Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


VLC-player update verhelpt ernstig veiligheidsgat

De ontwikkelaars van VLC Media Player hebben een veiligheidsgat gedicht. Het risico op een aanval wordt als ‘hoog’ geclassificeerd.

Avast antivirussoftware blokkeert start programma’s

Gebruikers van Avast en AVG Antivirus hebben problemen met het opstarten van sommige Windows-toepassingen. De oorzaak is een bug in de antivirussoftware.

FairEmail veilige mail-app

De mailclient FairEmail is volledig gericht op privacy en het beschermen van je persoonlijke gegevens. Je kunt verschillende accounts gebruiken en je mails kunnen allemaal versleuteld worden.

TCPview 3.05 netwerkmonitor

TCPView bewaakt de netwerkactiviteit van je Windows-computer en kan op verzoek ook ongewenste verbindingen beëindigen.

Zelf virusscanner testen

Op mijn Windows-pc heb ik een virusscanner geïnstalleerd, maar ik heb het idee dat die al tijden lang geen waarschuwingen meer geeft. Werkt hij überhaupt nog wel? Is er een manier om dat te testen – z...

IPv6 – de vergeten stap

Er wordt al jarenlang gesproken over IPv6. En toch zijn nu, tien jaar later, talloze organisaties nog steeds niet overgestapt. Hoe komt dat?

IP-camera netwerkverkeer bekeken

Voor 20 euro of nog minder heb je al een IP-camera voor in je wifi-netwerk. We bekeken het netwerkverkeer van zo'n goedkope camera. Die kan nogal spraakzaam zijn, zoals ons onderzoek aantoont.

Veilig inloggen zonder wachtwoord met FIDO2 security keys

Veilig inloggen zonder wachtwoord kan met een FIDO2 security key. We hebben veel gangbare modellen van deze beveiligingssleutels getest.

Meest gelezen

    c't jul-aug/2020

    Bestel nu