Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Donkere modus Word uitschakelen of inschakelen? Zo doe je het!

Microsoft Word volgt automatisch de donkere modus van Windows. Je kunt ook afzonderlijk de donkere modus van Word uitschakelen of inschakelen. Zo doe je dat.

Wine 8.0: ondersteuning voor Portable Executable Format afgerond

De nieuwe volledige versie van Wine (8.0) maakt de weg vrij voor Windows-applicaties naar andere besturingssysteemplatforms met het Portable Executable Format (PE).

Windows 11 overzicht – installatie, versies, problemen en meer

Windows 11 is de opvolger van Microsofts Windows 10 besturingssysteem. Je vindt hier alle informatie en antwoorden over deze Windows-versie.

WSL2: nieuwe versie die het beste van Linux naar Windows brengt

Windows Subsystem for Linux (WSL) is een uitstekende functie in Windows, die een handige laag voor compatibiliteit biedt voor veel Linux-taken en goed geïntegreerd is in het besturingssysteem. WSL2 is...

Licentie Windows 10 kopen binnenkort niet meer mogelijk via Microsoft

Binnenkort kun je niet meer een licentie voor Windows 10 kopen in de Microsoft Store. Tot 31 januari 2023 is het nog mogelijk om een licentie te verkrijgen voor Windows 10 (Home & Pro) via Microsoft z...

Microsoft beveiligingsupdate: hou cyberaanvallers buiten de deur

Microsoft heeft een belangrijke beveiligingsupdate uitgebracht voor onder meer Exchange Server, Office en Windows.

Restric’tor: Windows beveiliging verbeteren met software restricties

Veel malware nestelt zich als uitvoerbare bestanden in een Windows-installatie. Ze kunnen echter niet meer starten als je Software Restriction Policies (SRP) gebruikt om te beperken welke bestanden Wi...

Windows 8.1 ondersteuning verloopt: wat zijn de consequenties?

Het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 is al een ruime tijd geleden aangekondigd. Vanaf 10 januari 2023 zal Microsoft officieel stoppen met het ondersteunen van Windows 8.1.

Waarom je met nieuwe Intel processors Windows 11 moet gebruiken

Wij leggen je uit waarom het beter is om met nieuwere Intel processors Windows 11 te gebruiken. Hier zijn een aantal redenen voor te noemen namelijk!

Windows 11 gaming performance verbeteren: zo doe je het!

Vanuit Microsoft is er een reactie gekomen op klachten over slechte Windows 11 gaming performance. Aan de hand van de tips in dit artikel kan jij je Windows 11 gaming prestaties makkelijk en snel verb...

Meest gelezen

    c't magazine 3/2023

    Bestel nu