Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Versleutelen van een externe harde schijf

Kun je een externe harde schijf ook beveiligen met een toegangscode of pincode? Mochten de externe schijven gestolen worden, dan wil ik niet dat de gegevens bekeken kunnen worden.

Dataverkeer monitoren met GlassWire

Met de gratis tool GlassWire licht je het netwerkverkeer van Windows en programma's door. Zo wordt snel duidelijk wie met wie communiceert en waar er kwade bedoelingen zijn.

Windows 10 administrator account gebruiken

Soms is het handig of zelfs nodig om een Windows 10 administrator account te gebruiken. We hebben een aantal vragen en antwoorden verzameld rond het gebruik van een Windows 10 administrator account.

Systeeminbraken opsporen met LOKI

LOKI doorzoekt net als een virusscanner clients en servers op sporen van inbraak. Maar vergeleken met een virusscanner is hij makkelijker te voeren met zelfgemaakte signatures, waarmee hij direct op j...

Windows veilig gebruiken op je laptop

Wil je Windows veilig gebruiken op een laptop dan moet je rekening houden met de risico's van mobiel gebruik. Daar kun je je tegen beschermen met deze tips.

Darknet en TOR: avontuurlijke technieken en oplossingen

Het darknet biedt meer dan illegale zwarte markten en anonimiteit via TOR. Ontdek oplossingen voor problemen die ook in het dagelijks leven voorkomen.

Windows beveiligen met de standaardtools van Windows

Alles wat je voor Windows beveiligen nodig hebt, heeft Windows 10 ondertussen zelf al. Ontdek hoe je het gebruikt en de bescherming nog beter maakt.

Chrome foutmelding over onveilige poorten (unsafe port)

Ik heb last van foutmeldingen als ik bepaalde adressen met een poortnummer in de browser Chrome probeer te openen. Kan ik Chrome toch gebruiken om deze pagina's te openen?

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu