Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Valve Steam Link draait nu op Raspberry Pi

Valve heeft een beta-versie van Steam Link beschikbaar gesteld voor de Raspberry Pi waarmee je games vanaf je pc op een smart-tv kunt streamen.

Nieuwe Raspberri Pi 3A+ is echt de laatste Pi

De Raspberry Pi Foundation verraste de wereld met een nieuw Pi-model, namelijk de Pi 3 A+. Dit is echt de laatste van de klassieke Pi's.

Raspberry Pi krijgt het warm met Netflix

Raspberry Pi krijgt het warm als hij 4K-video's afspeelt in Netflix

C-Sky GX6605S mini-moederbord met HDMI voor 5 euro

De C-Sky GX6605S is een mini-moederbord voor knutselaars en kost minder dan een Raspberry Pi, maar kan meer dan een Arduino.

Raspbian wifi-whitelist maken

Maak een Raspbian wifi-whitelist, zodat alleen bepaalde apparaten zich kunnen aanmelden op je Raspberry Pi. Een bug in hostapd kan in de weg zitten.

Nieuwe Raspbian met betere startup-wizard

In de oktober-update van Raspbian, het door de Raspberry Pi Foundation ondersteunde besturingssysteem voor de Raspberry Pi, zit een verbeterde startup-wizard. Maar Mathematica is er helaas uit verdwen...

Versleutelde DNS-requests met Pi-hole

Het grootste deel van het internetverkeer is inmiddels versleuteld. DNS-requests gaan echter nog steeds gewoon als leesbare tekst via de kabels – en daardoor kunnen derden inzicht krijgen in je intern...

Raspberry Pi 3B+ met snellere netwerkverbindingen

Elk jaar komt er weer een nieuwe Raspberry Pi. In 2016 was het de Raspberry Pi 3, in 2017 arriveerde de Zero W. En in 2018 verscheen op Pi Day (14-3) de opgepimpte Raspberry Pi 3B+. Het einde van de s...

Meest gelezen

    c't Magazine jan-feb/2019

    Bestel nu