Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Raspberry Pi Compute Module op 3+-niveau

De Raspberry Pi Compute Module heeft ook een update naar het 3+-niveau gekregen. Dat betekent dat een Compute Module nu net als de gewone Raspberry Pi 3 B+ beschikt over een Broadcom BCM2837B0, , 1 GB...

E-mail versturen op Raspberry Pi en Linux met Nullmailer

Voor e-mail versturen door een Raspberry Pi of Linux-systeem hoef je geen volwaardige mailserver als Postfix te hebben draaien. Met Nullmailer en Ssmtp bestaan er twee minimale oplossingen.

Raspberry Pi touchscreen in de tekstmodus gebruiken

Ik wil op mijn Raspberry Pi programma's in de tekstmodus via het touchscreen kunnen bedienen. De muispijl komt echter nooit terecht waar ik mijn vinger neerzet. Is er een manier om het touchscreen aan...

Valve Steam Link draait nu op Raspberry Pi

Valve heeft een beta-versie van Steam Link beschikbaar gesteld voor de Raspberry Pi waarmee je games vanaf je pc op een smart-tv kunt streamen.

Nieuwe Raspberri Pi 3A+ is echt de laatste Pi

De Raspberry Pi Foundation verraste de wereld met een nieuw Pi-model, namelijk de Pi 3 A+. Dit is echt de laatste van de klassieke Pi's.

Raspberry Pi krijgt het warm met Netflix

Raspberry Pi krijgt het warm als hij 4K-video's afspeelt in Netflix

C-Sky GX6605S mini-moederbord met HDMI voor 5 euro

De C-Sky GX6605S is een mini-moederbord voor knutselaars en kost minder dan een Raspberry Pi, maar kan meer dan een Arduino.

Raspbian wifi-whitelist maken

Maak een Raspbian wifi-whitelist, zodat alleen bepaalde apparaten zich kunnen aanmelden op je Raspberry Pi. Een bug in hostapd kan in de weg zitten.

Meest gelezen

    c't Magazine apr/2019

    Bestel nu