Raspberry Pi projects

Raspberry Pi projects

Dankzij de vele aansluitingen, opensource software en relatief lage prijs kan iedereen met Raspberry Pi projecten aan de slag. Je hoeft niet handig te zijn met een soldeerbout: voor allerlei Raspberry Pi projects heb je alleen software of kant-en-klare uitbreidingen nodig.

Voor Raspberry Pi projects heb je soms al genoeg aan een Pi Zero van 15 euro en de software is meestal gratis. Meer over de hardware lees je bij de Raspberry Pi, hier gaat het om de leukste Raspberry Pi projecten.

Ga aan de slag met Raspberry Pi projects

De mogelijkheden van Raspberry Pi Projects zijn eindeloos: van het hergebruiken van oude apparaten die Windows niet meer ondersteunt, tot het energieverbruik van je slimme meter bijhouden, Spotify streamen naar een oude versterker of een privé-wachtwoordkluis opzetten.

Er zijn ook Raspberry Pi projecten in het Nederlands en voor beginners. Kies hieronder een van de Raspberry Pi Projects of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Maak een Raspberry Pi weerstation

Een weerstation maken is met een Raspberry Pi makkelijk en leuk om te doen. Als voorbeeld gaan we aan de slag met sensors voor de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. De data daarvan willen we ...

Raspberry Pi kiosk systeem installeren en gebruiken

Een kiosk systeem vind je meestal in een openbare ruimte als terminal met maar één doel: passief informatie weergeven (digital-signage). Zo moet zo'n kiosk systeem stil, betrouwbaar en zo onzichtbaar ...

Energie meten met Raspberry Pi: snel en overzichtelijk je verbruik zien

Als er bij jou thuis een slimme meter geïnstalleerd is, heb je met een Raspberry Pi een simpele mogelijkheid om het verbruik aan gas en stroom realtime te monitoren.

USB over IP met een Raspberry Pi – usb verlengen via wifi of ethernet

Met een Raspberry Pi en USB over IP kun je usb-apparaten aansluiten via wifi of een ethernetkabel. We hebben hier aparte software voor.

Raspberry Pi traag? – maak je Pi sneller en geef hem een boost met deze tips

Als je Raspberry Pi traag is, verbeter je met deze tips de prestaties én vergroot je de betrouwbaarheid. Maak je Pi sneller.

GPIO-pinnen input gebruiken in Raspberry Pi projects in Python

Lees hoe je de GPIO-pinnen input gebruikt in je eigen projecten. Lees ook het voorbeeld en waarom dit bij specifieke pinnen anders werkt.

GPIO-pinnen en Python – event-lus met asynchrone functies

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en regels Python-code wordt de Raspberry een universele schakelcentrale - in dit deel: event-lussen aanmaken.

GPIO-pinnen Raspberry Pi – toestand pin uitlezen in Python

Op de GPIO-pinnen van Raspberry Pi kun je bijvoorbeeld knoppen aansluiten. Die pinnen uitlezen en in de gaten houden doe je zo in Python.

Raspberry Pi GPIO-pinnen gebruiken voor knoppen – zo doe je dat in Python

Wil je de Raspberry Pi GPIO-pinnen gebruiken voor knoppen? Zo programmeer je dat in Python en voorkom je het probleem van 'bouncen'.

Licht aan – hoe schakel je led met GPIO-pinnen in Python

Met de GPIO-pinnen bibliotheek en een paar regels Python-code wordt de Raspberry Pi een universele schakelcentrale - in dit deel: LICHT AAN.

Meest gelezen

    c't magazine 12/2022

    Bestel nu