Raspberry Pi projects

Raspberry Pi projects

Dankzij de vele aansluitingen, opensource software en relatief lage prijs kan iedereen met Raspberry Pi projecten aan de slag. Je hoeft niet handig te zijn met een soldeerbout: voor allerlei Raspberry Pi projects heb je alleen software of kant-en-klare uitbreidingen nodig.

Voor Raspberry Pi projects heb je soms al genoeg aan een Pi Zero van 15 euro en de software is meestal gratis. Meer over de hardware lees je bij de Raspberry Pi, hier gaat het om de leukste Raspberry Pi projecten.

Ga aan de slag met Raspberry Pi projects

De mogelijkheden van Raspberry Pi Projects zijn eindeloos: van het hergebruiken van oude apparaten die Windows niet meer ondersteunt, tot het energieverbruik van je slimme meter bijhouden, Spotify streamen naar een oude versterker of een privé-wachtwoordkluis opzetten.

Er zijn ook Raspberry Pi projecten in het Nederlands en voor beginners. Kies hieronder een van de Raspberry Pi Projects of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:


GPIO-pinnen input gebruiken in Raspberry Pi projects in Python

Lees hoe je de GPIO-pinnen input gebruikt in je eigen projecten. Lees ook het voorbeeld en waarom dit bij specifieke pinnen anders werkt.

GPIO-pinnen en Python – event-lus met asynchrone functies

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en regels Python-code wordt de Raspberry een universele schakelcentrale - in dit deel: EVENT-LUSSEN AANMAKEN.

GPIO-pinnen Raspberry Pi – toestand pin uitlezen in Python

Op de GPIO-pinnen van Raspberry Pi kun je bijvoorbeeld knoppen aansluiten. Die pinnen uitlezen en in de gaten houden doe je zo in Python.

Raspberry Pi GPIO-pinnen gebruiken voor knoppen – zo doe je dat in Python

Wil je de Raspberry Pi GPIO-pinnen gebruiken voor knoppen? Zo programmeer je dat in Python en voorkom je het probleem van 'bouncen'.

Licht aan – hoe schakel je led met GPIO-pinnen in Python

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en een paar regels Python-code wordt de Raspberry Pi een universele schakelcentrale - in dit deel: LICHT AAN.

Raspberry Pi GPIO pinnen: een overzicht van de aansluitingen

Het kleine Raspberry Pi board is voorzien van 40 GPIO pinnen zonder verdere aanduidingen, in onderstaand overzicht wordt een lay-out getoond.

Upcycling: oude apparaten nieuw leven inblazen met de Raspberry Pi

Een Raspberry Pi kan oude apparatuur weer bij de tijd brengen: scanners waar geen drivers meer voor zijn, printers die geen netwerkaansluiting hebben, apparatuur die alleen met oude en onveilige proto...

Wifi bewaken – monitor je wifinetwerk met een Raspberry Pi en Nzyme

Iedereen kan computers en andere apparaten in je wifi aanvallen, vaak zonder dat je iets doorhebt. Met deze workshop kun je je wifi bewaken.

Meest gelezen

    c't magazine 8-9/2022

    Bestel nu