bijzonder efficiënte VPN-protocol WireGuard.

Meest gelezen

    c't dec/2019

    Bestel nu