Nest Cam Outdoor, een camera voor buiten

Redactie
0

Nest Cam OutdoorDe Nest Cam Outdoor is een camera-uitbreiding voor je Nest-systeem waarmee je ook de buitenwereld in de gaten kunt houden.

Voor een bewakingscamera voor buiten zijn drie dingen van belang: de stroomvoorziening, de opslag van beelden en de ‘vandalismebestendigheid’. De Cam Outdoor krijgt zijn voeding via een drie meter lange usb-kabel. Die moet aan een kant waterdicht in een weerbestendige kleine voeding worden gedraaid. Aan die voeding zit weer een 4,5 meter lang netsnoer.

Om de usb-kabel naar binnen te krijgen zul je een gat van minstens 1,5 cm doorsnee  moeten boren. Kabelclips om de draden netjes vast te zetten worden in ruime mate meegeleverd. Je bevestigt de Nest Cam Outdoor op een voetje met een  sterke magneet, dat je op de muur vastschroeft. Daar zal de camera niet van afwaaien. Maar of die bevestiging ook bestand is tegen kwaadwillenden is nog de vraag. Zolang hij maar niet binnen (hand)bereik hang.

Abonnement

Net als bij de Cam heb je voor het bewaren van beeld helaas  een abonnement op Nest Aware nodig. Voor één camera is dat maandelijks tien of dertig euro. Dan worden je beelden gedurende tien of dertig dagen bewaard. Voor een tweede en iedere volgende camera komt daar de helft aan maandelijkse kosten bij. Zonder abonnement kun je alleen live kijken en is het beeld drie uur via de Nest-app beschikbaar.

De camera leert gezichten  herkennen met machine-learning. Je kunt hem ook gebruiken om je Nest Thermostat aan te sturen. Maar welk nut een camera die op buiten gericht is in de praktijk voor de temperatuur binnen heeft is niet helemaal duidelijk. Een gewone Nest Cam voor binnen is daar echt een stuk handiger voor.

Met de beeldkwaliteit en mogelijkheden van de Cam Outdoor is niets mis. Maar of hij het als bewakingscamera voor buiten zal overleven, betwijfelen we een beetje.

nest-cam-outdoor-tabel

(Noud van Kruysbergen)

Meer over

Smart homes

Deel dit artikel

Lees ook

VirusTotal Mobile: gespuis detecteren onder Android

De app VirusTotal for Android geeft meteen aan het begin al een disclaimer dat de app geen realtime virusscanner is. Maar het is wel een handige tool ...

Externe behuizing voor ssd of harde schijf: 8 modellen getest

Een (oude) harde schijf of ssd kun je in een usb-behuizing stoppen en als extern opslagmedium gebruiken. We hebben een aantal modellen externe behuizi...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er