Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Chrome foutmelding over onveilige poorten (unsafe port)

Ik heb last van foutmeldingen als ik bepaalde adressen met een poortnummer in de browser Chrome probeer te openen. Kan ik Chrome toch gebruiken om deze pagina's te openen?

Firefox Monitor waarschuwt voor gehackte websites

De Firefox Monitor van Mozilla waarschuwt gebruikers in de browser voor gehackte websites.

Digitaal ondertekende malware in opmars

Online criminelen misbruiken certificaten van gerenommeerde bedrijven om malware te ondertekenen en daarmee het vertrouwen van virusscanners te winnen.

Wachtwoord suggestie in Firefox verwijderen

Hoe kan ik de wachtwoord suggestie in Firefox verwijderen? Wanneer ik mijn gebruikersnaam begin te typen, wordt mijn wachtwoord zichtbaar voor iedereen die over mijn schouder meekijkt.

In drie stappen naar veilige IT Security

Veel ondernemers werken met belangrijke data en vertrouwelijke informatie. Iets dat je, als ondernemer, goed beschermd wilt hebben. Dan moet de IT Security wel perfect werken.

Miljoenen WhatsApp-gebruikers lopen gevaar door veiligheidslek

Door een veiligheidslek in WhatsApp is het mogelijk om een smartphone via een video-call over te nemen.

Encryptie van RAM bij Intel en AMD

AMD's Epyc-processors voor servers bieden encryptie van het RAM om veiligheidsrisico's te beperken. Intel komt met een soortgelijke technologie en biedt in elk geval al versleuteling van bepaalde RAM-...

Cryptomining: malware zet je pc aan het werk

Iedereen kan het slachtoffer worden van cryptomining, bijvoorbeeld als je een streamingsite bezoekt of gratis software installeert. Deze vorm van malware is geliefd bij cybercriminelen. Leer meer over...

Meest gelezen

    c't Magazine dec/2018

    Bestel nu