Workshops


Smart-tv veilig maken: gastnetwerk, firewall en meer

Je kunt zelf je smart tv veilig maken op verschillende manieren. Zo bescherm je jezelf tegen hackers, ongewenste reclame en de snuffeldrang van mediabedrijven.

Android apps verwijderen of uitschakelen zonder rooten

Dankzij een truc kun je Android-apps verwijderen, ook al biedt een fabrikant die mogelijkheid zelf niet. Zo kun je meer ruimte, snelheid en een betere accuduur krijgen.

Synchroniseer je laptop en smartphone

Er zijn allerlei apps en software om je pc of laptop en je smartphone te synchroniseren. We bekijken Asus Sync, dat een bijzondere optie biedt.

Achterdeur inbouwen in Raspberry Pi en Pi Zero W via bluetooth

Met onze bluetooth-shell verhelp je problemen met een Raspberry Pi ter plekke met je notebook of tablet. Dat gaat zonder beeldscherm, invoerapparatuur en netwerkverbinding op de Pi.

Broncontrole gebruiken om Windows te onderzoeken

Bij moderne systemen met stille ssd's en koeling, hoor je niet of je pc hard aan het werk is. De tool Broncontrole is daarbij handig om te onderzoeken waar Windows mee bezig is.

Let’s Encrypt en Nginx combineren

Als je niet alles wilt dockeren, kun je een kant-en-klare container­image gebruiken voor een Nginx-reverse-proxy en het automatisch verkrijgen van certificaten bij Let's Encrypt. We laten zien hoe je ...

Optimale pc bouwen – onderdelen kiezen

We geven tips voor het kiezen van de juiste onderdelen voor een optimale pc bouwen. Van een processor met genoeg cores tot de grafische kaart, ssd en een stabiel moederbord.

Windows tools voor bureaublad en startmenu

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools voor het bureaublad en startmenu.

Meest gelezen

    c't jul-aug/2019

    Bestel nu