Samsung T7 Touch externe ssd

Alieke van Sommeren
0

De snelle externe SSD T7 van Samsung ontgrendel je met je vingerafdruk. Hij is te gebruiken onder Android, Linux, macOS en Windows.

De Portable SSD T7 Touch van Samsung is de opvolger van de T5. Hij biedt ten opzichte van zijn voorganger meer snelheid en bevat een handige vingerafdrukscanner. De matzwarte ssd weegt slechts 58 gram en verdwijnt dankzij het formaat van een ietwat dikke bankpas makkelijk in een broekzak of in je tas.

We haalden ongeveer 1 GB/s bij het lezen en schrijven. Dat is mogelijk door USB 3.2 Gen 2 en is meteen het maximum van die interface (10 Gbit/s). Bij random-access haalt de Samsung SSD T7 Touch tegen de 40.000 IOPS.

Samsung T7 Touch

Toen we hem op een snelle Android-­smartphone (Galaxy S10e) aansloten, haalden we met de benchmarktool Androbench en de T7 Touch ongeveer 170 MB/s bij het lezen en schrijven.
De T7 Touch versleutelt in principe alle data met AES-256. Om dat in te stellen, heb je software nodig die voor Android, macOS en Windows beschikbaar is. Met de software stel je ook wachtwoorden in voor het ontgrendelen plus je vingerafdrukken.

Je vingerafdruk gebruiken is erg praktisch, omdat je de ssd aan welk apparaat dan ook makkelijk kunt ontgrendelen door je vinger even op de scanner te leggen.  De ssd is niet gecertificeerd, dus als je zeer gevoelige data wilt opslaan kun je beter naar een alternatief kijken.

Samsung T7 Touch
modelMU-PC1T0K
energieverbruik0,5 W (idle), 3,5 W
aansluitingUSB-C
meegeleverd2 usb-kabels (type A naar C, C naar C), handleiding
prijs€ 200 (1 TB, getest), ook verkrijgbaar in 500 GB (€ 140) en 2 TB (€ 420).

c't 08-09/2024

Meer over

HardwareSSD

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Externe ssd met usb-aansluiting: zes modellen getest

Een externe ssd met usb-aansluiting is handiger dan een usb-stick als je flink wat bestanden wilt meenemen. We hebben verschillende externe ssd's gete...

Ssd met led-verlichting getest: Kingston Hyper X Fury RGB

Voor de liefhebbers van kleurige leds heeft Kingston een ssd in het programma die vooral opvalt door zijn kleurige lampjes. Een korte test van de Hype...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er