Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Raspberry Pi FAQ: besturingssystemen

Zowel beginners als professionals hebben altijd vragen over het gebruik van de single-board computer. In deze Raspberry Pi FAQ beantwoorden we enkele vragen over verschillende besturingssystemen.

Raspberry Pi FAQ: behuizingen, koeling, toepassingen

Zowel beginners als professionals hebben altijd vragen over het gebruik van de single-board computer. In deze Raspberry Pi FAQ beantwoorden we de meest gestelde vragen over de behuizingen en de koelin...

Alternatieve voeding voor de Raspberry Pi 4

Een Raspberry Pi kan zonder stopcontact. Je kunt hem namelijk ook van stroom voorzien via USB-C vanaf een iPad, vanaf het netwerk of via de GPIO-aansluitingen.

Raspberry Pi Pico: een Arduino-Pi voor 4 euro

De Raspberry Pi Foundation heeft een Pico printplaatje voor op een breadboard uitgebracht met daarop een zelfontwikkelde microcontroller voor onder meer MicroPython.

Eerste stappen met de Raspberry Pi

Als je eerste contact met een Raspberry Pi belemmerd wordt door het idee dat het ingewikkeld is om ermee te werken, probeer het dan gewoon eens! Het installeren is echt heel eenvoudig en je hebt de Ra...

Bouw een back-up-pc onder Linux met Resilio Sync

Het installeren van Resilio Sync onder Linux is niet moeilijk. In het simpelste geval is een Raspberry Pi voldoende. Er zijn zelfs eigen repo­sitory’s voor Raspbian en andere Linux-distributies in het...

Usb-hub voor Raspberry Pi: actieve hub nodig voor harde schijf?

Ik wil graag een externe harde schijf op mijn Raspberry Pi (versie 3B) aansluiten. Krijgt de externe harde schijf dan wel genoeg stroom of kan ik beter een actieve hub gebruiken?

Python programmeren – flexibele en begrijpelijke programmeertaal

Welke programmeertaal kies je als je met programmeren begint of een andere taal wil aanleren? In Python programmeren is één van de opties.

Meest gelezen

    c't magazine mei/2021

    Bestel nu