Windows

Windows

Windows is het meest populaire besturingssysteem voor op de desktop. Er is veel software voor te krijgen, maar stiekem biedt het zelf ook een flinke set prima tools waar je goed mee uit de voeten kunt. Wij laten je er alles uithalen, en nemen diverse softwarepakketten onder de loep.


Is Windows 10 veilig? Beveiligingsopties van Windows 10 op een rijtje

Is Windows 10 veilig of niet? Een blik op de beveiligingsopties laat zien dat hackers het moeilijker hebben dan ooit. Gebruik ze om veilig te blijven

BIOS instellingen vóór installatie Windows goed zetten

Je kunt het beste je BIOS instellingen vóór installatie van Windows goed zetten, om problemen achteraf te vermijden. Achteraf aanpassen is lastiger.

BitLocker vermijdt ssd-versleuteling

Microsoft heeft lessen geleerd uit de veiligheidslekken die in de firmware van zelf-versleutelende ssd’s zijn gevonden. We laten zien wat dit betekent – en hoe je kunt overschakelen naar de veiligere ...

Tv op computer aansluiten: een televisie als monitor gebruiken

Een tv op computer aansluiten als monitor is mooi voor films, maar ook handig bij een videoconferentie of presentatie. We leggen uit hoe je dat regelt.

MicroSD-kaart op Raspberry Pi, smartphone en pc getest

We testen 12 modellen microSD-kaart, met benchmarks onder Windows, Android en de Raspberry Pi. Negen gaan lang mee, drie bieden heel veel opslagruimte.

Woord zoeken in bestanden in Windows – snel op inhoud zoeken

Leer hoe je een bestand met een bepaald woord zoeken kunt in Windows, waarom dat soms niet lukt en hoe je meer resultaten vindt.

Bestand zoeken in Windows – hoe vind je dat ene bestand terug?

Bestand zoeken in Windows - hoe vind je dat ene bestand terug? Soms krijg je maar niet de juiste resultaten. We leggen uit hoe je toch vindt wat je zoekt.

Zoeken zonder Bing: zoeken in Windows zonder webresultaten

Bij zoeken binnen Windows krijg je ook (internet)resultaten van Microsofts zoekmachine Bing. Zoeken zonder Bing kan met de stappen hier beschreven.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2021

    Bestel nu