Workshops


Met opdrachten iPhone en iPad automatiseren

Wil je minder hoeven tikken en swipen? We helpen je over de eerste opstart-hobbels heen om met opdrachten iPhone en iPad te automatiseren.

Sysmon gebruiken om systeemactiviteit te loggen en analyseren

Je kunt het gratis programma Sysmon gebruiken om systeemactiviteit te loggen en analyseren en informatie te vinden. Dat is nuttig voor security-onderzoekers, maar ook privé is het zinvol om infecties ...

Pdf samenvoegen en meer: documentbeheer met gratis software

Met de gratis pdf-tools PDFsam Basic en PDFill kun je een pdf samenvoegen, bewerken en meer. We gaan in op het gebruik van deze tools voor digitaal archiveren van bijvoorbeeld boeken, tijdschriften en...

Oude pc hergebruiken met Linux

Op een oude netbook of laptop kun je met een lekker licht Linux-systeem nog goed typen, internetten of video's afspelen. We bekijken hoe je een oude pc hergebruiken kunt met Linux.

X2Go voor remote gebruik van grafische Linux-toepassingen

Met X2Go kun je Linux-programma's remote gebruiken, ook als je met een Windows-pc of een Mac werkt. Zelfs een langzame netwerkverbinding is voor X2Go geen probleem. We laten zien hoe je X2Go instelt e...

Zigbee storingen verhelpen in je smarthome

Als je lampen en deursensors het contact verliezen met de Zigbee-­basis, zit waarschijnlijk de wifi­router als stoorzender in de weg. We laten zien hoe je dit verbetert bij Philips Hue en zigbee2mqtt.

Windows 10 vanaf usb-stick installeren: zo maak je er een

Voor Windows 10 vanaf usb-stick installeren kun je makkelijk zelf een usb-stick maken. Daar heb je speciale tools voor, maar het kan ook met de eigen tools van Windows – de keuze is aan jou.

Een pc met Windows 10 als router gebruiken

Je kunt een pc met Windows als router gebruiken dankzij Internet Connection Sharing. Die functie kan als back-up dienen en maakt van Windows een bijzondere router.

Meest gelezen

    c't Magazine apr/2019

    Bestel nu