Workshops


Let’s Encrypt en Nginx combineren

Als je niet alles wilt dockeren, kun je een kant-en-klare container­image gebruiken voor een Nginx-reverse-proxy en het automatisch verkrijgen van certificaten bij Let's Encrypt. We laten zien hoe je ...

Optimale pc bouwen – onderdelen kiezen

We geven tips voor het kiezen van de juiste onderdelen voor een optimale pc bouwen. Van een processor met genoeg cores tot de grafische kaart, ssd en een stabiel moederbord.

Windows tools voor bureaublad en startmenu

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools voor het bureaublad en startmenu.

Onbekend bestandstype bepalen zonder extensie

Bij een onbekend bestandstype zonder extensie, moet je trucs gebruiken om de gegevens weer leesbaar te maken. Het is handig als je toch kunt bepalen met welk programma een bestand geopend kan worden.

Windows tools voor de Taakbalk

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools die de omgang met de taakbalk makkelijker maken of extra mogelijkheden bieden.

Configuratiebestanden Linux beheren met Etckeeper

Als je bij Linux configuratie­bestanden en wijzigingen daarin wilt bijhouden, is Etckeeper precies wat je zoekt. Een kleine fout bij bewerken van de systeemconfiguratie kun je daarmee snel verhelpen.

Windows tools voor toetsenbord en muis

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools die de omgang met toetsenbord en muis makkelijker maken of extra mogelijkheden bieden.

Raspberry Pi veiliger maken: tips voor de beveiliging

Wie een Raspberry Pi als mini server inzet voor zijn familie of smart home, moet dezelfde beveiligingsmaatregelen nemen als bij een grote server. Zeker als hij verbonden is met internet en van daaraf ...

Meest gelezen

    c't Magazine mei/2019

    Bestel nu