Python

Python

Op deze pagina kun je alles vinden wat met Python te maken heeft. De onderwerpen die hier terug te vinden zijn variëren van wat is Python software tot het gebruiken en installeren van de programmeertal op Linux of Windows.

Wat is Python?

Python is een veelgebruikte programmeertaal die op verschillende gebieden ingezet wordt. Het is een open-source taal die makkelijk te leren en te begrijpen is, en beschikt over een uitgebreide gebruikers- en ontwikkelaarsgemeenschap. Deze eigenschappen maken Python aantrekkelijk voor ontwikkelaars, waardoor het al tien jaar op rij bij de vier meest populaire talen te vinden is op de ranglijst van RedMonk, aangevoerd door GitHub en Stack Overflow.

Wat kun je met Python?

Je zult je vast afvragen: Wat kun je met Python? Om mee te beginnen wordt Python vaak gebruikt voor webontwikkeling, data-analyse, machine learning en kunstmatige intelligentie. Ook is het een veelgebruikte taal voor het ontwikkelen van scripts en automatiseringstools.

Python voordelen & nadelen

Voor een breed scala aan toepassingen wordt de programmeertaal Python gebruikt. Ene kant is dit wel logisch gezien het feit dat het gebruiken van Python voordelen met zich mee brengt. Anderzijds zit er natuurlijk ook een Python onder het gras. Zo kun je ook een lijstje maken met een aantal Python nadelen.

Python leren programmeren

Toch is het begrijpelijk dat je zit met de volgende vraag: waarom zou je Python leren programmeren?

De progammeertaal Python laat namelijk elk soort programma toe. Bovendien groeit je kennis met elk nieuw project. Zelfs voor functioneel of probabilistisch programmeren hoef je de Python-wereld niet te verlaten. Zo worden bij Docker-containers webapplicaties aangestuurd door Python. Raspberry Pi Projects realiseer je eveneens met deze programmeertaal.

Python in Android

Python draait bijna overal op, ook op een Android-smartphone. Je kunt zelfs best goed Python-scripts uitvoeren en ontwikkelen op Android. Wij laten je zien hoe je dit in ieder geval voor elkaar krijgt.

Python in Android - Python-scripts uitvoeren en ontwikkelen op Android

Python installeren op Windows

Hoe gebruik je Python als het nog niet op je computer staat? We laten zien hoe Python installeren op Windows snel en makkelijk gaat. En hoe je controleert of er misschien al een versie van Python aanwezig is op je pc.

Python installeren voor Windows

Python installeren op Linux

Hoe gebruik je Python als het nog niet op je computer staat? We laten zien hoe Python installeren op Linux gaat. En hoe je controleert of er misschien al een versie van Python aanwezig is.

Python op Linux installeren

Programmeren met Python op een Raspberry Pi Pico

Als gadget voor eenvoudige taken is het goedkopere microcontrollerboard Raspberry Pi Pico interessanter dan de gewone Raspberry Pi. Toch moet je wel weten hoe je dit aanpakt. Wij laten je zien hoe je moet programmeren met Python op een Raspberry Pi Pico!

Google Colab: Python editor online in je webbrowser

Met de Google Colab Python IDE is het mogelijk om in je webbrowser Python code te schrijven. Benieuwd naar hoe je met Google Colab Python script kunt schrijven in je browser? Wij laten je zien hoe je Google Colab als Python editor online in je webbrowser gebruikt.

Google Colab: Python editor online in je webbrowser

Python nieuws en meer

Wil je op de hoogte blijven van Python nieuws of zoek je meer informatie over Python? Houd deze pagina in de gaten, bekijk de Python artikelen hieronder of schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Ontvang informatie en tips over Python, schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Python leren programmeren: 4 redenen om nú te beginnen.

Als we het hebben over programmeertalen, dan kan Python als een van de populairste moderne programmeertalen niet ontbreken maar waarom zou je Python moeten leren?

Wat kun je met Python?

De programmeertaal Python wordt veelal aanbevolen voor beginners en behoort tot een van de populairste programmeertalen die er maar zijn. In dit artikel zullen wij een aantal mogelijkheden van deze pr...

Python: nadelen van de populaire programmeertaal in een overzicht

In dit artikel besteden we aandacht aan de nadelen van de populaire programmeertaal waarbij we ze niet alleen benoemen maar ook toelichten.

Python: voordelen van de populaire programmeertaal in een overzicht

In dit artikel zullen we een aantal voordelen van de programmeertaal Python benoemen & toelichten, zodat je beter begrijpt waarom deze taal zo populair is en of het misschien een idee is om deze progr...

Google Colab: Python editor online in je webbrowser

Met de Google Colab Python IDE is het mogelijk om in je webbrowser Python code te schrijven. Benieuwd naar hoe je met Google Colab Python script kunt schrijven in je browser? In dit artikel vertellen ...

Gasopslag met Python-tool Altair analyseren & zo doe je het

Door de noodsituatie in de gasleveringen die is ontstaan als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zijn zowel bedrijven als huishoudens de niveaus van de gasopslag angstvallig in de gaten a...

Programmeren met Python op een Raspberry Pi Pico: hoe en wat?

Als gadget voor eenvoudige taken is de goedkopere microcontrollerboard Raspberry Pi Pico interessanter dan de gewone Raspberry Pi. In dit artikel vertellen wij hoe je op de Pi Pico kan programmeren me...

Python in Android – Python-scripts uitvoeren en ontwikkelen op Android

Lees hoe je Python in Android installeert of zelf Python code ontwikkelt op je Android smartphone, tablet of Chromebook.

Programmeren met Python – kies software voor Python programmeren

Met goede tools programmeer je snel en efficiënt. Kies je ontwikkelomgeving (IDE) voor programmeren met Python via dit handige overzicht.

Python installeren op Linux – voor Ubuntu en andere distributies

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python installeren op Linux.

Python installeren op Windows – zo kan het snel en makkelijk

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python snel en makkelijk installeren op Windows, macOS of Linux.

Python programmeren – flexibele en begrijpelijke programmeertaal

Welke programmeertaal kies je als je met programmeren begint of een andere taal wil aanleren? In Python programmeren is één van de opties.

Meest gelezen

    c't magazine 4/2024

    Bestel nu