Android

Android

Het marktaandeel van Android is niet voor niets gigantisch groot: toestellen met het besturingssysteem zijn verkrijgbaar in allerlei smaken: van eenvoudig en betaalbaar tot met alle toeters en bellen. We bespreken apps, tools en tweaks en hardware waar Android op draait.


Complete smartphone: Nokia 8.1 getest

Een lange accuduur, snelle updates, een kale Android: de Nokia 8.1 overtuigt als totaalpakket, zonder één uniek verkoopargument. We testen deze complete smartphone van Nokia.

WhatsApp lek (met remote toegang) op Android gedicht

Wie nog niet op versie 2.19.244 van WhatsApp zit, moet zo snel mogelijk de app updaten. Op de meeste Android-toestellen zal het lek via een automatisch update ondertussen gedicht zijn.

Volkswagen ontwikkelt eigen ‘VW OS’, geen Android Automotive

Google en Apple proberen ook in de auto een centrale plek in te nemen. Met Android Automotive gaat Google voor Volkswagen een stap te ver, reden voor het bedrijf om een eigen ''VW OS' te ontwikkelen.

Moto G7 versus G7 Plus en G7 Power: test budget smartphones

Voor rond 250 euro heb je een bruikbare smartphone. We vergelijken de Motorola Moto G7, G7 Plus en G7 Power. Welke is waarvoor het best geschikt?

Motorola smartphone met ultragroothoek actioncam

De One Action van Motorola is een smartphone die je als actioncam kunt gebruiken. De ingebouwde ultragroothoekcamera met een zichtveld van 117 graden zou volgens Motorola vier keer zoveel beeldinhoud ...

1,85 miljoen kwaadaardige apps in 2019

G DATA SecurityLab heeft zijn halfjaarlijkse mobile malware analyse gepubliceerd. Volgens de analyse is het aantal nieuwe kwaadaardige apps licht gedaald, maar waarschuwt dat de dreiging nog wel toene...

Stalking-apps verwijderd uit de Google Play Store

Google heeft zeven stalking-apps verwijderd uit de Google Play Store. De apps konden gebruikt worden om gebruikers te bespioneren.

Spotify Lite: kleine app voor beperkte data

Spotify Lite moet regio’s met een slechte internetverbindingen met muziek voorzien. Maar ook in gebieden met goede datanetwerken heeft de lichtgewicht Android-app z’n charmes.

Meest gelezen

    c't nov/2019

    Bestel nu