Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


FAQ: wachtwoorden, FIDO2 en TOTP

In theorie zijn tweede factoren om je accounts te beveiligen makkelijk te gebruiken: naast het wachtwoord moet je bewijzen dat je iets hebt dat een geheime sleutel bevat wanneer je inlogt. De praktijk...

Map toegang geweigerd ondanks Administrator-account

Wordt je in Windows tot een map toegang geweigerd omdat de map van het ingebouwde systeemaccount is? Zo krijg je toch toegang tot de map.

SANS 2022 Security Awareness Report: menselijke factor is grootste bedreiging voor cybersecurity

SANS 2022 Security Awareness Report: security-awareness begint bij het personeel, daarom is het creëren van betrokkenheid van groot belang.

Beveilig je online accounts – c’t magazine 7/2022 staat voor je klaar

C't magazine 7/2021 staat voor je klaar, met o.a. beveilig je online accounts, en PCIe-ssd's getest. Bestel deze editie nu met gratis verzending.

Microsoft office gebruikers kwetsbaar door gevaarlijk lek in Windows (Follina)

Microsoft Office gebruikers lopen risico door de gevaarlijke kwetsbaarheid Follina in Windows. Lees meer over de risico's en oplossing.

OpenWrt firmware voor je router – oude router nuttig gebruiken

Je vindt hier een overzicht van uitbreidingspakketten voor OpenWrt firmware, van adblock tot VPN, om je oude router nuttig te gebruiken, en tips om ermee aan de slag te gaan. 

Ransomware Deadbolt is terug – onmiddellijk NAS updaten noodzakelijk

Fabrikant QNAP waarschuwt voor nieuwe aanvallen met ransomware Deadbolt. Admins moeten beschikbare updates voor hun NAS snel installeren.

Alert: UEFI BIOS updates – poorten HP computers open voor aanvallen

HP pc's moeten uit veiligheidsoverwegingen de firmware bijwerken, de bijgewerkte UEFI BIOS-versies sluiten poorten en weren nieuwe aanvallen. 

Meest gelezen

    c't magazine 8-9/2022

    Bestel nu