Game review: Fallout 76

Marco den Teuling
0

Fallout 76

 

(Bethesda, vanaf € 50)

Fallout platforms

Bethesda heeft met titels als Skyrim en Fallout 4 veelgeprezen singleplayer roleplaying-games afgeleverd. Games waar je als speler tientallen of honderden uren in kon doorbrengen. De vraag was of ze de wereld van Fallout ook met succes naar een multiplayer-game konden brengen met Fallout 76. Die speelt zich net als andere Fallout-games af in een postapocalyptische wereld, waar je als speler in moet zien te overleven.

De game begint als je als een van de laatste ‘inwoners’ je ondergrondse schuilkelder verlaat. Door middel van holotapes, computerterminals en omroepberichten beweeg je je naar de uitgang. Onderweg kom je nog wat robots tegen die je wegwijs maken in bepaalde spelmechanieken. Bij de eerste spelsessie kwamen we meteen buiten een andere speler tegen en na wat emoten (zwaaien, duimen omhoog) over en weer schoten we samen een agressieve robot in puin. Maar al snel gingen we weer elk ons eigen weg om de wereld te verkennen.

Bekijk hier de trailer van Fallout 76:

Die eerste vijf of tien minuten waren eigenlijk vrij typerend voor de rest van de game. De graphics kunnen beter, maar de wereld ziet er toch mooi uit, vaak eigenlijk te mooi en kleurrijk voor een postnucleaire aarde. Ten minste, als je de gemuteerde beesten en de ‘scorched’ geïnfecteerde mensen negeert. Wat wel past bij het beeld van een postapocalyptische wereld, is dat hij nogal leeg is.

Afgezien van events, waar wel andere spelers op afkomen, kom je vaak tijdenlang geen mensen tegen. Buiten het afknallen van scorched en het verhogen van je level, moeten de opdrachten je een reden geven om te spelen. Maar die krijg je via terminals, tapes of logboeken van mensen die al lang dood zijn. Je sjouwt op een gegeven moment een bult oude tapes, vergeelde brieven en andere geschiedenis met je mee, maar het ontbreekt aan levende karakters en verhalen die je betrekken bij de game.

Daar kunnen ook een uitgebreid crafting-systeem, een mobiel kamp dat je à la Minecraft kunt opbouwen en cartoonachtige speelkaarten om je karakter te upgraden niets aan veranderen. Het voelt als een singleplayer RPG waar af en toe wat andere spelers in rondlopen, maar zonder de (computergestuurde) metgezellen en tegenstanders die dit soort games een hoop kleur en karakter geven. Leuk als je even echt alleen wilt zijn.

Fallout 76 updates

Onlangs is een uitbreiding op de game verschenen met de naam Wild Appalachia. Deze voegt een aantal nieuwe quests, functies, events en andere elementen toe aan Fallout 76. Dit is de eerste van drie geplande uitbreidingen dit jaar, van de zomer verschijnt Nuclear Winter (de titel suggereert wat verkoeling te brengen in de warme zomermaanden), en in de herfst komt Wastelanders uit.

 

Meer game reviews vind je in c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er