Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Windows 10 toont gesloten programma’s

Bij Windows 10 gebruik ik heel vaak de toetsencombinatie Windows+Tab om tussen programma's te wisselen. Soms verschijnt dan een lijst met documenten en programma's die ik allang gesloten heb. Hoe kom ...

Externe schijf wordt niet herkend door Windows

Soms wordt een externe usb-schijf niet (meer) door Windows gezien. Probeer de volgende stappen om het probleem te verhelpen.

Windows 10 start menu: vijf alternatieven getest

Ben je niet tevreden met het tegelmenu van Windows 10? We testen vijf alternatieven voor het Windows 10 startmenu en bekijken de plus- en minpunten.

Windows 10 krijgt een nieuwe lay-out

Bij de Insider Preview van Windows 10 is het mogelijk om Windows een nieuw uiterlijk te geven. Dat kan met behulp van het zogeheten Windows Light Theme.

Thuisnetwerk instellen voor Windows 10, zonder Thuisgroepen

Microsoft heeft de 'Thuisgroepen' verwijderd uit Windows 10. Als je die gebruikte voor het netwerk van je pc's, moet je dat op een andere manier oplossen. Gelukkig is je thuisnetwerk instellen ook zon...

Microsoft Edge start automatisch

Microsoft Edge start mee met Windows 10 volgens Taakbeheer, maar dat wil ik helemaal niet. Hoe komt dat?

Windows update blijft hangen – verwijder defecte installatiepakketten

Windows 10 probeert continu dezelfde update te installeren. Er zit iets niet lekker waardoor Windows update blijft hangen. Hoe verhelp ik dit?

Alexa-app voor Windows

Amazon heeft een versie beschikbaar gesteld van zijn Alexa-app die onder Windows draait.

Meest gelezen

    c't Magazine dec/2018

    Bestel nu