Hotline


Direct nummer kiezen op de smartphone

Op mijn oude telefoon waarmee ik via het vaste telefoonnet belde had ik sneltoetsen waarmee ik bepaalde nummers direct kon bellen. Bestaat zoiets ook voor mijn nieuwe smartphone, want daar zit het nie...

Programma-instellingen openen met snelkoppeling

Ik heb mijn Windows 10-installatie ingesteld dat programma’s geen toegang hebben tot de webcam. Soms wil ik Skypen, maar dan moet ik flink klikken om de camera in te schakelen. Kan dit makkelijker?

MTU van de WireGuard-tunnel

Naar aanleiding van jullie artikel heb ik een WireGuard-tunnel ingericht. Dat werkte meteen, maar zodra de mailserver grotere e-mails moet doorsturen, treedt er een time-out op. Kleinere mailtjes word...

Windows 10 blokkeert toegang tot usb-schijf

Ik gebruik een nieuwe door de fabrikant met NTFS geformatteerde harde schijf, maar Windows blokkeert de toegang. Op mijn NAS of Mac krijg ik geen foutmelding. Wat klopt er niet?

Grafische kaart identificeren met GPU-Z

Is er een manier om er achter te komen welke grafische kaart er precies in een systeem zit? De driver geeft alleen een generiek type aan, maar ik zou graag het exacte model willen weten.

Contact direct kiezen op de smartphone

Op mijn oude telefoon waarmee ik via het vaste telefoonnet belde had ik sneltoetsen waarmee ik bepaalde nummers direct kon bellen. Bestaat zoiets ook voor mijn Huawei-smartphone? Het is zo’n gedoe om ...

Boot-ROM-versie en -datum van Mac achterhalen

In mijn kennissenkring beheer ik enkele Macs en ik wil onder andere testen of de boot-ROM nog actueel is. Is er een manier om daar achter te komen?

Systeemimage maken in Windows 10

In de systeeminstellingen van Windows 10 is er een menuoptie die ‘back-up maken en terugzetten (Windows 7)’ heet. Wat houdt die verwijzing naar Windows 7 nu precies in?

Meest gelezen

    c't mrt/2020

    Bestel nu