Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Antivirus programma voor Windows: Defender vs. betaalde software

Heb je een antivirus programma voor Windows nodig in plaats van de standaard geïnstalleerde Windows Defender? We zijn op zoek gegaan naar een antwoord op die vraag.

Windows 7 support stopt: gevolgen en oplossingen

Wat betekent het concreet dat de Windows 7 support stopt in 2020 en waar moet je op letten? We gaan in op de belangrijkste vragen en geven de oplossingen.

Windows installeren: zo werkt het en zo kun je ingrijpen

Windows installeren: zo werkt het en zo kun je ingrijpen. We bekijken de verschillende stappen die Windows doorloopt en hoe je ze kunt beïnvloeden.

Microsoft en Kano komen met zelfbouwlaptop voor kinderen

Microsoft en Kano komen samen met een zelfbouw laptoppakket voor kinderen. De laptop draait Windows 10 S en is voorzien van een touchscreen.

Previewversie van nieuwe Windows Terminal

Er is een previewversie van Windows Terminal beschikbaar, het nieuwe Windows 10-consolevenster met daarin CMD, PowerShell en WSL onder één dak.

Windows installatie-stick blijft booten

Ik wil Windows onbeheerd installeren, maar de de Windows installatie-stick blijft booten. Wat is het probleem?

Het Windows-register onderzoeken en herstellen met RegistryChangesView

RegistryChangesView maakt snapshots van de registerdatabase van Windows. Daarmee kun je toestanden van het Windows-register onderzoeken en naar wens waarden herstellen.

Broncontrole gebruiken om Windows te onderzoeken

Bij moderne systemen met stille ssd's en koeling, hoor je niet of je pc hard aan het werk is. De tool Broncontrole is daarbij handig om te onderzoeken waar Windows mee bezig is.

Meest gelezen

    c't jul-aug/2019

    Bestel nu