Hotline


UEFI BIOS instellen – via een snelkoppeling vanuit Windows

Heb je problemen met het UEFI BIOS instellen omdat je er niet in komt? Met deze tips of een snelkoppeling vanuit Windows lukt het wel.

Wachtwoord van pdf halen – zonder omwegen met Linux

Soms krijg je een pdf met belangrijke ge­gevens die beveiligd is met een wachtwoord. Als je bang bent dat je het wachtwoord vergeet, kun je dat snel verwijderen uit het bestand. 

Geen geluid in Hyper-V opgelost

Met Hyper-V van Windows 10 kun je makkelijk virtuele machine maken en draaien. Maar standaard heb je geen geluid. Wij vertellen hoe je met RDP wel geluid krijgt.

Welke chipset voor Intel Core i-11000 moet je hebben? Een kort overzicht.

Ontdek de verschillen tussen B560, Z590 en andere chipsets voor Intel Core i-11000 zodat je de juiste kiest. Lees de vergelijking en bekijk de tabel.

Vast IP-adres voor Raspberry Pi

Ik wil een Raspberry Pi inrichten als server, maar die krijgt dan een IP-adres toegewezen via DHCP. Is er een manier om de Pi een vast IP-adres te geven?

Internetverbinding uitschakelen in Windows 10 – offline werken

Wil je (even) de internetverbinding uitschakelen in Windows 10 om ongestoord te werken of gamen, zonder updates of andere storende invloeden? Dat doe je zo.

Nummering van Windows screenshots resetten

Windows blijft de nummers van automatisch opgeslagen screenshots verhogen, ook nadat ik oudere verwijderd heb. Is er een mogelijkheid om Windows weer vanaf 1 te laten beginnen bij de volgende screensh...

WhatsApp naar jezelf sturen als notitie – zo kun je jezelf appen

Stuur je wel eens een e-mail bericht naar jezelf om zo iets te bewaren? Met deze truc kun je een WhatsApp naar jezelf sturen - dat werkt veel makkelijker.

Meest gelezen

    c't magazine nov/2021

    Bestel nu