Python

Python

Wat is Python?

Python is een populaire programmeertaal die goed te lezen, makkelijk te begrijpen, esthetisch en vooral kort is. Die kenmerken zijn aantrekkelijk voor ontwikkelaars, wat de reden is waarom de programmeertaal de afgelopen tien jaar steevast bij de populairste vier is beland op RedMonks ranglijst, met GitHub en Stack Overflow als bronnen.

Wat kun je met Python?

In deze categorie kan je alles vinden wat met Python te maken heeft. De onderwerpen die hier terug te vinden zijn variëren van wat is Python software tot het gebruiken en installeren van de programmeertal op Linux of Windows.


Python leren programmeren: 4 redenen om nú te beginnen.

Als we het hebben over programmeertalen, dan kan Python als een van de populairste moderne programmeertalen niet ontbreken maar waarom zou je Python moeten leren?

Google Colab: Python editor online in je webbrowser

Met de Google Colab Python IDE is het mogelijk om in je webbrowser Python code te schrijven. Benieuwd naar hoe je met Google Colab Python script kunt schrijven in je browser? In dit artikel vertellen ...

Programmeren met Python op een Raspberry Pi Pico: hoe en wat?

Als gadget voor eenvoudige taken is de goedkopere microcontrollerboard Raspberry Pi Pico interessanter dan de gewone Raspberry Pi. In dit artikel vertellen wij hoe je op de Pi Pico kan programmeren me...

Wat kun je met Python?

Wat kun je met Python? In dit artikel worden een aantal mogelijkheden van deze programmeertaal uitgelicht.

Python in Android – Python-scripts uitvoeren en ontwikkelen op Android

Lees hoe je Python in Android installeert of zelf Python code ontwikkelt op je Android smartphone, tablet of Chromebook.

Programmeren met Python – kies software voor Python programmeren

Met goede tools programmeer je snel en efficiënt. Kies je ontwikkelomgeving (IDE) voor programmeren met Python via dit handige overzicht.

Python installeren op Linux – voor Ubuntu en andere distributies

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python installeren op Linux.

Python installeren op Windows – zo kan het snel en makkelijk

Hoe gebruik je Python en controleer je of je het al hebt? Zo kun je Python snel en makkelijk installeren op Windows, macOS of Linux.

Python programmeren – flexibele en begrijpelijke programmeertaal

Welke programmeertaal kies je als je met programmeren begint of een andere taal wil aanleren? In Python programmeren is één van de opties.

Thonny: Python-IDE voor beginners

De Python-IDE Thonny maakt het instappen in de scripttaal eenvoudig. Het is een alternatief voor de uitgebreidere programmeeromgevingen.

Meest gelezen

    c't magazine 12/2022

    Bestel nu