Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultaten.

Toch maar wel een Microsoft-account, de voordelen bij aanmelden

Microsoftaccount geeft toegang tot aanvullende diensten die verweven zijn met het besturingssysteem, er zijn voordelen te noemen voor wel aanmelden.

Internetverbinding uitschakelen in Windows 10 – offline werken

Wil je (even) de internetverbinding uitschakelen in Windows 10 om ongestoord te werken of gamen, zonder updates of andere storende invloeden? Dat doe je zo.

Nummering van Windows screenshots resetten

Windows blijft de nummers van automatisch opgeslagen screenshots verhogen, ook nadat ik oudere verwijderd heb. Is er een mogelijkheid om Windows weer vanaf 1 te laten beginnen bij de volgende screensh...

Microsoft Windows 11 – gefaseerde release vanaf 5 oktober

Microsoft Windows 11 zal vanaf 5 oktober 2021 een gefaseerde release krijgen, de gratis upgrade is beschikbaar voor geschikte Windows 10- en nieuwe pc's.

Microsoft brengt zijn nieuwe Windows Server 2022 uit

Microsoft brengt zijn nieuwste besturingssysteem Windows Server 2022 zonder veel ophef uit in de varianten Standard, Datacenter en Datacenter Azure Edition.

Chromebooks in de praktijk – c’t magazine 10/2021 staat voor je klaar

Lees c't magazine 10/2021, met o.a. alles over Chromebooks, aan de slag met Windows 11 en privacy van browsers vergeleken. Bestel nu met gratis verzending.

Windows versienummer klopt niet

Als je in de Windows Register-editor bij de sleutel HKCU\Control Panel\Desktop het item PaintDesktopVersion van ‘0’ op ‘1’ zet, dan verschijnt het Windows versienummer permanent op het bureaublad. Bij...

Meest gelezen

    c't magazine okt/2021

    Bestel nu