Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Powertoys nu ook beschikbaar voor ARM 64

De verzameling PowerToys-gereedschappen voor Windows-pc's is in de afgelopen twee en een half jaar aanzienlijk gegroeid - en draait nu ook op ARM 64 CPU's.

Urgent – updates voor kritieke kwetsbaarheden in Windows en HP

Er zijn twee updates die extra urgent zijn en direct uitgevoerd moeten worden, voor zowel Windows als voor HP pc's is de kwetsbaarheid hoog.

Kritieke kwetsbaarheid in Windows-versies – urgente updates nodig

Een actief benutte kritieke kwetsbaarheid treft vele Windows-versies en het is urgent dat de updates voor het dichten van deze gaten direct uitgevoerd worden

Nep Windows-updates installeren Magniber ransomware-trojan

Op Windows-beveiligingsupdates lijkende bestanden installeren een Magniber ransomware-trojan en versleutelen je bestanden. De daders eisen een losgeld van 2600 dollar.

Microsoft gaat SMBv1 uit Windows 11 verwijderen

Microsoft gaat het netwerkprotocol SMBv1, dat vol zit met beveiligingslekken, de-activeren in Windows 11 Home en op termijn zelfs verwijderen.

Naast Linux Windows 11 installeren – geschiktheid pc controleren

Controleer bij naast Linux Windows 11 installeren vooraf of de pc geschikt is. Zo lukt het zonder dat je al Windows hebt. Ook handig bij een pc zonder (werkende) Windows.

Problemen met pc oplossen: overzicht van stations krijgen met c’t-rescue

Bij het oplossen van problemen op de pc kom je in het overzicht van de stations die door de c't-rescue-Windows usb-stick gebruikt worden.

Wachtwoord BIOS instellen en herstellen – zo doe je het

In het BIOS kun je een wachtwoord instellen die de diagnose of zelfs de toegang tot de systeemschijf kunnen blokkeren. Zo (her-)stel je het wachtwoord in BIOS.

Meest gelezen

    c't magazine 6/2022

    Bestel nu