Security

Security

Van een simpele desktop, tot je uitgebreide homeserver: veiligheid staat (als het goed is) hoog op je prioriteitenlijst. Het kost vaak even wat werk, maar het is geen overbodige luxe. We laten zien hoe je je apparatuur en netwerk veilig dichttimmert en welke tools je daarbij kunnen helpen.


BitLocker vermijdt ssd-versleuteling

Microsoft heeft lessen geleerd uit de veiligheidslekken die in de firmware van zelf-versleutelende ssd’s zijn gevonden. We laten zien wat dit betekent – en hoe je kunt overschakelen naar de veiligere ...

Tekst kopiëren uit beveiligde pdf via Google Drive

Als ik een stuk tekst wil kopiëren uit een pdf-document dat beveiligd is, lukt dat niet. Is er een manier om dat toch te doen?

Android veiliger maken: bepaal welke apps internet op mogen

Je kunt Android veiliger maken door zelf te kiezen welke apps internet op mogen. Met een firewall ga je tracking en reclame tegen, of erger bij malafide apps. Verrassend veel apps werken ook zonder in...

Windows herstellen makkelijk gemaakt – automatische instant recovery

Wil je Windows herstellen makkelijk maken? Met instant recovery tools kun je met één klik Windows herstellen naar een eerdere toestand. Zo doe je dat.

Nvidia driver-update verhelpt reeks veiligheidslekken

Eigenaars van Nvidia grafische kaarten moeten hun driverversie controleren: Nvidia heeft een reeks Windows-specifieke beveiligingsupdates gepubliceerd voor grafische kaarten.

Usb stick met beveiliging en bluetooth: iStorage datAshur BT

De iStorage datAshur BT is een hardware-encrypted usb-stick met multifactor authenticatie. Dankzij Bluetooth low-energy unlock je de stick via je smartphone, tablet of Apple Watch.

Miradore MDM: centraal apparaatbeheer kan voor nop

Centraal beheer van mobiele apparaten vermindert veiligheidsrisico's. Miradores cloudoplossing biedt een gratis versie en is op die manier ook een interessante optie voor consumenten.

IPMI maakt plaats voor Redfish: remote server beheer vernieuwd

IPMI voor server beheer op afstand wordt opgevolgd door Redfish voor nieuwe functies, hogere veiligheid en meer flexibiliteit. We gaan in op Redfish en geven tips en praktijkvoorbeelden.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2021

    Bestel nu