Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Windows bootmenu ontbreekt

Heb je Windows 10 en 11 naast elkaar geïnstalleerd, maar verschijnt er geen bootmenu na het herstarten? Dan kan het zijn dat je timer verkeerd staat ingesteld.

Linux naast Windows installeren – zo krijg je dual boot met Windows 10 of 11

Linux naast Windows installeren is niet moeilijk. Lees deze workshop om problemen te omzeilen en Linux én Windows te gebruiken op je pc.

Map toegang geweigerd ondanks Administrator-account

Wordt je in Windows tot een map toegang geweigerd omdat de map van het ingebouwde systeemaccount is? Zo krijg je toch toegang tot de map.

Windows Update blijft hangen of geeft foutmelding – zo los je het op

Heb je er last van dat Windows Update blijft hangen of een foutmelding geeft? Zo kun je dit proberen op te lossen.

Dual boot Windows 11 en Windows 10 traag? – zo start je pc sneller op

Heb je een dual boot Windows 11 en Windows 10 systeem en start bijvoorbeeld Windows 11 veel trager? Ontdek de mogelijke oorzaak en oplossing.

Optionele updates Windows – moet je die updates installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

Python installeren op Windows – zo kan het snel en makkelijk

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python snel en makkelijk installeren op Windows, macOS of Linux.

Bestanden wissen – zo kun je bestanden definitief verwijderen van schijf of stick

Wil je bestanden wissen, zodat ze niet terug te halen zijn? Gebruik deze opties zodat recovery van de gegevens niet meer mogelijk is.

Meest gelezen

    c't magazine 8-9/2022

    Bestel nu