Nieuwe opties voor het gebruiken van Microsoft Copilot uitgebracht

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft nieuwe opties geïntroduceerd om Copilot te gebruiken, waaronder Copilot Pro, Copilot voor iOS en Android, en Copilot in Microsoft 365.

Flexibele licentievoorwaarden

Voorheen was de licentieverlenging gekoppeld aan de aankoop van minimaal 300 gebruikers voor een jaar, tegen een prijs van $30 per gebruiker. Deze beperking was oorspronkelijk bedoeld als een test om Copilot beschikbaar te maken voor voornamelijk grote bedrijven. Copilot voor Microsoft 365 is nu beschikbaar voor bedrijven van elke omvang, zonder minimumafnamevereiste; zelfs één enkele gebruiker is voldoende.


Gratis tips & informatie over Copilot ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Brede toepassingsmogelijkheden

Copilot maakt het mogelijk om met behulp van de AI-assistent toegang te krijgen tot en controle te hebben over alle applicaties. Het ondersteunt verschillende taken, zoals het opstellen van e-mails, het creëren van documenten, het omzetten van Word-documenten naar PowerPoint-presentaties, en het evalueren van Excel-tabellen. Dit alles gebeurt via een chatbox waarin je eenvoudig taken kunt aanvragen.

Uitbreiding naar GPT-ontwikkeling

Copilot maakt het nu mogelijk om zelf een GPT te ontwikkelen. Het betreft hier kleine, gespecialiseerde bots die aangeboden kunnen worden en zelfs inkomsten kunnen genereren via de GPT-store van OpenAI.

Mobiele toegang en integratie met Microsoft 365-app

Copilot is nu beschikbaar als app voor iOS en Android, waardoor je op je smartphone toegang hebt tot het GPT-4-taalmodel en de Dall-E 3-beeldgenerator. Volgens een blogpost van Microsoft komt Copilot ook naar de Microsoft 365-app, zij het pas in de komende weken. Content die in de app is gemaakt, kan vervolgens worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld een Word- of PDF-document.

Nieuwe opties voor het gebruiken van Microsoft Copilot uitgebracht

Introductie van Copilot Pro

Copilot Pro is een volledig nieuwe abonnementsoptie. Het is gericht op particulieren die Copilot willen gebruiken. Het werkt dan in Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote op de pc, Mac of iPad. Je hebt een persoonlijk Microsoft 365-account of een familieaccount nodig en kunt dit uitbreiden. Dit geeft je zelfs toegang tot GPT-4-Turbo, de nog krachtigere versie van het taalmodel van OpenAI. Het is onduidelijk waarom zakelijke klanten deze upgrade niet krijgen. Een licentie kost zo’n 20 dollar per maand.

Totale inzet van Microsoft

Microsoft spant zich tot het uiterste in met de Copilot en heeft zelfs de Bing-chat omgedoopt tot Copilot. Alleen de zoekmachine behoudt de oude naam ‘nieuwe Bing’. Onlangs heeft Microsoft ook een Copilot-toets geïntroduceerd die op toetsenborden geplaatst kan worden.


Gratis tips & informatie over Copilot ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er