Samsung T7 Shield review: robuuste externe ssd

Elwin Hodžić
0

In deze Samsung T7 Shield review werpen wij een blik op deze  robuuste externe ssd van Samsung waarbij wij kijken wij naar hoe deze ssd presteert en hoe die zich verhoudt tot de normale T7 en de T7 Touch.

Samsung T7 Shield review: robuuste externe ssd

Iets meer dan een gewone externe SSD

Als een draagbare HDD van een bureau valt, is hij vaak meteen stuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig externe ssd’s te koop die een stuk robuuster zijn omdat die geen mechanische onderdelen bevatten zoals de ouderwetse HDD’s.

Samsung probeert in de externe ssd markt zelfs nog een stapje verder te gaan met de Samsung T7 Shield. Zo hebben zij de Samsung SSD T7 Shield uitgebracht, een afstammeling van de T7, die nog een stuk robuuster is dan andere externe ssd’s.

Het design van de Samsung T7 Shield

De T7 Shield van Samsung is klein, licht en bovendien voorzien van een rubberen coating die de ssd nog extra moet beschermen. Zo zou de ssd een val tot 3 meter moeten kunnen overleven. De ssd is bovendien ook stof- en waterdicht volgens een IP65 certificering.

Voor de enige poort die deze ssd heeft is er geen afdekdopje nodig. Samsung heeft namelijk een waterbestendige USB-C poort gemaakt waardoor het afdekdopje dus overbodig is.

Lees- en schrijfsnelheden van de Samsung T7 Shield

Bij het lezen van grote bestanden onder Windows kwamen we tot 1050 MB/s en bij het schrijven tot 1024 MB/s. Sneller is nauwelijks mogelijk met USB 3.2 Gen 2. Zowel de T7 Shield als de normale T7 en de T7 Touch worden allemaal aangestuurd door dezelfde Samsung Pablo-controller.

Het enige verschil is dat de T7 Shield een nieuwere zesde generatie V-nand met 128 lagen heeft. De twee andere modellen (T7 en de T7 Touch) hebben 96 lagen Gen5-nand. Dit betekent dat de Samsung T7 Shield SSD dus iets sneller zou moeten zijn dan de normale T7 en de T7 Touch maar of dit daadwerkelijk merkbaar is in de praktijk is nog maar de vraag.


Ontvang gratis informatie en tips over (externe) ssd’s, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Encriptie & verbruik van de Samsung T7 Shield

De T7 Shield bevat encryptiesoftware voor mac OS en Windows. Ook is er een Android-app beschikbaar in de Play Store. Tijdens gebruik verbruikt de T7 Shield circa 4 watt, in rusttoestand ongeveer 0,3 watt.

Water-, val- & stoftest

Conclusie Samsung T7 Shield review

Voor de normale T7 SSD van Samsung is er een mogelijkheid om online een eenvoudige rubberen hoes te bestellen voor minder dan 10 euro. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat de normale T7 SSD niet waterdicht wordt door zo’n rubberen hoes.

De extra meerprijs voor de T7 Shield biedt dus meer bescherming in ruwe omgevingen ten opzichte van de normale T7 en de T7 Touch. De ssd is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en beige waarbij gekozen kan worden tussen een 1 TB variant en een 2 TB variant. De T7 Shield wordt geleverd met een USB Type-C-naar-C-kabel en een USB Type-C-naar-A-kabel.

Naar aanleiding van deze Samsung T7 Shield review kan worden geconstateerd dat deze SSD vooral interessant is voor mensen die werken in ruwe omgevingen of iets te onhandig zijn waarbij zij vaak iets uit hun handen laten vallen. Anders is wellicht de normale de T7 of de T7 Touch ook nog een prima optie om te overwegen wegens het prijsverschil.

Samsung T7 Shield review – plus- en minpunten

+ maximale Gen 2-snelheid
+ encryptiesoftware
In de praktijk is het verschil niet heel groot met de normale T7 en de T7 Touch

Samsung T7 Shield specificaties

FabrikantSamsung, samsung.nl
typenummerMU-PE1T0K
aansluitingUSB 3.2 Gen 2
Shoplink en prijsCoolblue, Amazon,  1TB voor circa 130 euro, 2TB voor circa 210 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 08-09, 2022, pagina 23.)

Lees meer over (externe) SSD's in c't 05/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Xinfrared One XH 09 review: betaalbare warmtebeeldcamera

In deze review werpen we een blik op de One XH 09 van Xinfrared. Dit is een superkleine warmtebeeldcamera voor aan je iPhone of Android-smartphone. He...

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er