Workshops


Thuiswerken op een Chromebook: oplossingen en tips

Thuiswerken zonder Windows-pc? Dat kan op een Chromebook vaak prima. De volgende tips kunnen het werken nog vergemakkelijken.

Software updaten met Topgrade: alle software ineens

Topgrade doet updates voor Linux, macOS en Windows in één keer. Zo kun je makkelijker de software updaten zonder verschillende update­-programma's handmatig te moeten starten.

RISC-V programmeren: met platform IO en microcontrollerboard

Een instap in de wereld van de opensource technologie RISC-V hoeft niet veel te kosten. We hebben het RISC-V-board Longan Nano uitgeprobeerd met PlatformIO onder Windows 10.

Windows configuratie via de Microsoft Management Console (MMC)

Regel op één centrale plek de Windows configuratie via de Microsoft Management Console. Kies uit logboeken, schijfbeheer, apparaatbeheer, taakplanning en andere snap-ins en maak je eigen console.

Microsoft Office: online samenwerken in Word en Excel

In Microsoft Office kun je met meerdere mensen samen aan documenten of werkbladen werken. Dat is zowel handig als je bij elkaar op kantoor zit, als wanneer je verspreid zit over verschillende (thuis)w...

Foto gegevens verwijderen: metadata opschonen en privacy beschermen

Foto’s bevatten veel metadata die soms woon- of werkadres of de namen van familie en vrienden verraden. Bescherm je privacy door deze fotogegevens te verwijderen.

Windows startmenu aanpassen: tegels oppoetsen en handiger instellen

Door aanpassen van het Windows startmenu wordt het overzichtelijker, handiger of zelfs mooier. Ontdek hoe je de programmalijst en de tegels aanpast aan je wensen.

Pc upgraden met de juiste hardware – tips en onderdelen

Wordt de oude pc thuis veel gebruikt, maar loop je daarbij tegen beperkingen aan? Door een pc te upgraden met de juiste hardware geef je hem een tweede leven. Verhelp de bottlenecks van de hardware en...

Meest gelezen

    c't jul-aug/2020

    Bestel nu