Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Windows 10 makkelijker bedienen, deel 1

Windows 10 heeft een aantal trucs aan boord om sneller te kunnen werken. We geven enkele tips om Windows 10 makkelijker te bedienen, van ingebouwde conversies tot hulp bij het typen.

Nieuwe Edge op basis van Chromium verkrijgbaar

Na een ontwikkelings- en testperiode van een jaar heeft Microsoft vandaag de nieuwe Edge-versie voor Windows 10 beschikbaar gesteld. Dit is de eerste versie van de browser die gebaseerd is op Chromium...

Windows 10 laten lijken op Windows 7

Windows 7 wordt niet meer ondersteund. Om Windows veilig te kunnen blijven gebruiken, zullen pc-gebruikers de overstap naar Windows 10 moeten wagen. De interface is echter niet altijd even prettig of ...

PowerShell en Opdrachtprompt snel starten: tips en trucs

Veel taken in Windows kun je efficiënt uitvoeren vanaf de Opdrachtprompt of met PowerShell. Via onze 'highway to shell' kun je Powershell of Opdrachtprompt snel starten.

Windows automatiseren met AutoHotkey

AutoHotkey is een populaire en bijzondere scripttaal voor Windows automatiseren. Je kunt er willekeurige opdrachten mee laten uitvoeren via een toetsencombinatie, maar ook vensters manipuleren.

Windows 10 omzetten naar UEFI booten (i.p.v. klassiek booten)

Je kunt soms een al geïnstalleerde Windows 10 omzetten naar UEFI booten (van klassiek booten) als het echt nodig is. Dat is wel bewerkelijk en lukt alleen in bepaalde gevallen.

Overstappen van 32- naar 64-bits Windows

Op mijn pc draait nog een 32-bits versie van Windows. Ik wil deze graag vervangen door een 64-bits versie. Is er een mogelijkheid om mijn installatie op de een of andere manier om te zetten?

Instellingen en bestanden overzetten van Windows naar Linux Mint

Bij instellingen en bestanden overzetten naar Linux vanaf Windows moet je weten wat je precies waar naartoe moet kopiëren. We laten zien hoe je je gegevens en Windows-instellingen meeneemt bij een ove...

Meest gelezen

    c't jan-feb/2020

    Bestel nu