Raspberry Pi

Raspberry Pi

Deze kleine, veelzijdige mini-pc is het beginpunt voor veel leuke, interessante, grappige of leerzame projecten. Van programmeren met Python tot het blokkeren van advertenties en het inzetten als mediaspeler. En er zijn tal van uitbreidingen om nog meer uit je Pi te halen.


Malware en reclame filteren met de Raspberry Pi en Pi-hole

Veel dingen wil je al uit het internetverkeer halen voordat het je huis binnenkomt, zoals crypto-dieven, phishing-websites, tracking-code en agressieve reclame. Pi-hole filtert dat er meteen uit voor ...

Bekijk je energieverbruik met een Raspberry Pi

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

Vliegtuigen spotten met een Raspberry Pi

Met een Raspberry Pi, de FlightAware-dongle en de PiAware-software kun je de vliegtuigen spotten die boven je huis langskomen.

Raspberry Pi 4: metingen

De Raspberry Pi 4 kwam als een verrassing. De nieuwe hardware wordt alom geprezen, alleen is er nog geen geschikte software. Bovendien zijn er nog enkele problemen omtrent de usb-c-poort opgedoken en ...

Gebruik een BBC Micro:Bit als waterpas

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

CoderDojo organiseert landelijke community-dag

CoderDojo is al een aantal jaren bezig met het opzetten van lokale clubs om jongeren aan het programmeren te krijgen. Er komt nu een dag om de vrijwilligers in Nederland ervaringen te laten uitwissele...

Maker Magazine: pre-order

Door populaire initiatieven als CoderDojo en initiatiefrijke organisaties als The Raspberry Pi Foundation is de maker-wereld hard aan het groeien.

DojoCon NL op 2 november 2019 in Breda

DojoCon NL is een initiatief van CoderDojo om 200 communityleden samen te laten komen en de opgedane kennis en ervaringen uit te wisselen.

Meest gelezen

    c't jan-feb/2020

    Bestel nu