Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Ransomware Deadbolt is terug – onmiddellijk NAS updaten noodzakelijk

Fabrikant QNAP waarschuwt voor nieuwe aanvallen met ransomware Deadbolt. Admins moeten beschikbare updates voor hun NAS snel installeren.

Alert: UEFI BIOS updates – poorten HP computers open voor aanvallen

HP pc's moeten uit veiligheidsoverwegingen de firmware bijwerken, de bijgewerkte UEFI BIOS-versies sluiten poorten en weren nieuwe aanvallen. 

De grondbeginselen van cyberbeveiliging -SANS

In deze ongekende tijden is het voor bedrijven van essentieel ­belang om zichzelf en de medewerkers thuis en op kantoor te ­beschermen door te focussen op de grondbeginselen van cyber­beveiliging.

Aanvallen op kritieke beveiligingslekken in VMware

VMware gebruikers moeten hun applicaties snel bijwerken met patches: aanvallers hebben het gemunt op kritieke beveiligingslekken. Updates zijn beschikbaar om te downloaden.

WordPress-lekken opsporen – hulp bij het beveiligen van de website

WordPress is populair, maar vaak zijn verouderde versies onveilig en zitten er lekken in, die je gelukkig met de tool WPscan zelf kunt opsporen.

SANS Cloud Security Curriculum- Aan de slag met cloudbeveiliging

Voor de ins en outs over cloudbeveiliging spraken we met Frank Kim, technisch directeur bij Sans Cloud Security Curriculum.

Russische beveiligingssoftware Kaspersky verboden – ook bij bedrijven

Het Russische Kaspersky werd eerder al in de ban gedaan voor overheidsgebruik. Nu gebeurt dat ook voor het bedrijfsleven. En wat doe je als consument?

Met deze hacking tools het netwerk beveiligen en problemen oplossen

Je eigen computer aanvallen met hacking tools, je netwerk beveiligen en problemen zelf oplossen. We geven je een aantal tools waarmee je zelf veel kunt herstellen en oplossen.

Meest gelezen

    c't magazine 6/2022

    Bestel nu