Zakelijk

Zakelijk

Of je nu zzp’er bent of een onderneming hebt, IT is onmisbaar voor de bedrijfsvoering. We belichten nieuwe ontwikkelingen en hardware en software voor gebruik op kantoor. Verder vind je bijvoorbeeld workshops en tips uit de praktijk om je werk efficiënter te doen.


3D-printers vanaf 350 euro: Ultimaker vs klonen

Ultimaker maakt betrouwbare 3D-printers die Chinese fabrikanten graag namaken, maar dan goedkoper. We hebben de klonen het laten opnemen tegen hun originelen.

Zotac komt met nieuwe ZBOX Q Series Mini Creator PC

Hardwarebouwer Zotac heeft een nieuwe compacte maar zeer krachtige workstationreeks uitgebracht. De kleine krachtpatsers zijn rijkelijk uitgerust.

10 Gigabit ethernet met de juiste hardware en software

Gigabit-ethernet is trager dan moderne opslag. Voor een NAS met een 10-Gigabit-aansluiting moet ook de overige infrastructuur geschikt zijn. We bekijken wat er nodig is voor 10 gigabit ethernet.

Configuratiebestanden Linux beheren met Etckeeper

Als je bij Linux configuratie­bestanden en wijzigingen daarin wilt bijhouden, is Etckeeper precies wat je zoekt. Een kleine fout bij bewerken van de systeemconfiguratie kun je daarmee snel verhelpen.

Mails niet meer automatisch markeren als gelezen

Wil je mails niet meer automatisch markeren als gelezen in Outlook? Dat kan handig zijn voor het overzicht en bereik je door een standaardinstelling aan te passen.

Auto en blockchain, een gouden combinatie?

De automobielindustrie heeft de blockchain ontdekt. Auto en blockchain zou een gouden combinatie zijn. Sommigen zien het als gamechanger, maar critici twijfelen of de nieuwe techniek wel rijp genoeg i...

Bescherm jezelf tegen hacking-gadgets, herken een hacking aanval

Veel hacking-gadgets beheersen complexe IT-aanvallen. In dit artikel bespreken we enkele bedreigingen en leggen we uit hoe je jezelf tegen een hacking aanval kunt bewapenen – voor zover mogelijk.

Office software in teams gebruiken: Coda, Notion en Quip

Klassieke (online) office software heeft meestal maar beperkte mogelijkheden voor teams om gezamenlijk aan projecten te werken. Een aantal tools uit een nieuwe softwarecategorie laat zien dat dit bete...

Meest gelezen

    c't Magazine jun/2019

    Bestel nu