Beveiliging begint bij een betrouwbare toeleveringsketen, die je het vertrouwen geeft dat de hardware die je gebruikt aan de basis al veilig is. De HPE Trusted Supply Chain biedt een eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen met servers die ontworpen zijn volgens de hoogste standaarden in de HPE beveiliging.
Hybride cloudinfrastructuren worden steeds groter en complexer. Daarmee wordt het ook een steeds grotere uitdaging om elke server in een organisatie te beheren en ervoor te zorgen dat alle servers beveiligd zijn tegen externe en interne bedreigingen.
HPE ProLiant Gen11-servers zijn ontworpen om complexiteit en voortdurende zorgen over computerbeveiliging weg te nemen door beveiligingsfuncties in te bouwen die al controles bieden bij de gehele toeleveringsketen, bij de levering aan een organisatie, het gebruik en de exploitatie, tot aan het einde van de levensduur.
HPE beveiliging begint met de HPE silicon root of trust, de firmwaretechnologie van HPE ProLiant Gen11 servers waarbij de beveiliging direct wordt geïntegreerd op hardwareniveau. Daardoor wordt het onmogelijk gemaakt om tijdens het productieproces met de servers te knoeien. HPE breidt zijn beveiligingsprotocol uit over het volledige productieproces met zijn zero trust-aanpak: alle apparaten worden als niet-vertrouwd beschouwd totdat het tegendeel is bewezen.
Betrouwbare toeleveringsketen
HPE trusted supply chain combineert beveiliging, processen en mensen om bescherming te bieden voor de meest gevoelige applicaties en data, al voordat de server wordt ingezet op locatie.
Servers die zijn ontworpen met de HPE trusted supply chain-configuratie worden geleverd met een trusted supply chain-sticker, waarmee er al visuele bevestiging is van HPE beveiliging dat de server is geverifieerd en dat hij vrij is van kwaadaardige microcode of nagemaakte onderdelen, en dat hij ingebouwde beveiligingen bevat die een totaaloverzicht creëren voor huidige en opkomende cyberbedreigingen.
Volledige beveiliging, van silicium tot software
HPE ProLiant Gen11-servers zijn gebouwd voor end-to-end proactieve beveiliging. De nieuwste generatie helpt organisaties zich te verdedigen tegen bestaande cyberbedreigingen en biedt tegelijkertijd constante beveiligingsverbeteringen voor voortdurende bescherming – van chips tot software, van fabriek tot cloud en van generatie tot generatie.
HPE ProLiant-servers zoals de ProLiant DL380, ProLiant DL20 of ProLiant ML30, hebben HPE beveiliging ingebouwd in alle lagen voor alle aanvalstypen. Full-stack beveiliging wordt ondersteund door innovaties vanuit het vertrouwde partnerecosysteem van HPE. Intel werkt bijvoorbeeld nauw samen met HPE. De twee bedrijven delen een compromisloze focus om infrastructuur te leveren die kan worden vertrouwd, evenals functies die zorgen voor eenvoudiger beveiligingsbeheer.
HPE en Intel hebben een fundamentele benadering van beveiliging. HPE ProLiant next-gen servers zijn gebouwd met 4e en 5e generatie Intel Xeon Scalable-processors en beschikken over beveiligingsfuncties zoals Intel Control-Flow Enforcement Technology (Intel CET).
Intel CET is ontworpen om aanvallen tegen te gaan. Zo zijn er aanvallen bekend met kwaadaardige applicaties die ontworpen zijn om te zoeken naar bestaande stukjes servercode die de applicatie in een bepaalde volgorde kan uitvoeren om een kwaadaardig resultaat te bereiken, zoals het openen van een opdrachtprompt. Intel CET verstoort deze mechanismen en zorgt zo dat de software zich gedraagt zoals de ontwikkelaar het bedoeld heeft.
Innovaties als deze verhogen de bedrijfswaarde van Gen11-servers. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de gecombineerde beveiligingsinvesteringen van HPE en Intel, vanaf de basis en inclusief ondersteuning.
- Silicon root of trust
De HPE ILO ASIC- of BMC-chip fungeert als de silicon root of trust, waardoor het vrijwel onmogelijk is om malware, virussen of gecompromitteerde code in te sluizen die het opstartproces van de server zou corrumperen. De HPE iLO ASIC-chip bevat een ingebedde digitale vingerafdruk van de HPE iLO-firmware. Bij het opstarten verifieert de chip de integriteit van de HPE iLO-firmware en bepaalt hij of deze mag worden uitgevoerd. Als de HPE iLO-firmware de validatie niet doorstaat, herstelt het systeem automatisch de HPE iLO-firmware naar de oorspronkelijke fabriekstoestand.
- Beveiligd opstarten
Secure boot zorgt ervoor dat elke component die tijdens het opstartproces wordt opgestart digitaal ondertekend is, en dat de handtekening wordt gevalideerd aan de hand van een set van vertrouwde certificaten die in het UEFI BIOS zijn ingebed.
- Firmware verificatie
Met deze functie kunnen beheerders de resultaten van firmware-scans bekijken, het beleid voor firmware scans instellen en on-demand of geplande systeemfirmware-scans uitvoeren.
Systeemfirmware-scans detecteren ongeldige images en plaatsen ze indien mogelijk in quarantaine. Afhankelijk van de systeemconfiguratie ondersteunen scans HPE iLO-firmware, systeem-ROM (BIOS), programmeerbare logische apparaten (CPLD) en meer.
- Systeemherstelset
Standaard wordt bij elke server een systeemherstelset meegeleverd. Met dit gebruiksvriendelijke pakket hulpprogramma’s kan een systeem herteld worden naar de oorspronkelijke fabriekstoestand.
- Veilige verbinding voor beheer op afstand
Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform is een cloud-gebaseerd platform voor het beheer van een hybride serverpark, die een daadwerkelijke beveiliging van het serverpark van fabriek tot cloud mogelijk maakt. Een veilige, geauthenticeerde en versleutelde verbinding van beheerapparaten naar het HPE GreenLake platform en HPE Compute Ops Management zorgen ervoor dat de beheerder toegang heeft tot de automatiseringsomgeving en er controle over houdt, en authenticeert elke verbinding met elk apparaat, bij iedere verbinding.
- Servers hergebruiken
Wanneer je een product buiten gebruik stelt of besluit hem voor een ander doel in te zetten, kun je je data beschermen door gebruik te maken van de one-button secure erase- of de system erase and reset-functie. De one-button secure erase-functie overschrijft alle blokapparaten die aan het systeem zijn gekoppeld, inclusief harde schijven, opslagsystemen die aan de server zijn gekoppeld en de interne opslag die door HPE iLO wordt gebruikt.
De system erase and reset-functie wist harde schijven, zodat je de data op de schijven kunt overschrijven. Afhankelijk van de hoeveelheid opslag die op een systeem is geïnstalleerd, kan het uren of zelfs dagen duren voordat het overschrijfproces is voltooid. Je kunt deze methode gebruiken om schijven op een systeem te selecteren en te wissen die de one-button secure erase-functie niet ondersteunen.
Tot slot
HPE weet hoe belangrijk beveiliging is voor een organisatie bedrijf. HPE doet er alles aan om te zorgen dat bedrijven kunnen opereren met de rekenkracht van HPE ProLiant – van silicium tot software en van fabriek tot cloud.