Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Wifi is verdwenen uit Windows 10

In Windows 10 werkt mijn wifi niet meer. Het is net of dit onderdeel volledig is verdwenen. Wat kan ik doen om weer draadloos te kunnen werken?

Windows Rekenmachine rekent fout

De Rekenmachine (calc.exe) van Windows 10 werkt volgens mij niet goed. Als ik 2 x 3 + 1 x 4 invoer, komt er geen 10 uit maar 28. Het lijkt erop dat de toepassing nooit heeft gehoord van 'meneer van Da...

Windows tools voor bureaublad en startmenu

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools voor het bureaublad en startmenu.

Onbekend bestandstype bepalen zonder extensie

Bij een onbekend bestandstype zonder extensie, moet je trucs gebruiken om de gegevens weer leesbaar te maken. Het is handig als je toch kunt bepalen met welk programma een bestand geopend kan worden.

Windows tools voor de Taakbalk

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools die de omgang met de taakbalk makkelijker maken of extra mogelijkheden bieden.

VHD-installatie aan bootmenu toevoegen

Ik wil een Windows-installatie in een VHD-bestand overzetten naar mijn nieuwe pc. Hoe zorg ik ervoor dat ik het daarin geïnstalleerde Windows kan booten?

Windows tools voor toetsenbord en muis

Windows is op sommige punten omslachtiger te bedienen dan eigenlijk nodig is. We kijken naar tools die de omgang met toetsenbord en muis makkelijker maken of extra mogelijkheden bieden.

Wifi adapter voor sneller internet op laptop of pc

Biedt je internetverbinding of mesh-systeem een hogere snelheid dan je laptop of pc aankan? Dan kan een losse wifi adapter voor snellere downloads zorgen. We testen een aantal adapters en proberen de ...

Meest gelezen

    c't Magazine jun/2019

    Bestel nu