Xiaomi TV Stick 4K review: Google Chromecast met Google TV alternatief

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Xiaomi TV Stick 4K. Deze streaming-stick biedt dankzij Android TV een streaming-alternatief voor de 4K-versie van de Google Chromecast met Google TV. De iets scherpere prijs kan daarbij beslissend zijn.

  Xiaomi TV Stick 4K review: beter dan Google Chromecast met Google TV?

  Installatie van de Xiaomi TV Stick 4K

  Om de Xiaomi TV Stick 4K te installeren, sluit je hem aan op de tv/monitor via een HDMI-ingang. Je moet ook de bijgeleverde micro-usb kabel aansluiten op de streaming-stick en vervolgens op de meegeleverde voeding aansluiten. Als dit is voltooid, zet je de Xiaomi streaming-stick aan.

  Daarna verbind je de grote afstandsbediening met de stick, selecteer je je regio, doorloop je het menu en log je in op je Google-account.

  Overigens is het noodzakelijk om je aan te melden met je Google-account om de Xiaomi TV Stick 4K volledig te kunnen gebruiken. Zonder dit te doen, heeft deze Xiaomi TV Stick 4K namelijk beperkte functionaliteit.


  Opslagcapaciteit van de Xiaomi TV Stick 4K

  Deze streaming-stick van Xiaomi heeft 8 GB aan opslagcapaciteit. Na de eerste keer opstarten blijft er slechts 3,6 GB vrij.

  Als je besluit extra apps te installeren, kan de opslagruimte snel opraken. Je zult misschien merken dat de Android-interface van deze Xiaomi streaming-stick nauwelijks verschilt van die van de Google Chromecast met Google TV, inclusief de handige Chromecast-functionaliteit.

  Welke apps op Xiaomi Mi TV stick?

  De Xiaomi TV Stick 4K ondersteunt moeiteloos Android TV 11 en biedt volledige ondersteuning voor alle gangbare streamingdiensten, zoals HBO Max en Netflix. Hierdoor kun je zonder problemen genieten van de apps die deze diensten aanbieden.

  Bovendien kun je via de Google Play Store op de Xiaomi TV Stick 4K eenvoudig een VPN installeren, zoals  CyberGhost VPNPrivate Internet Access & NordVPN. Dit brengt een interessant voordeel met zich mee, omdat je hiermee series kunt bekijken die normaal gesproken niet beschikbaar zijn op de Nederlandse Netflix of HBO Max. Het gebruik van een VPN op deze streaming-stick zorgt ervoor dat het aanbod aan series en films aanzienlijk wordt vergroot.

  Daarnaast hoeft de aanschaf van een VPN ook niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld CyberGhost VPN al aanschaffen voor ongeveer 60 euro voor een periode van 28 maanden via deze link.

  Ondersteuning van beeld- en geluidsformaten

  De Xiaomi TV Stick 4K biedt een behoorlijk breed scala aan mogelijkheden wat betreft de ondersteuning van beeld- en geluidsformaten.

  Het apparaat ondersteunt een 4K-resolutie en Dolby Vision, maar ondersteunt helaas geen HDR10 of HDR10+.

  Voor surroundsound biedt de Xiaomi-stick Dolby Atmos en DTS HD, terwijl andere formaten zoals Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD en DTS:X niet worden ondersteund.

  Conclusie Xiaomi TV Stick 4K review

  Hoewel de Xiaomi TV Stick 4K verkrijgbaar is voor een iets lagere prijs dan de 4K-versie van de Google Chromecast met Google TV, biedt het apparaat verder niet veel extra waarde.

  De stick functioneert echter uitstekend en speelt moeiteloos alle content af. Bovendien ondersteunt de Xiaomi-stick alle gangbare apps, waardoor het een veelzijdige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een streamingapparaat

  Deze streaming-stick van Xiaomi kun je verkrijgen via verschillende websites maar vaak kun je hem het goedkoopst verkrijgen via Bol.com of Amazon.

  Xiaomi TV Stick 4K review – plus- en minpunten

  + 4K streaming met Android TV
  + Chromecast ondersteuning
  Beperkte opslag

  Xiaomi TV Stick 4K specificaties

  FabrikantXiaomi

  Resolutie

  3840 × 2160 (4K)

  Ondersteunde videoformaten

  AV1, avi, h.264, h.265, iso, mkv, Mpeg 1, Mpeg 2, Mpeg 4, vp9; HDR: Dolby Vision

  Ondersteunde audioformaten

  aac, flac, mp3; surround: Dolby Atmos, DTS HD

  Shoplink en prijsAmazon, circa 55 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Daniel Dupré
  Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er