Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Cooler Master lanceert Pi Case 40 en Pi Tool

De Pi Case 40 is een behuizing speciaal voor de Raspberry Pi 4. De passieve koeling werkt prima en extra’s als de afgedekte GPIO-pinnen en SD-kaartopening bieden samen met de drukknop op de bovenkant ...

Pi in toetsenbordjasje: Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi 400 is een compacte en betaalbare ARM-Linux-pc, gericht op scholieren. De ingebouwde hardware is vrijwel geheel identiek aan de Raspberry Pi 4 met vier Cortex-A72 ARM-kernen en 4 GB RA...

Pi 4 USB-C kabel werkt niet – hoe komt dat en wat kun je eraan doen?

De Pi 4 USB-C aansluiting werkt soms niet met een USB-C kabel om hem van stroom te voorzien. Hoe komt dat en wat kun je er aan doen?

Asus Tinker Board S: Pi-alternatief

De Tinker S single-board computer van Asus heeft als grote voordeel de 16 GB aan eMMC-geheugen, dus het hele gedoe met sd-kaartjes komt lekker te vervallen. Maar een microSD-kaartslot heeft hij nog we...

Nvidia Jetson Nano Developer Kit

De Jetson Nano van Nvidia is vrijwel volledig Raspberry Pi-compatibel, maar richt zich met name op AI-achtige toepassingen waar veel gpu-berekeningen voor nodig zijn.

Raspberry Pi 8 GB en Raspberry Pi OS

De Raspberry Pi Foundation heeft een vierde versie van de Raspberry Pi 4 uitgebracht, met het bijbehorende 64-bits besturingssysteem Raspberry Pi OS als bètaversie.

IP-camera netwerkverkeer bekeken

Voor 20 euro of nog minder heb je al een IP-camera voor in je wifi-netwerk. We bekeken het netwerkverkeer van zo'n goedkope camera. Die kan nogal spraakzaam zijn, zoals ons onderzoek aantoont.

Raspberry Pi 4 koeling: koeler, behuizing en andere opties

De Raspberry Pi 4 wordt onder belasting heet en verlaagt zijn snelheid. Met koeling kan hij langer op topsnelheid werken. We testen verschillende oplossingen voor Raspberry Pi 4 koeling.

Meest gelezen

    c't dec/2020

    Bestel nu