Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Andere gebruiker actief in Windows bij afsluiten

Als ik de computer inschakel en later weer wil afsluiten, waarschuwt Windows dat de pc nog door een andere gebruiker wordt gebruikt. Hoe kan dat en hoe voorkom ik die melding?

Gratis recovery-tool van Microsoft

Microsoft heeft in zijn Microsoft Store de tool Windows File Recovery uitgebracht. Met de tool is het mogelijk om bestanden te herstellen die per ongeluk gewist zijn.

Microsoft levert vanaf juli weer optionele updates

Microsoft wil vanaf juli de distributie van optionele updates voor Windows 10 weer hervatten, die in mei en juni werden opgeschort. Dit geldt echter alleen voor nieuwere versies van Windows.

DOS in Windows 10

Het lukt me niet goed om oude games voor DOS onder Windows 10 aan de praat te krijgen. Onder Windows 7 lukte het wel. Hebben jullie een goede tip?

Windows configuratie via de Microsoft Management Console (MMC)

Regel op één centrale plek de Windows configuratie via de Microsoft Management Console. Kies uit logboeken, schijfbeheer, apparaatbeheer, taakplanning en andere snap-ins en maak je eigen console.

Windows 10 versie 2004 en Windows Server 2004 beschikbaar

Microsoft heeft zowel de Windows 10 mei 2020 Update (versie 2004) als Windows Server 2004 op 27 mei 2020 uitgebracht.

Windows startmenu aanpassen: tegels oppoetsen en handiger instellen

Door aanpassen van het Windows startmenu wordt het overzichtelijker, handiger of zelfs mooier. Ontdek hoe je de programmalijst en de tegels aanpast aan je wensen.

Windows systeem controleren met Process Explorer

Je Windows systeem controleren als het bijvoorbeeld traag werkt, kan met Windows' eigen tool Taakbeheer. Maar Process Explorer biedt veel uitgebreidere mogelijkheden.

Meest gelezen

    c't jul-aug/2020

    Bestel nu