Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


IP-camera netwerkverkeer bekeken

Voor 20 euro of nog minder heb je al een IP-camera voor in je wifi-netwerk. We bekeken het netwerkverkeer van zo'n goedkope camera. Die kan nogal spraakzaam zijn, zoals ons onderzoek aantoont.

Raspberry Pi 4 koeling: koeler, behuizing en andere opties

De Raspberry Pi 4 wordt onder belasting heet en verlaagt zijn snelheid. Met koeling kan hij langer op topsnelheid werken. We testen verschillende oplossingen voor Raspberry Pi 4 koeling.

Raspberry Pi wekkerradio maken (met internetradio en eigen muziek)

Met ons project voor een Pi-wekkerradio maken kun je podcasts, radiostreams of muziek van streamingdiensten en natuurlijk je eigen muziekbibliotheek horen bij het wakker worden.

UEFI-firmware voor Raspberry Pi 4 (en 3)

Programmeurs werken aan een UEFI-compatibele firmware voor de Raspberry Pi waarmee ARM64 Linux-distributies eenvoudiger kunnen opstarten.

Raspbian-updates in februari

Het besturingssysteem Raspian voor de Raspberry Pi heeft na de release van september 2019 twee updates gekregen in februari 2020. Er zijn wat grotere en kleinere wijzigingen.

Het ultieme Raspberry Pi handboek pre-order (Nederland)

De Raspberry Pi is en blijft een van de populairste computers voor eigen projecten. Voor wie wil beginnen met de Pi of er juist dieper in wil duiken, is er een up-to-date handboek.

Banana Pi voor industrieel gebruik

De Banana Pi BPI-F2S is een minicomputertje met veel interfaces voor industrieel gebruik. Hij kost 58 dollar.

Netwerken testen met een Raspberry Pi en de tool c’t-net-tester

Deelt de router geen ip-adressen meer uit of is er een netwerkkabel kapot? Doet de smartphone moeilijk of is er echt geen wifi? Met onze tool c't-net-tester kun je analyseren waar het probleem zit.

Meest gelezen

    c't jun/2020

    Bestel nu