Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Foto’s van Android naar pc verhuizen

Ik wil de foto's en video's van mijn Android-smartphone overzetten naar een Windows-pc. Hoe doe ik dat het makkelijkst?

Remote-desktop-verbindingen opruimen

Ik maak vanaf mijn Windows-pc vaak een remote-desktop-verbinding met allerlei andere Windows-clients en -servers. In het dialoogvenster om verbinding met een extern bureaublad te maken, kan ik een keu...

Letters wijzigen in Windows Verkenner

In Verkenner zie ik steeds weer bestanden en mappen waarvan de naam met een hoofdletter begint of grotendeels uit hoofdletters bestaat. Zijn hoofdletters eigenlijk van belang? Ik heb er nog nooit prob...

Startmenu werkt niet meer in Windows 10

Sinds een paar dagen werkt mijn startmenu niet meer, bovendien zijn de logo's van Edge en Store niet meer zichtbaar. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wat kan ik doen om het wel werkend te krijgen?

Windows 10 administrator account gebruiken

Soms is het handig of zelfs nodig om een Windows 10 administrator account te gebruiken. We hebben een aantal vragen en antwoorden verzameld rond het gebruik van een Windows 10 administrator account.

Edge werkt niet meer, zet standaard-apps in Windows 10 terug

Microsoft Edge in Windows 10 werkt niet meer. Hoe krijg ik Microsoft Edge (en andere standaard apps in Windows 10) weer werkend?

Windows veilig gebruiken op je laptop

Wil je Windows veilig gebruiken op een laptop dan moet je rekening houden met de risico's van mobiel gebruik. Daar kun je je tegen beschermen met deze tips.

Nieuwe gebruiker in Windows 10 zonder Microsoft-account

Ik wil een nieuwe gebruiker maken in Windows 10 zonder een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren. Hoe doe ik dat?

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu