Sony HT-ZF9 3.1-kanaals soundbar met Dolby Atmos & DTS:X

Daniel Dupré
0

Door de Vertical Surround Engine van de 3.1-kanaals soundbar Sony HT-ZF9 met Dolby Atmos/DTS:X komt het geluid van alle kanten.

We willen onze tv’s tegenwoordig zo plat mogelijk met een onzichtbare smalle rand. Dat ziet er prachtig uit, maar staat een fatsoenlijk geluid wel in de weg.

Dat kun je verhelpen met een aparte soundbar die je onder de tv zet, samen met een losse subwoofer die je draadloos verbindt voor de lage tonen.

Het installeren en instellen van de Sony HT-ZF9 doe je eenvoudig via het overzichtelijke on-screen-menu. De afstandsbediening biedt knoppen om de geluidsbron direct te selecteren en voor presets als muziek, bioscoop, sport etc.

Het is een beetje uitproberen wat je prettig vindt klinken. Naast het algemene geluidsvolume zijn er ook toetsen om het volume van de subwoofer apart in te stellen.

Dat is handig op momenten dat een film erg gaat dreunen en je de vrede met je onderburen wilt behouden. Media vanaf je smartphone of NAS stream je via bluetooth, wifi of LAN.

Heb je compatibele Sony-speakers, dan stream je met de Sony Music Center-app geluid door je hele huis.

Je kunt voor 300 euro nog twee losse rear-speakers kopen die je draadloos met de soundbar verbindt om er een 5.1-systeem van te maken.

Het geluid zal een hele stap vooruit zijn voor de meeste tv’s. Voor het luisteren van muziek presteert de Sony aardig, maar hifiniveau haalt hij niet.

Sony HT-ZF9

Soundbar en subwoofer
Fabrikant
Aansluitingen / vermogen2 × HDMI-uit, 1 × HDMI-in, usb, optische audio-in, analoog-in / 400 W
Ondersteunde audio via HDMIDolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Dolby Dual mono, DTS, DTS-HD Hi-Res Audio, DTS-HD Master Audio, DTS-ES, DTS 96/24, DTS:X, LPCM (2- /5.1-/7.1-kanaals), DSD (2-/5.1-kanaals)
NetwerkfunctieChromecast, Spotify Connect, DLNA
Prijs€ 750

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Lees ook

Concerten loggen via Gigit

Concertgangers opgelet: vergeet niet je mooie avond of middag te registreren via Gigit. Leg al je concertherinneringen vast om er laten nog eens van n...

Game review: Lightmatter

Het blijkt dat je na het bijwonen van een (overduidelijk niet bepaald vlekkeloos verlopen) demonstratie van Lightmatter wat aan de late kant bent om t...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er