Raspberry Pi

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een kleine, veelzijdige mini-pc. Hij vormt het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Raspberry Pi te halen.


Een smarthome opzetten met ESPHome en Home Assistant

We laten zien hoe je de gratis Home Assistant software samen met ESPHome gebruikt voor een smarthome opzetten en centraal aansturen.

De nieuwe Raspberry Pi Zero 2W

De Raspberry Pi Zero 2 W is het nieuwste product in hun meest betaalbare reeks van single-board computers, de opvolger van de baanbrekende Zero W, maar beperkt beschikbaar.

Workshop: Raspberry Pi met Bitwarden als wachtwoordkluis

Een workshop Bitwarden in Raspberry Pi als wachtwoordkluis en -server gebruiken en ­gegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten.

AdGuard Home tegen malware zelf installeren

AdGuard Home blokkeert niet alleen advertenties, maar werkt ook tegen malware en het voorkomt dat je op besmette websites terechtkomt. Met de adblocker is er nu een geduchte concurrent voor de populai...

Vast IP-adres voor Raspberry Pi

Ik wil een Raspberry Pi inrichten als server, maar die krijgt dan een IP-adres toegewezen via DHCP. Is er een manier om de Pi een vast IP-adres te geven?

Odroid N2+ singleboard computer als alternatief voor Raspberry Pi

De Odroid N2+ singleboard computer heeft krachtige hardware en relevante aansluitmogelijkheden en is geschikt voor Ubuntu 20.04 LTS en als mediaspeler.

Raspberry Pi maatwerk – c’t magazine 7/2021 staat voor je klaar

Lees c't magazine 7/2021, met o.a. Raspberry Pi voor gevorderden, de grote muizentest en alles over cryptovaluta. Bestel nu met gratis verzending.

Raspberry Pi CM4 (Compute Module 4) component

De Raspberry Pi Compute Module 4 is verkrijgbaar met een wifi-adapter en een antenne-­aansluiting. Een component om in diverse apparaten in te bouwen.

Meest gelezen

    c't magazine dec/2021

    Bestel nu