Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Nieuwe veiligheidslekken in Intel-processors

Na Spectre en Meltdown is er nu een nieuwe kwetsbaarheid ontdekt in Intel-processors waardoor gegevens van processen kunnen worden uitgelezen, ook als deze in een virtuele machine op hetzelfde systeem...

Wachtwoord van Microsoft-account vergeten

Het lukt me niet meer om me met mijn Microsoft-account aan te melden omdat ik mijn wachtwoord vergeten ben. Wat moet ik nu doen?

Kopieer beveiligde pdf’s via Chrome en omzeil de beveiliging

Ik heb een pdf ontvangen waaraan ik opmerkingen wil toevoegen. De pdf is echter beveiligd en dit werkt niet, net zo min als tekst uit de pdf kopiëren. Hoe los ik dit op? 

Raspberry Pi veiliger maken: tips voor de beveiliging

Wie een Raspberry Pi als mini server inzet voor zijn familie of smart home, moet dezelfde beveiligingsmaatregelen nemen als bij een grote server. Zeker als hij verbonden is met internet en van daaraf ...

Je account beveiligen met tweefactorauthenticatie (2FA)

Steeds meer diensten bieden tweefactorauthenticatie als extra beveiliging. Als je het goed doet, heb je nauwelijks last van je account beveiligen met tweefactorauthenticatie, maar alleen voordelen.

Bescherm jezelf tegen hacking-gadgets, herken een hacking aanval

Veel hacking-gadgets beheersen complexe IT-aanvallen. In dit artikel bespreken we enkele bedreigingen en leggen we uit hoe je jezelf tegen een hacking aanval kunt bewapenen – voor zover mogelijk.

Sysmon gebruiken om systeemactiviteit te loggen en analyseren

Je kunt het gratis programma Sysmon gebruiken om systeemactiviteit te loggen en analyseren en informatie te vinden. Dat is nuttig voor security-onderzoekers, maar ook privé is het zinvol om infecties ...

Bewakingsbeelden bewaren op schijf: speciale modellen harddisk getest

Videosurveillance wordt steeds vaker ingezet, ook privé worden steeds vaker camera's geïnstalleerd. Om al die bewakingsbeelden op te slaan, zijn speciale harde schijven nodig.

Meest gelezen

    c't Magazine mei/2019

    Bestel nu