Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Rowhammer, JackHammer en andere aanvallen op het RAM

Rowhammer (en de recente variant JackHammer) is in staat de krachtigste softwarebescherming te overmeesteren door hardware te manipuleren. Dit laat goed zien hoe security niet alleen gaat over softwar...

Radiosignalen onderscheppen en kopiëren met de LimeSDR

De LimeSDR babbelt met alles wat via radiogolven communiceert. Je kunt ermee allerlei radiosignalen onderscheppen en met de gegevens aan de slag gaan.

Netwerk-pakketten analyseren met TShark: Wireshark versnellen

TShark kan het werken met Wireshark versnellen en ook in andere gevallen handig zijn. Je netwerk analyseren gaat zo een stuk vlotter.

Password Safe voor de Gnome-desktop

Password Safe is een mooie, lichte wachtwoordmanager die geschikt is voor de Gnome-desktop. Hij is compatibel met het bestandsformaat dat door KeePass wordt gebruikt, wat het aantrekkelijk maakt om er...

Hacking-gadget: ChameleonMini emuleert NFC-pasjes

NFC is overal, van elektronische toegangsbewijzen tot en met OV-kaarten. De ChameleonMini emuleert NFC-kaarten en kan slordige controles aftroeven.

Firefox veilig maken met uMatrix, about:config en user.js

Met uMatrix en uitgebreide instellingen in about:config ­en user.js kun je voorkomen dat een browser je ­gegevens naar vreemde servers stuurt. Zo kun je nog iets meer Firefox veilig maken.

Hacken rond de feestdagen

Op 9 december vond de tweede KringleCon van SANS plaats. Kort na deze virtuele conferentie is de 13e Holiday Hack Challenge van start gegaan.

Phishing en spoofing in e-mail verhinderen: SPF, DKIM en DMARC

SPF, DKIM en DMARC zijn tools die kunnen verhinderen dat een mailserver bepaalde mails accepteert. Op die manier kunnen phishing en spoofing in e-mail worden bestreden.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2020

    Bestel nu