Workshops


Router met OpenWrt firmware nieuw leven inblazen

Voor een (oude) router kun je OpenWrt naar wens aanpassen. Als voorbeeld stellen we een aangepaste OpenWrt-image samen met het bijzonder efficiënte VPN-protocol WireGuard.

Windows Taakplanner gebruiken, taken plannen en aanpassen

Windows Taakplanner voert allerlei geplande taken uit voor Windows en geïnstalleerde software. Als gebruiker kun je er ook je eigen opdrachten mee inplannen.

Trackers en reclame op Android blokkeren met Blokada

Trackers en reclame blokkeren op Android is goed mogelijk. Met de Android-app Blokada blijft je smartphone schoon zonder te rooten of andere trucs.

Beveiligingscamera installeren – Ezviz W2D plus C3A

Ezviz is de consumentenlijn van Hikvision en brengt dan ook beveiligingsproducten op de markt die eenvoudig te installeren zijn. Bij de Ezviz C3A Duo Pack met basisstation is een handleiding voor de i...

Malware bekijken zonder risico, via je browser

Met de online sandbox any.run kun je malware bekijken zonder risico, via je browser. Vaak krijg je daar veel informatie mee boven water – en het is nog leuk om te doen ook.

Windows overzetten naar een nieuwe pc: tips en voorbereidingen

Er zijn verschillende manieren voor Windows overzetten naar een nieuwe pc, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. We bekijken mogelijke opties.

Anoniem surfen met DNS-encryptie voor Windows, macOS en Linux

Ook de modus voor anoniem surfen van de browser verstuurt DNS-informatie. Daarmee kunnen anderen achterhalen wat je bezoekt. Met versleutelde DNS-communicatie kun je dit op Linux, macOS en Windows voo...

BitLocker en ssd’s met ingebouwde encryptie

BitLocker kun je ook gebruiken met hardwareversleuteling op een ssd die aan de eDrive-standaard voldoet. We laten zien waar je rekening mee moet houden.

Meest gelezen

    Maker Magazine

    Bestel nu