Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Overal back-uppen: snel en eenvoudig met het gratis Duplicati

Back-uppen zonder kosten, op allerlei apparaten? Duplicati is geheel gratis, snel geïnstalleerd en geconfigureerd en draait onder alle gangbare desktopbesturingssystemen.

webtip: leer je te wapenen tegen kwetsbaarheden in je code

Je bent beginnend developer of een hobbyprogrammeur die wat wil leren over het hackbestendig maken van je werk? Hacksplaining.com leert je hoe je je kunt wapenen.

Veiligheids-assesments: IT-kwetsbaarheden vinden en verhelpen

Door de complexiteit van hedendaagse IT-omgevingen komt er heel wat kijken bij het beheer van kwetsbaarheden. Het uitvoeren van veiligheids-assessments is een populaire methode om bestaande kwetsbaarh...

Wifi-lek Kr00k: 1 miljard apparaten in gevaar

Een lek in wifi-chips voor apparaten van Amazon, Apple, Google en dergelijke zou door aanvallers kunnen worden gebruikt om delen van het met WPA2 beveiligd dataverkeer te ontcijferen.

Beveiligingscamera voor thuis: negen slimme camera’s getest

Het is altijd handig om te weten of thuis alles in kannen en kruiken is. We hebben negen modellen beveiligingscamera voor thuis getest.

Internet Explorer: zero-day-exploit in JScript scripting-engine

Internet Explorer heeft  een kwetsbaarheid die deels als kritiek is geclassificeerd. Het wordt daardoor mogelijk om code op afstand uit te voeren. Op dit moment helpt alleen een workaround.

Rowhammer, JackHammer en andere aanvallen op het RAM

Rowhammer (en de recente variant JackHammer) is in staat de krachtigste softwarebescherming te overmeesteren door hardware te manipuleren. Dit laat goed zien hoe security niet alleen gaat over softwar...

Radiosignalen onderscheppen en kopiëren met de LimeSDR

De LimeSDR babbelt met alles wat via radiogolven communiceert. Je kunt ermee allerlei radiosignalen onderscheppen en met de gegevens aan de slag gaan.

Meest gelezen

    c't mei/2020

    Bestel nu