Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Windows herstellen makkelijk gemaakt – automatische instant recovery

Wil je Windows herstellen makkelijk maken? Met instant recovery tools kun je met één klik Windows herstellen naar een eerdere toestand. Zo doe je dat.

Windows 7 blijven gebruiken in Windows 10 met Hyper-V

Windows 7 blijven gebruiken in Windows 10 gaat makkelijk met Hyper-V. We laten zien hoe je daarmee je oude installatie kunt blijven gebruiken.

Kioskmodus Windows 10 gebruiken: pc beveiligen voor bezoekers

Met de Kioskmodus van Windows 10 stel je een pc zo in dat andere gebruikers alleen een specifieke app kunnen starten en verder niets. Dat is bijvoorbeeld handig bij een demo-pc in een showroom of om j...

Windows 10 zonder account van Microsoft gebruiken

Sinds begin 2020 probeert Microsoft gebruikers van de Home-edities van Windows 10 bij het installeren een Microsoft-account op te dringen. Maar je kunt Windows 10 (nog) wel zonder account van Microsof...

Hyper-V in Windows 10 gebruiken voor virtuele machines

Hyper-V in Windows 10 gebruiken voor virtuele machines is een prima gratis oplossing. Het duurt misschien iets langer om je in te werken dan VirtualBox of VMware, maar daarna heb je er nauwelijks omki...

Groepsbeleid-editor Windows 10 Home werkt niet?

Ik heb de Windows 10 groepsbeleid-editor in de Home-editie gebruikt via een truc, maar het lijkt niet goed te werken. Wat doe ik verkeerd?

Windows-versie op het bureaublad – foute versie

Ik heb de register-aanpassing gebruikt om de huidige Windows-versie op het bureaublad te laten weergeven. Maar volgens mij klopt het nummer van de getoonde versie niet?

32-bit programma in 64-bit Windows: informatie bij probleemoplossing

Wist je dat 32-bit programma's alleen in 64-bit Windows werken dankzij een (soms wat verwarrend) subsysteem? We laten je zien op welke plekken je hier tegenaan kunt lopen.

Meest gelezen

    c't nov/2020

    Bestel nu