Raspberry Pi

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een kleine, veelzijdige mini-pc. Je kunt er van alles op aansluiten en er zijn tal van uitbreidingen. De Pi vormt het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler, ontdek wat er aan projecten mogelijk is.

Raspberry Pi projects

De Raspberry Pi is ideaal voor leuke projecten, bekijk alle Raspberry Pi projects.


Apple M1 versus AMD en Intel – c’t magazine 8-9/2022 staat voor je klaar

C't magazine 8-9/2021 staat voor je klaar, met o.a. Apple M1 versus AMD en Intel, en Raspberry Pi-projecten. Bestel deze editie nu met gratis verzending.

Raspberry Pi op afstand bedienen – bediening overnemen met SSH

De Raspberry Pi op afstand bedienen is handig en kan op verschillende manieren. Via SSH is het makkelijkste op te zetten, we laten zien hoe.

Raspberry Pi Pico W uitgebracht (en 2 andere Pico-modellen)

Er zijn nieuwe modellen verschenen in de Raspberry Pi-wereld. Een ervan is de Raspberry Pi Pico W met 2,4GHz-wifi voor 6 euro. Bekijk ze.

Raspberry Pi computer – van IT-onderwijs tot commercieel succes

De minicomputer heeft een enorme vlucht genomen en is geliefd bij hobbyisten en voor onderwijs. Hoe en waarom is de Pi zo succesvol geworden?

GPIO-pinnen input gebruiken in Raspberry Pi projects in Python

Lees hoe je de GPIO-pinnen input gebruikt in je eigen projecten. Lees ook het voorbeeld en waarom dit bij specifieke pinnen anders werkt.

Waarom zou je Python leren en wat kun je met Python?

Waarom zou je Python leren behalve omdat het zo populair is? Ontdek wat de voordelen zijn van Python en wat je allemaal kunt doen ermee.

GPIO-pinnen en Python – event-lus met asynchrone functies

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en regels Python-code wordt de Raspberry een universele schakelcentrale - in dit deel: EVENT-LUSSEN AANMAKEN.

GPIO-pinnen Raspberry Pi – toestand pin uitlezen in Python

Op de GPIO-pinnen van Raspberry Pi kun je bijvoorbeeld knoppen aansluiten. Die pinnen uitlezen en in de gaten houden doe je zo in Python.

Meest gelezen

    c't magazine 8-9/2022

    Bestel nu