Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Wifi controller voor wifi-netwerken: vier oplossingen getest

Soms zijn repeaters of mesh-wifikits niet de juiste oplossing, bijvoorbeeld als je overal snel wifi wilt maar met meerdere gescheiden zones. We bekijken vier wifi controller-oplossingen voor multizone...

Extra veilige laptop: Linux-laptop Nitrokey Nitropad X230

De NitroPad X230 is bijzonder veilig: de extra veilige laptop is standaard versleuteld en het starten van het systeem kan via een cryptostick gecontroleerd worden.

iStorage datAshur BT secure usb-stick met (draadloze) multifactor authenticatie

iStorage komt met de datAshur BT: een zeer veilige hardware-encrypted usb-stick met multifactor (draadloze) authenticatie. Dankzij Bluetooth low-energy unlock je de stick via je smartphone, tablet of ...

Netwerkverkeer monitoren: maak je eigen capture device

Bij het opsporen van problemen binnen je netwerk moet je het netwerkverkeer monitoren. We laten drie sniffing-technieken zien die weinig kosten.

VLC-player update verhelpt ernstig veiligheidsgat

De ontwikkelaars van VLC Media Player hebben een veiligheidsgat gedicht. Het risico op een aanval wordt als ‘hoog’ geclassificeerd.

Avast antivirussoftware blokkeert start programma’s

Gebruikers van Avast en AVG Antivirus hebben problemen met het opstarten van sommige Windows-toepassingen. De oorzaak is een bug in de antivirussoftware.

FairEmail veilige mail-app

De mailclient FairEmail is volledig gericht op privacy en het beschermen van je persoonlijke gegevens. Je kunt verschillende accounts gebruiken en je mails kunnen allemaal versleuteld worden.

TCPview 3.05 netwerkmonitor

TCPView bewaakt de netwerkactiviteit van je Windows-computer en kan op verzoek ook ongewenste verbindingen beëindigen.

Meest gelezen

    c't okt/2020

    Bestel nu