Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Banana Pi voor industrieel gebruik

De Banana Pi BPI-F2S is een minicomputertje met veel interfaces voor industrieel gebruik. Hij kost 58 dollar.

Netwerken testen met een Raspberry Pi en de tool c’t-net-tester

Deelt de router geen ip-adressen meer uit of is er een netwerkkabel kapot? Doet de smartphone moeilijk of is er echt geen wifi? Met onze tool c't-net-tester kun je analyseren waar het probleem zit.

Compacte touchscreens voor de Raspberry Pi

Een scherm met touchbediening is bij veel eigen knutselprojecten de kers op de taart. Uit onze test is echter gebleken dat er flinke verschillen zijn wat betreft resolutie, beeldkwaliteit, aansturing,...

Raspbian: screensaver altijd uit

Bij het Raspbian-besturingssysteem staat de screensaver standaard aan. Met de nieuwe versie van raspi-config is die echter uit te zetten.

Maak een Raspberry-weerstation

Een weerstation maken is met een Pi makkelijk en leuk om te doen. Als voorbeeld gaan we aan de slag met sensors voor de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. De data daarvan willen we in een gra...

Malware en reclame filteren met de Raspberry Pi en Pi-hole

Veel dingen wil je al uit het internetverkeer halen voordat het je huis binnenkomt, zoals crypto-dieven, phishing-websites, tracking-code en agressieve reclame. Pi-hole filtert dat er meteen uit voor ...

Bekijk je energieverbruik met een Raspberry Pi

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

Vliegtuigen spotten met een Raspberry Pi

Met een Raspberry Pi, de FlightAware-dongle en de PiAware-software kun je de vliegtuigen spotten die boven je huis langskomen.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2020

    Bestel nu