Raspberry Pi

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een kleine, veelzijdige mini-pc. Je kunt er van alles op aansluiten en er zijn tal van uitbreidingen. De Pi vormt het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler, ontdek wat er aan projecten mogelijk is.

Raspberry Pi projects

De Raspberry Pi is ideaal voor leuke projecten, bekijk alle Raspberry Pi projects.


Licht aan – hoe schakel je led met GPIO-pinnen in Python

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en een paar regels Python-code wordt de Raspberry Pi een universele schakelcentrale - in dit deel: LICHT AAN.

Raspberry Pi GPIO pinnen: een overzicht van de aansluitingen

Het kleine Raspberry Pi board is voorzien van 40 GPIO pinnen zonder verdere aanduidingen, in onderstaand overzicht wordt een lay-out getoond.

Met Shinobi de Raspberry Pi als netwerkvideorecorder installeren

Het opensourceprogramma Shinobi verwerkt streams van ip-bewakingscamera’s en draait ook op een Raspberry Pi, we leggen uit hoe je de netwerkvideorecorder kunt installeren.

Shinobi met Raspberry Pi als netwerkvideorecorder – voorbereiding

Shinobi verwerkt streams van ip-bewakingscamera’s en draait op Raspberry Pi als netwerkvideorecorder, hier moet je aan denken voor je met de installatie begint.

Raspberry Pi laptop: presentatie van een concept op vakbeurs

Op de Britse vakbeurs BETT tonen Medion en jp.ik hun concept voor een laptop met Raspberry Pi Compute Module CM4 voor onderwijs en makers.

Upcycling: oude apparaten nieuw leven inblazen met de Raspberry Pi

Een Raspberry Pi kan oude apparatuur weer bij de tijd brengen: scanners waar geen drivers meer voor zijn, printers die geen netwerkaansluiting hebben, apparatuur die alleen met oude en onveilige proto...

Raspberry Pi RP2040 microcontroller biedt veel nieuwe mogelijkheden

De RP2040 microcontroller is de eerste zelfontwikkelde chip van de Raspberry Pi Foundation en opent de weg naar vele nieuwe mogelijkheden. We sommen de kwaliteiten van de microcontroller op.

Wifi bewaken – monitor je wifinetwerk met een Raspberry Pi en Nzyme

Iedereen kan computers en andere apparaten in je wifi aanvallen, vaak zonder dat je iets doorhebt. Met deze workshop kun je je wifi bewaken.

Meest gelezen

    c't magazine 6/2022

    Bestel nu