Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Hacking gadget: VideoGhost kopieert scherminhoud

Met VideoGhost kunnen hackers ongemerkt de inhoud van je scherm kopiëren, zonder software te installeren. We hebben deze hacking gadget bekeken.

Hacking gadgets voor inbreken op pc’s, netwerken en smartphones

Met de juiste tools zijn netwerken, computers, smartphones enzovoort vaak een makkelijk doelwit voor hackers. We hebben eens een flinke verzameling van dergelijke hacking gadgets ingeslagen via specia...

WhatsApp lek (met remote toegang) op Android gedicht

Wie nog niet op versie 2.19.244 van WhatsApp zit, moet zo snel mogelijk de app updaten. Op de meeste Android-toestellen zal het lek via een automatisch update ondertussen gedicht zijn.

DefCon: meer dan 100 Amerikaanse stemmachines gehackt in 2,5 dag

Security-experts hebben laten zien dat stemcomputers voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 vaak makkelijk te compromitteren zijn.

Duizenden slimme camera’s in Nederland getroffen door lek

Afgelopen week werd bekend dat beveiligingscamera’s en babyfoons van de Chinese merken Apexis en Sumpple getroffen zijn door een lek. Er staan naar schatting 14.000 apparaten van de fabrikanten in Ned...

Malware bekijken zonder risico, via je browser

Met de online sandbox any.run kun je malware bekijken zonder risico, via je browser. Vaak krijg je daar veel informatie mee boven water – en het is nog leuk om te doen ook.

Anoniem surfen met DNS-encryptie voor Windows, macOS en Linux

Ook de modus voor anoniem surfen van de browser verstuurt DNS-informatie. Daarmee kunnen anderen achterhalen wat je bezoekt. Met versleutelde DNS-communicatie kun je dit op Linux, macOS en Windows voo...

BitLocker en ssd’s met ingebouwde encryptie

BitLocker kun je ook gebruiken met hardwareversleuteling op een ssd die aan de eDrive-standaard voldoet. We laten zien waar je rekening mee moet houden.

Meest gelezen

    c't dec/2019

    Bestel nu