Workshops


Workshop: Raspberry Pi met Bitwarden als wachtwoordkluis

Een workshop Bitwarden in Raspberry Pi als wachtwoordkluis en -server gebruiken en ­gegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten.

Website zonder reclame en tracking en meer privacy instellen

Wil je ontspannen surfen naar een website zonder reclame, cookiebanners en tracking? Zo stel je het in en krijg je meer privacy op internet.

AdGuard Home tegen malware zelf installeren

AdGuard Home blokkeert niet alleen advertenties, maar werkt ook tegen malware en het voorkomt dat je op besmette websites terechtkomt. Met de adblocker is er nu een geduchte concurrent voor de populai...

Veilig aan de slag met cryptocurrency: Ethereum wallets

Hoe gebruik je cryptocurrency, hoe kom je aan cryptocurrency en hoe maak je het over? Ethereum is geschikt voor de eerste kennismaking: die blockchain is eenvoudig te gebruiken en je kunt er in je tes...

ESP8266 microcontroller als wifi-extender

Je kunt de ESP8266 microcontroller gebruiken als goedkope wifi-extender voor toepassingen waarbij weinig bandbreedte nodig is. Dat kan zelfs helemaal zonder programmeren of geknutsel.

Met OpenSource Syncthing backup maken op vele platforms

De opensource software Syncthing synchroniseert de inhoud van mappen tussen apparaten en kan ook uitstekend worden gebruikt voor het maken van back-ups op verschillende platforms.

Tips hoe je het uitvallen van internet kan opvangen

Om tijdens het uitvallen van internet snel weer online te kunnen zijn, moet je wel een paar voorbereidingen treffen. Enkele tips hoe je dit kunt opvangen.

Virtualisatie onder Linux

Desktopvirtualisatie onder Linux: alles wat je nodig hebt voor virtualisatie onder Linux.

Meest gelezen

    c't magazine nov/2021

    Bestel nu