Dit is wat je allemaal kunt doen met een mini-pc van ASUS

Blog
1

Voor veel performance en moderne aansluitingen hoef je echt geen grote desktop meer in huis te halen. Met een mini-pc van ASUS heb je zowel voor thuis, op kantoor en voor digital signage en kiosken een krachtige kleine pc die prima geschikt is voor diverse taken.

Bekijk de mini-pc’s van ASUS

Waarom een ASUS mini-pc kopen?

De mini-pc’s van ASUS nemen weinig ruimte in, zijn ook nog eens zuinig en lekker stil zodat je ongestoord aan het werk kunt. Een mini-pc misstaat niet op je bureau, maar als je wilt zijn ze uit het zicht weg te werken met een VESA-houder, bijvoorbeeld aan de achterkant van een beeldscherm.

De veelzijdigheid van een ASUS mini-pc

Het onderhouden en beheren van de ASUS mini-pc’s is gemakkelijk, en het is heel eenvoudig om de opslag en het geheugen te upgraden en functionaliteit toe te voegen. Deze mini-pc’s van ASUS zijn ontworpen om langdurig mee te gaan, met zorgvuldig geselecteerde onderdelen voor duurzaamheid.

Betrouwbaarheid van een ASUS mini-pc

ASUS test de mini-pc’s uitgebreid om ervoor te zorgen dat ze betrouwbaar zijn bij dagelijks gebruik. Dit gebeurt door ze bloot te stellen aan tests waarbij ze worden getest op kou, extreem hete omstandigheden en trillingen. Met de vele moderne aansluitopties kun je elke gewenste randapparatuur aansluiten, inclusief meerdere beeldschermen met een hoge resolutie. Daarnaast bieden de mini-pc’s die hieronder nader worden toegelicht Power Delivery via USB-C.

ASUS ExpertCenter PN64

De Expertcenter PN64 van ASUS heeft een 12e of 13e generatie Intel-processor als drijvende kracht, variërend van de i3-1220P en i5-12500H tot de i7-12700H, i5-13500H en i7-13700H. De Intel-processor wordt ondersteund door snel DDR5-geheugen: maximaal 16 GB bij een 12e generatie Intel-cpu, en maximaal 32 GB bij een 13e generatie Intel-cpu. Voor opslag is er plek voor een snelle PCIe 4.0-ssd en er is nog een SATA-poort beschikbaar voor extra opslag.

Aan de achterkant van de ExpertCenter PN64 bevinden zich verschillende aansluitingen voor meerdere beeldschermen, waaronder een USB type C-poort die niet alleen DisplayPort-output biedt, maar ook Power Delivery. Deze mini-pc kan tot vier beeldschermen aansturen. De netwerkpoort is een snelle 2,5Gbit/s-versie, en voor draadloze connectiviteit zijn Wi-Fi 6E en Bluetooth 5 beschikbaar op de PN64. Aan de voorkant van de behuizing bevinden zich twee USB type A-poorten, een audiojack en een USB type C-poort. Alle USB-poorten op de ExpertCenter PN64 zijn van het type USB 3.2 Gen2.

Bovendien heeft de ExpertCenter PN64 de EPEAT Silver-goedkeuring ontvangen, een onafhankelijk label dat aangeeft dat het product een duurzame en milieuvriendelijke aanpak heeft, met nadruk op het verminderen van het gebruik van chemicaliën. De ASUS ExpertCenter PN64 is volledig geconfigureerd verkrijgbaar, maar ook als barebone.

Bekijk de ASUS ExpertCenter PN64 mini-pc’s bij Amazon

ASUS Mini PC PN51-S1

Als je een nog compacter systeem zoekt dan de ExpertCenter PN64, kun je kiezen voor de Mini PC PN51-S1. Deze mini-pc heeft een inhoud van slechts 0,62 liter. Je kunt zowel een volledig geconfigureerd systeem als een barebone-versie krijgen. De PN51-S1 wordt aangedreven door een AMD Ryzen 5000-processor: een Ryzen 3 5300U, Ryzen 5 5500U of een Ryzen 7 5700U.

Er zijn twee SO-DIMM slots beschikbaar voor maximaal 32 GB DDR4-RAM, en er is ruimte voor een PCIe-ssd (PCIe 3.0). Daarnaast is er ook een SATA-connector beschikbaar. Voor draadloze connectiviteit ondersteunt de PN51-S1 Wi-Fi 6 en Bluetooth 5, en voor bekabelde verbindingen is er een snelle 2,5Gbit/s-poort beschikbaar. Deze mini-pc kan drie beeldschermen aansturen met een maximale resolutie van 4K.

Aan de achterkant vind je een USB type C-poort met DisplayPort-output en Power Delivery, samen met een HDMI-poort, de eerder genoemde 2,5Gbit/s-netwerkpoort en twee USB type A-poorten (USB 3.2 Gen1). Aan de voorkant zijn een USB type C-poort (Gen1) en een USB type A-poort (Gen1) te vinden, evenals een audiojack.

Bekijk de ASUS Mini PC PN51-S1 bij MaxICT

Wat kost een mini-pc van ASUS?

Een mini-pc hoeft niet per se duur te zijn; de prijs hangt af van het specifieke model en de configuratie die je nodig hebt. ASUS biedt verschillende mini-pc’s met uiteenlopende specificaties en prijsklassen. Je vindt alles, van betaalbare opties tot krachtige systemen met geavanceerde hardware.

Bekijk ASUS mini-pc’s bij Megekko

Tot slot

In het algemeen kunnen we concluderen dat je een ASUS mini-pc voor veel doeleinden kunt gebruiken. Je moet echter wel rekening houden met de benodigde hardware voor jouw specifieke behoeften. Gelukkig zijn er verschillende varianten van ASUS mini-pc’s beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils!

Voor meer informatie kun je altijd de website van ASUS raadplegen door op de onderstaande knop te klikken.

Neem een kijkje op de website van ASUS

Meer over

ASUSmini-pc

Deel dit artikel

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Jan
Lezer
Jan

“Dit is wat je allemaal kunt doen met een mini-pc van ASUS.”
Vervolgens staat er helemaal niks in het artikel wat je ermee kunt doen. Enkel hardware feiten.
Je kan dit dus gebruiken voor een multimedia center, thuisserver,….