Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


Malware bekijken zonder risico, via je browser

Met de online sandbox any.run kun je malware bekijken zonder risico, via je browser. Vaak krijg je daar veel informatie mee boven water – en het is nog leuk om te doen ook.

Anoniem surfen met DNS-encryptie voor Windows, macOS en Linux

Ook de modus voor anoniem surfen van de browser verstuurt DNS-informatie. Daarmee kunnen anderen achterhalen wat je bezoekt. Met versleutelde DNS-communicatie kun je dit op Linux, macOS en Windows voo...

BitLocker en ssd’s met ingebouwde encryptie

BitLocker kun je ook gebruiken met hardwareversleuteling op een ssd die aan de eDrive-standaard voldoet. We laten zien waar je rekening mee moet houden.

Veiligheidslek in Cisco-producten: updates beschikbaar

Cisco, fabrikant van netwerkproducten, heeft sinds deze week in totaal 27 Security Advisories gepubliceerd voor veiligheidslekken in verschillende producten. Updates zijn beschikbaar.

1,85 miljoen kwaadaardige apps in 2019

G DATA SecurityLab heeft zijn halfjaarlijkse mobile malware analyse gepubliceerd. Volgens de analyse is het aantal nieuwe kwaadaardige apps licht gedaald, maar waarschuwt dat de dreiging nog wel toene...

SANS Level Up-campagne: cybersecurity voor beginners en gevorderden

SANS Institute heeft een EMEA-campagne om mensen aan te moedigen hun kennis van cybersecurity onder de loep te nemen.

Windows 10 en VeraCrypt

Windows 10 Home ondersteunt het encrypten van de harde schijven met BitLocker niet. Is VeraCrypt dan een zinvol alternatief?

Antivirus – bescherming tegen virussen in de praktijk

Bij de keuze voor een antivirusprogramma en bij het gebruik kom je voor allerlei vragen te staan. We geven een antwoord op enkele veel gestelde vragen. 

Meest gelezen

    c't okt/2019

    Bestel nu