Workshops


Een smarthome opzetten met ESPHome en Home Assistant

We laten zien hoe je de gratis Home Assistant software samen met ESPHome gebruikt voor een smarthome opzetten en centraal aansturen.

Chrome OS alternatief CloudReady installeren: gratis Chromebook

Je kunt Cloudready installeren als gratis alternatief voor Chrome OS.  Maak je eigen Chromebook van een oude laptop. Zo werkt het.

Donkere modus Word uitschakelen of inschakelen – maak alles wit of zwart

Microsoft Word volgt automatisch de donkere modus van Windows. Je kunt ook afzonderlijk de donkere modus van Word uitschakelen of inschakelen. Zo doe je dat.

Foto bewerken met OpenSource darktable – workshop

Workshop: Met het gratis opensource programma darktable is het erg eenvoudig om foto te bewerken en ook de raw-gegevens aan te passen.

Workshop: Raspberry Pi met Bitwarden als wachtwoordkluis

Een workshop Bitwarden in Raspberry Pi als wachtwoordkluis en -server gebruiken en ­gegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten.

Zo bekijk je een website zonder reclame en andere rommel

Wil je ontspannen surfen naar een website zonder reclame, cookiebanners en tracking? Zo stel je het in en krijg je meer privacy op internet.

AdGuard Home tegen malware zelf installeren

AdGuard Home blokkeert niet alleen advertenties, maar werkt ook tegen malware en het voorkomt dat je op besmette websites terechtkomt. Met de adblocker is er nu een geduchte concurrent voor de populai...

Veilig aan de slag met cryptocurrency: Ethereum wallets

Hoe gebruik je cryptocurrency, hoe kom je aan cryptocurrency en hoe maak je het over? Ethereum is geschikt voor de eerste kennismaking: die blockchain is eenvoudig te gebruiken en je kunt er in je tes...

Meest gelezen

    c't magazine dec/2021

    Bestel nu