Sony bluetooth-oordopjes met active noise-cancelling

Daniel Dupré
0

Sony’s WF-SP700N bluetooth-oordopjes zijn bestemd om mee te sporten en voorzien van noise-cancelling. De oordopjes bieden drie standen: noise-cancelling aan of uit en een ‘ambient mode’. De noise-cancelling werkt niet zo goed als bij Sony’s hoofdtelefoons, maar bijvoorbeeld gesprekken op kantoor worden er beter uitgefilterd dan met alleen passieve demping. De ambient mode heeft meer invloed. Die laat geluid van buiten juist door. Je kunt de dopjes laten zitten en toch meeluisteren. Bij het sporten verhoogt dat de veiligheid.

Sony WF-SP700N bluetooth-oordopjes

Sony WF-SP700N oordopjes met bluetooth

Het schakelen tussen de modi kan via een veelvuldig drukken op het (doorzichtige) knopje op het linker oortje, waarbij je gesproken feedback krijgt. Met de bijbehorende app gaat dat makkelijker. Ook rechts zit zo’n knopje, waar je vrij stevig moet op drukken. Je kunt er muziek mee pauzeren, doorspoelen of gesprekken aannemen, maar een volumeregeling ontbreekt. De dopjes blijven goed zitten, ook bij het sporten. Of ze bij lang dragen fijn zitten is persoonlijk, verschillende oorkussentjes en vleugels worden in elk geval bijgeleverd.

Het geluid legt veel nadruk op de bas, wat ten koste gaat van het midden en hoog. De dopjes maken dan ook deel uit van de ‘Extra Bass’ lijn van Sony. Met een equalizer in de app is dat nog enigszins aan te passen en de standaard geactiveerde ‘bass boost’ kun je uitschakelen. De beloofde accuduur van drie uur haal je met moeite, maar met het oplaaddoosje kun je ze nog twee keer opladen. Het futuristische design is er in verschillende kleuren.

Bekijk ook deze review voor andere bluetooth oordopjes (niet specifiek voor sporten).

Sony WF-SP700N

Draadloze sport-oordopjes met noise-cancelling
FabrikantSony
AudiocodecsSBC, AAC
Frequentierespons / accuduur / bluetooth20 Hz – 20 kHz / ca. 3 uur / Bluetooth 4.2
Gewicht oordopjes / afmetingen, gewicht oplaaddoosje7,6 g per stuk / 61,3 × 58,7 × 38 mm, 45 g
Prijs€ 160

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Devolo Repeater 3000 review: efficiënte Wi-Fi 6-repeater

In deze review nemen we een kijkje naar de Devolo Repeater 3000. Net als de Devolo 5400 is dit een Wi-Fi 6-repeater die efficiënt werkt om de netwerkd...

D-Link M32 review: eenvoudig in gebruik & zonder account

In deze review werpen we een blik op de D-Link EAGLE PRO AI AX3200 M32. Dit is een meshsysteem om het bereik van je wifi in huis te vergroten of te up...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er