Leetcode review: programmeervaardigheden verbeteren in je browser

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review kijken we naar LeetCode, een platform waarmee je je programmeervaardigheden kunt verbeteren in Python, C/C++, C#, JavaScript, Java en vele andere talen. Je kunt direct in je browser werken aan honderden taken, zonder iets te hoeven installeren. LeetCode controleert je ingediende oplossingen onmiddellijk op juistheid en beoordeelt ze.

  Leetcode review: programmeervaardigheden verbeteren in je browser

  Waarom Leetcode gebruiken?

  Alleen het beheersen van de syntaxis van een programmeertaal is niet voldoende; analytisch denken en de juiste probleemaanpak zijn net zo belangrijk. Op de Engelstalige website LeetCode kun je hieraan werken, met 2800 opgaven van makkelijk tot zeer moeilijk.

  Diverse moeilijkheidsniveaus en cursussen

  Na gratis registratie vind je deze opgaven op de website onder “Problems”. Gebruik ze als oefening, als inspiratie voor je eigen projecten, of om je taalkennis te verdiepen. Je hebt de keuze uit drie moeilijkheidsniveaus: makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Makkelijke opdrachten vereisen meestal slechts een handvol regels code en eenvoudige oplossingen, maar bij de hogere niveaus wordt het complexer. Het is ook mogelijk om cursussen te volgen (Study Plans), waarbij taken over één onderwerp zijn gesorteerd op moeilijkheidsgraad, zoals SQL 50 of 30 Days of JavaScript.

  Gebruiksvriendelijke webinterface

  De webinterface is verdeeld in twee gebieden: aan de linkerkant staat de taak, aan de rechterkant de editor. Hoewel de editor geen vervanging is voor een ontwikkelomgeving, vergemakkelijkt het invoeren van code met inspringingen en markeert het de syntaxis in kleur. Via een keuzelijst op de werkbalk van de editor kies je de programmeertaal om het probleem op te lossen. Naast bekende talen als C++, Java, Python of Kotlin zijn ook exotische talen als Racket, Elixir of Dart beschikbaar.


  Meer van zulke software reviews?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Praktische opdrachten en Code-editor

  Per taak is er een specifieke taalselectie beschikbaar, soms afgestemd op een specifiek onderwerp. Voor de geselecteerde taal verschijnt een basiscodekader in de editor, dat je moet uitwerken tot de voltooide oplossing. Via “Run” rechtsonder in de editor start je runs met vooraf gedefinieerde testgegevens. Sommige testgegevens zijn te vinden op het tabblad “Testcase” in de editor. Je voltooide code kun je indienen met de knop “Submit”.

  Efficiënte Programmering en Premium Toegang

  LeetCode moedigt efficiënt programmeren aan door de runtime van het programma en het gebruikte geheugen te meten en deze waarden te vergelijken met die van andere inzendingen. In twee diagrammen zie je welk percentage gebruikers je hebt verslagen met je oplossing. Hoewel dit slechts een ruwe indicatie is, kun je in elk geval resultaten van andere gebruikers bestuderen en ervan leren. Klik na het indienen op een balk in het diagram voor bijbehorende oplossingen of bekijk het tabblad “Solutions” voordat je iets indient.

  Als de standaardtoegang niet voldoende voor je is, kun je premiumtoegang krijgen voor $35 per maand (of $159 per jaar), met meer exclusieve taken en maandelijkse uitdagingen. Premium omvat ook een debugger, auto-aanvulling van code en andere handige functies.

  Tips bij het kiezen van taken

  Nog een tip: let bij het kiezen van een probleem op de waarde “Acceptance”, die aangeeft hoe snel inzendingen worden geaccepteerd. Een hoge waarde duidt meestal op een duidelijk gestructureerd probleem. Kijk ook naar de gebruikersbeoordelingen direct onder de titel als je op een probleem klikt.

  Onderscheidende kenmerken van Leetcode

  LeetCode onderscheidt zich van de concurrentie met zijn analysefunctie en het diverse aanbod aan taken. Niet alle taken zijn even geslaagd, omdat sommige zeer specifieke oplossingen vereisen of de vraag onduidelijk is. Maar als je de beste taken eruit weet te pikken, kun je er lang plezier van hebben.

  Conclusie Leetcode review

  Al met al biedt LeetCode een veelzijdig platform voor programmeeroefeningen, variërend van eenvoudig tot zeer uitdagend. Met een gebruikersvriendelijke webinterface, diverse moeilijkheidsniveaus, en de mogelijkheid tot efficiënt programmeren, is het een waardevolle bron voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars. Overweeg premiumtoegang voor extra voordelen en ontwikkel je vaardigheden met de gedetailleerde analyse en diverse taken die LeetCode te bieden heeft.

  Leetcode review: plus- en minpunten

  +Analysefunctie
  +Enorm veel taken
  Wisselende kwaliteit

  Leetcode specificaties

  FabrikantLeetcode

  Systeemeisen

  willekeurige browser

  Gratis te proberen viahttps://leetcode.com/

  Meer van zulke software reviews?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er