Amazon Basics MicroSDXC 1 TB review

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

  Als Amazon zijn eigen merk Basics gebruikt om een microSD-kaart van 1 TB te verkopen, dan weet je dat de opslagcapaciteit mainstream is geworden. In deze review lees je meer over de prestaties van de Amazon Basics MicroSDXC 1 TB

  Amazon Basics MicroSDXC 1 TB review:

  Opslagcapaciteit en Snelheid

  We kochten de Amazon Basics MicroSDXC met de maximale capaciteit van 1 TB. Bij het lezen van grote bestanden haalden we een maximum van 99 MB/s. Bij schrijven gedurende meer dan een minuut daalde de snelheid echter tot slechts ongeveer 30 MB/s. Voor het opstarten van (smartphone) apps is de snelheid bij toegang tot willekeurige adressen belangrijker.

  IOPS en Benchmark

  De Basics microSDXC haalde 2300 of 670 IOPS op een pc, een gebruikelijke waarde voor dergelijke kaarten. In een Raspberry Pi haalden we meer dan 3000 IOPS voor lezen en iets minder dan 900 voor schrijven met de Agnostics benchmark; beide goede waarden.

  Kopieersnelheid

  Bij het kopiëren van veel kleine bestanden van de pc naar de kaart (wij gebruikten daarvoor delen van de Linux-broncode) was de schrijfsnelheid slechts 2,5 MB/s. Sommige andere kaarten halen het tienvoudige.

  Prijs

  Met ongeveer 135 euro is de Amazon-kaart op het moment van schrijven net iets duurder dan snellere kaarten van andere fabrikanten. Amazon verkoopt de microSD-kaart van tijd tot tijd voor iets meer dan 100 euro: dan scoor je een leuk koopje.

  Conclusie Amazon Basics MicroSDXC 1 TB review

  De Amazon Basics MicroSDXC 1TB biedt een grote opslagcapaciteit, maar de prestaties zijn niet altijd consistent. Hoewel de kaart bij sommige tests goede resultaten behaalde, viel de schrijfsnelheid bij het kopiëren van kleine bestanden tegen. Voor de prijs van ongeveer 135 euro is de kaart iets duurder dan concurrenten, maar bij een aanbieding van rond de 100 euro is het zeker een goede deal.

  Amazon Basics MicroSDXC 1 TB review – plus- en minpunten

  + Veel opslag
  + Voor de meeste doeleinden vlot genoeg
  Andere merken zijn vaak goedkoper en sneller

  Amazon Basics MicroSDXC 1 TB specificaties

  FabrikantAmazon

  Aanduiding

  B08TJTBSGP

  Systeemeisen

  microSD-slot (SD-adapter wordt meegeleverd)

  Shoplink en prijsAmazon, circa 135 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  Opslagmedia

  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

  Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

  Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

  In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er