Chat GPT werkt niet? Dit zijn de opties als Chat GPT niet bereikbaar is

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

  Wilde je graag het AI-taalmodel Chat GPT gebruiken maar kreeg je de melding ‘Chat GPT is at capacity right now’? Het kan vervelend zijn om te horen dat Chat GPT niet werkt omdat de bot niet bereikbaar is op het moment dat je hem wilt gaan gebruiken.

  Gelukkig zijn er verschillende opties om dit probleem op te lossen. In dit artikel vind je een overzicht van de opties die je kunt gebruiken om toch de de slimme chatbot toch aan de praat te krijgen zodat je je niet hoeft af te vragen waarom ChatGPT het niet doet.

  Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

  Ververs de pagina

  Het kan helpen om de pagina te verversen in je browser als ChatGPT niet werkt. Verfris de pagina een paar keer.

  Dit kan helpen toch toegang te krijgen tot de slimme chatbot van OpenAI. Hou er wel rekening mee dat de methode verschilt per besturingssysteem en apparaat. De volgende stappen kun je ondernemen om de pagina te verversen in je browser:

  • Op de link in je browser klikken en vervolgens weer op de Enter-toets
  • Onder Windows op Ctrl+F5,
  • Op mobiele apparaten klik je op de ververs-knop (cirkelvormig pijltje).
  • Op de Mac gebruik je command+R

  Altijd op de hoogte blijven over de ontwikkelingen omtrent ChatGPT?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


  Gebruik de incognitomodus van je browser

  Je kunt soms een incognitovenster openen in je browser om problemen te voorkomen. Zodra je een incognitovenster hebt geopend, ga je daarin naar chat.openai.com. Dit venster heeft geen cookies of inloggegevens die voor problemen kunnen zorgen. Hoe je dit doet, verschilt per browser maar over het algemeen werkt de toetsenbordcombinatie CTRL+SHIFT+N om de incognitomodus te openen in je browser.

  Check je internetverbinding

  Als ChatGPT niet werkt, kan dit te wijten zijn aan een onstabiele internetverbinding. Om dit op te lossen, moet je controleren of je internetverbinding stabiel is en proberen opnieuw verbinding te maken met ChatGPT.


  Altijd op de hoogte blijven over de ontwikkelingen omtrent ChatGPT?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


  Probeer een aantal Chat GPT alternatieven

  Als Chat GPT niet werkt, dan kun je altijd nog proberen om misschien wat alternatieven van deze slimme chatbot te gebruiken. We geven je een overzicht van drie Chat GPT alternatieven hieronder.

  ChatSonic

  Writesonics geavanceerde AI-chatbot, Chatsonic, biedt veel functies en is een uitstekend alternatief voor ChatGPT. Het onderscheidt zich door realtime gegevens-, beeld- en spraakzoekopdrachten uit te voeren en op basis van gebruikersinput snel inhoud te genereren. Daarnaast kan het boeiende gesprekken voeren, net zoals ChatGPT dat kan.

  Helaas heeft Chatsonic ook meer nadelen dan ChatGPT. Zo is er een woordenlimiet van 2500 woorden per dag en kun je maximaal 25 vragen per maand stellen. Als je meer vragen wilt stellen, moet je een abonnement nemen.

  Bing Chat

  Sinds kort ondersteunt de Microsoft Bing-zoekmachine ook ChatGPT en heeft daarmee een aantal voordelen ten opzichte van ChatGPT. Het belangrijkste voordeel is de actuele informatie die de zoekmachine biedt. Bovendien werkt Bing met een nieuwere versie van het GPT-model, namelijk versie 4.0, die sneller werkt en betere zinnen vormt.

  De functies van Bing zijn gratis te gebruiken, maar momenteel laat Microsoft alleen een kleine groep testers toe. Gelukkig vielen wij onder die groep testers. Microsoft werkt ook aan integratie in de app en verbeteringen voor de mobiele website van Bing. Je kunt je aanmelden voor de Bing-Chat en wachten tot je zelf toegang krijgt tot de slimme chatbot.

  Google Gemini

  Als alternatief voor ChatGPT kun je Google Gemini gebruiken. Dit is een chatbot, net zoals ChatGPT en de chatbot Bing van Microsoft. Hij maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om verschillende soorten vragen te beantwoorden. Je kunt Gemini raadplegen voor het uitleggen van complexe onderwerpen, het samenvatten van internetartikelen, of hulp bij programmeren.

  Net als andere AI-chatbots maakt Gemini gebruik van een taalmodel dat enorme hoeveelheden data heeft geanalyseerd om antwoorden te genereren op gestelde vragen.

  Problemen met de server van ChatGPT

  Als Chat GPT niet werkt, kan dit te wijten zijn aan problemen met de server van ChatGPT. In dit geval moet je wachten tot de problemen met de server zijn opgelost of contact opnemen met de ondersteuningsafdeling van ChatGPT.


  Altijd op de hoogte blijven over de ontwikkelingen omtrent ChatGPT?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


  Meld je aan voor ChatGPT-meldingen

  Als ChatGPT echt niet bereikbaar is en niet werkt, moet je simpelweg wachten tot de drukte op de site afneemt. Om op de hoogte te blijven van wanneer ChatGPT weer werkt, druk op ‘Get notified when we’re back’ op de pagina ‘ChatGPT is at capacity right now’ en voer je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail zodra de slimme chatbot weer beschikbaar is.

  Meld je aan voor ChatGPT-meldingen

  Ad-blocker of privacy-extensies

  Ad-blockers of privacy-extensies kunnen ervoor zorgen dat ChatGPT niet werkt bij je. Een oplossing is om deze even uit te schakelen. Nadat je dit hebt gedaan, probeer dan opnieuw verbinding te maken met ChatGPT.  Problemen met de browser die je gebruikt

  Als Chat GPT niet werkt, kan dit veroorzaakt worden door problemen met de browser die je gebruikt. Dit kun je heel simpel oplossen aan de hand van twee manieren:

  • Update je huidige browser die je gebruikt en probeer dan weer ChatGPT te gebruiken
  • Probeer een andere browser, er zijn genoeg browsers tegenwoordig die je kunt gebruiken als alternatief op bijvoorbeeld Microsoft Edge of Google Chrome zoals Brave of Mozilla Firefox.

  Altijd op de hoogte blijven over de ontwikkelingen omtrent ChatGPT?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Neem een abonnement op ChatGPT Plus

  Als je ChatGPT vaak gebruikt, is het misschien het overwegen waard om een abonnement op ChatGPT Plus te nemen. Je hebt dan namelijk altijd toegang tot ChatGPT. Zelfs als de servers druk zijn, en niet alleen dat: je krijgt ook nog eens sneller toegang tot nieuwe functies.

  Om je aan te melden voor ChatGPT Plus, ga je naar de officiële wachtlijst van OpenAI. Vervolgens is het alleen nog  maar een kwestie van wachten tot je de mogelijkheid krijgt om een abonnement af te sluiten.


  Ontvang gratis informatie en tips over ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Lees meer over ChatGPT:  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  ChatGPT: Microsoft stelt AI-software beschikbaar aan Azure gebruikers

  Microsoft heeft aangekondigd dat ze binnenkort de ChatGPT-software zullen aanbieden aan klanten van hun Azure Cloud Service. Hiermee hopen ze de versp...

  CNET betrapt op het gebruik van AI zoals ChatGPT voor hun teksten

  De nieuwswebsite CNET zal in de toekomst duidelijk aangeven welke artikelen door een computer gegenereerd zijn. Dit is na kritiek omdat er fouten in d...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er