Hotline


Vast IP-adres voor Raspberry Pi

Ik wil een Raspberry Pi inrichten als server, maar die krijgt dan een IP-adres toegewezen via DHCP. Is er een manier om de Pi een vast IP-adres te geven?

Internetverbinding uitschakelen in Windows 10 – offline werken

Wil je (even) de internetverbinding uitschakelen in Windows 10 om ongestoord te werken of gamen, zonder updates of andere storende invloeden? Dat doe je zo.

Nummering van Windows screenshots resetten

Windows blijft de nummers van automatisch opgeslagen screenshots verhogen, ook nadat ik oudere verwijderd heb. Is er een mogelijkheid om Windows weer vanaf 1 te laten beginnen bij de volgende screensh...

WhatsApp naar jezelf sturen als notitie – zo kun je jezelf appen

Stuur je wel eens een e-mail bericht naar jezelf om zo iets te bewaren? Met deze truc kun je een WhatsApp naar jezelf sturen - dat werkt veel makkelijker.

Game karakter niet zichtbaar in 3D-game

Toen ik laatst even een potje wilde gamen, werd het game karakter niet goed weergegeven en kon ik op sommige plekken zelfs dwars door het game personage heen kijken.

Verkenner met specifieke map starten

Is er een manier om Windows Verkenner zover te krijgen dat het programma automatisch met een specifieke map opent?

Microsoft account melding: herinnering uitschakelen die steeds terugkomt

Krijg je in Windows 10 om de drie dagen een Microsoft account melding? Met een truc kun je de herinnering uitschakelen en ben je van dat gezeur af.

Windows versienummer klopt niet

Als je in de Windows Register-editor bij de sleutel HKCU\Control Panel\Desktop het item PaintDesktopVersion van ‘0’ op ‘1’ zet, dan verschijnt het Windows versienummer permanent op het bureaublad. Bij...

Meest gelezen

    c't magazine okt/2021

    Bestel nu