Workshops


Dataverkeer monitoren met GlassWire

Met de gratis tool GlassWire licht je het netwerkverkeer van Windows en programma's door. Zo wordt snel duidelijk wie met wie communiceert en waar er kwade bedoelingen zijn.

Aansluitproblemen bij UHD herkennen en verhelpen

Veel gebruikers zitten ondanks beschikbare UHD-bronnen op hun nieuwe 4K-tv naar Full-HD-beelden te kijken. In sommige gevallen komt er wel UHD-beeld door, maar zijn er problemen met de kleur en het co...

Windows 10 administrator account gebruiken

Soms is het handig of zelfs nodig om een Windows 10 administrator account te gebruiken. We hebben een aantal vragen en antwoorden verzameld rond het gebruik van een Windows 10 administrator account.

Excel werkbladen efficiënt gebruiken

Excel doet niet altijd wat je verwacht, zoals invoer verkeer verwerken of formules om onverklaarbare reden foutief markeren. We laten zien hoe je daar een eind aan maakt en Excel werkbladen efficiënt ...

Systeeminbraken opsporen met LOKI

LOKI doorzoekt net als een virusscanner clients en servers op sporen van inbraak. Maar vergeleken met een virusscanner is hij makkelijker te voeren met zelfgemaakte signatures, waarmee hij direct op j...

De beste Docker containers

Het vinden van goede container-images valt niet mee. We hebben een selectie van images samengesteld waarvan we denken dat ze goed doordacht zijn, goed onderhouden worden en veel werk kunnen besparen.

Docker voordelen en nadelen

Iedereen die wel eens vaker software uitprobeert kan van Docker profiteren. Maar er zitten aan Docker voordelen en nadelen.

Windows veilig gebruiken op je laptop

Wil je Windows veilig gebruiken op een laptop dan moet je rekening houden met de risico's van mobiel gebruik. Daar kun je je tegen beschermen met deze tips.

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu