Laatste kans Strato HiDrive aanbieding: eerste half jaar 1 TB cloudopslag voor 3 euro

c't-partner
0

Inhoudsopgave

    Voor het bewaren van je bestanden, zoals foto’s en belangrijke documenten, is een NAS of ander netwerkapparaat een goede oplossing. Het kan echter nog veiliger en beter toegankelijk met een afgeschermde cloudomgeving.

    Strato HiDrive aanbieding voor c’t-lezers

    Een standaard HiDrive-abonnement voor 1 TB kost 5 euro per maand. Als je daar de in dit artikel beschreven uitgebreide toegangsprotocollen aan toevoegt, kom je op het dubbele. We kunnen in samenwerking met Strato voor onze lezers echter de volgende aanbieding doen: het 1TB-abonnement inclusief de uitgebreide toegangsprotocollen voor de basisprijs van (blijvend!) 5 euro per maand. Daarmee bespaar je dus 5 euro per maand. Bovendien betaal je de eerste 6 maanden maar 50 cent per maand.

    Bekijk de Strato HiDrive aanbieding

    Cloudopslag als aanvulling

    Sommige mensen zijn om verschillende redenen nog wat huiverig om hun bestanden in de cloud te zetten, maar we zullen hier proberen hun twijfels weg te nemen.

    Een cloudopslag hoeft om te beginnen de lokale opslag niet te vervangen, maar kan daar een uitbreiding op zijn. Met verschillende protocollen als FTP en WebDAV kun je overal en altijd makkelijk bij de bestanden in de cloud.

    Daarnaast is de cloud een veilig medium voor het bewaren van back-ups. Een NAS of ander lokaal apparaat kan immers altijd kapot gaan en dan kun je niet meer bij je bestanden – voor zover die er dan überhaupt nog zijn tenminste. Dan is een veilige onafhankelijke opslag elders, waar je verder geen omkijken naar hebt, wel een prettig idee.

    Bij de HiDrive-cloudoplossing van Strato worden je bestanden versleuteld opgeslagen, en is ook het versturen van en naar de cloud versleuteld. Alle benodigde protocollen daarvoor worden ondersteund – bij de aanbieding speciaal voor c’t-lezers zijn al die protocollen bij de prijs inbegrepen. Daardoor kan niemand zien wat er naar of van jouw cloud verstuurd wordt.

    Voor extra veiligheid kun je een tweefactorauthenticatie instellen, waardoor je het inloggen met een code op je authenticatorapp extra moeilijk maakt voor eventuele cybercriminelen.

    De bestanden worden opgeslagen op Duitse servers en staan dus in de Europese Unie, waardoor de Europese wetgeving van toepassing is – je loopt daarmee dus niet het risico dat Amerikaanse overheidsinstanties toegang afdwingen.


    Meer van zulke deals zoals deze Strato HiDrive aanbieding?

    Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Toegang tot je bestanden

    Bij HiDrive kun je de bestanden met je browser beheren, maar die ook uitwisselen via WebDAV, SMB, Rsync, FTP, SCP en GIT. Met WebDAV kun je vanuit Verkenner bij je cloudopslag. Bij ‘Servernamen en URL’s’ krijg je een overzicht van hoe je de verschillende protocollen moet gebruiken.

    Met de protocolondersteuning van de c’t-aanbieding kun je op meerdere manieren bij de cloudbestanden.

    Voor WebDAV is dat https://webdav. hidrive.strato.com/. Als je dat in de adresbalk van een filemanager kopieert, zul je gevraagd worden om je toegangsgegevens. Daarna ben je ingelogd en kun je via Verkenner met de bestanden op je cloudopslag op dezelfde manier omgaan als alle bestanden op je pc.

    Dat kun je op meerdere pc’s doen, bijvoorbeeld thuis en op je werk, zodat je dan geen bestanden hoeft mee te nemen op een usb-stick of andere onveilige methoden. Aan het feit dat dit met https:// werkt kun je al zien dat het dataverkeer versleuteld gebeurt

    Voor Windows en macOS is er de HiDrive-app, die bij Windows meteen een netwerkstation aan Verkenner kan toevoegen voor rechtstreekse toegang tot je cloudopslag. Ook kun je een map op je harde schijf instellen die gesynchroniseerd wordt met je cloudopslag. Daarbij kun je instellen welke mappen je wilt synchroniseren.

    Daarna kun je net als met de handmatige WebDAV-koppeling gewoon met je bestanden werken en merk je er verder niets van dat ze in de cloud staan of daarmee gesynchroniseerd worden.

    HiDrive beschikt over een FTP-server, waardoor je met een FTP-client als FileZilla kunt inloggen en bestanden van en naar je cloudopslag kunt kopiëren. Als FTP-server geef je sftp.hidrive.strato.com op, als gebruikersnaam en wachtwoord je HiDriveaccountgegevens.

    Met de Windows-app kun je een netwerkstation aanmaken naar je cloudopslag. Dan kun je de cloudbestanden rechtstreeks gebruiken.

    Bestanden back-uppen

    Met het Rsync-protocol kun je bestanden en mappen op verschillende media met elkaar vergelijken en synchroniseren – bijvoorbeeld met een NAS die dat ondersteunt. Daarmee kun je van die NAS regelmatig een back-up (laten) maken. De grote merken zoals Synology en QNAP ondersteunen HiDrive daarbij automatisch.

    Bij Hyper Backup van Synology kun je als back-updoel HiDrive selecteren. Je hoeft dan alleen nog je inloggegevens en de te synchroniseren mappen op te geven. Als je vervolgens bijvoorbeeld instelt dat er elke nacht een back-up gemaakt wordt, heb je in geval van nood altijd een kopie van je bestanden beschikbaar.

    Als je de back-upprocedure eenmalig instelt, wordt iedere nacht een back-up van de bestanden op je NAS gemaakt.

    HiDrive slaat die back-ups overigens incrementeel op, waarmee je ruimte in je cloudopslag bespaart. Ook bij een QnapNAS maak je met de Hybrid Backup Sync 3-app rechtstreeks een back-up naar HiDrive. Met de uitbreiding Apparaatback-up (2 euro per maand) kun je zelfs hele apparaten back-uppen.

    Met de HiDrive-app op je smartphone (Android en iOS) heb je toegang tot al je HiDrive-bestanden, en kun je vanaf je smartphone al je foto’s, video’s en contacten naar je cloud kopiëren. Dat laatste kun je met Apparaatbackup zelfs automatisch laten doen.

    Op je smartphone kun je de foto’s automatisch laten back-uppen. Dan ben je niet afhankelijk van de cloud van je besturingssysteem.

    Bestanden delen

    Je kunt bestanden en zelfs hele mappen in je HiDrive-cloud delen met anderen, bijvoorbeeld door daar een sharelink van te maken. Als je die link naar iemand stuurt, heeft diegene daar zelf geen HiDriveaccount voor nodig.

    Om bestanden met anderen te delen kun je daar een link naar aanmaken, die je vervolgens kunt versturen.

    HiDrive heeft sinds kort ook de mogelijkheid om met Share (zie share.hidrive.com) tot 2 GB aan bestanden gratis te delen. Voeg de bestanden toe die je wilt delen en laat daar een link naar aanmaken. Die link kun je dan kopiëren en naar de personen sturen die de betreffende bestanden moeten hebben. Zij kunnen de bestanden via die link dan downloaden – en dat alles zonder accounts of andere tussenpersonen.

    Je hebt de mogelijkheid om voor je cloudopslag meerdere gebruikers aan te maken. Dat kost dan twee euro per maand per extra gebruiker. Zij krijgen dan een eigen afgeschermd deel van je HiDriveopslag, maar je kunt ze ook toegang geven tot gezamenlijke mappen. Dat kan handig zijn als je binnen een (klein) team bestanden moet delen om samen aan te werken.

    Voor het echte teamwork is HiDrive Business beschikbaar, waarmee de teamleden met HiDrive Office alle soorten officebestanden online rechtstreeks kunnen bewerken. Daarbij kun je tot 10 TB aan opslagruimte krijgen. Als tussenvorm is er ook een Family-versie van HiDrive voor 5 gebruikers met 2 TB aan opslagruimte.

    Universele oplossing

    Er is voor elke toepassing en voor elk besturingssysteem wel een mogelijkheid om contact te maken met je HiDrive-cloud. Daardoor ben je niet beperkt tot één systeem met één communicatievorm, maar kun je zelfs op je smartphone of tablet bij je bestanden om iemand bijvoorbeeld foto’s te laten zien. Je bent daarmee niet afhankelijk van de cloud van de betreffende smartphonefabrikant.

    We hopen eventuele bedenkingen over beperkte cloudmogelijkheden en securityissues hiermee weggenomen te hebben. Met de onderstaande speciale aanbieding voor c’t-lezers kun je dat zelf allemaal makkelijk uitproberen – de prijs is meer dan concurrerend.

    HiDrive-aanbieding voor c’t-lezers

    Een standaard HiDrive-abonnement voor 1 TB kost 5 euro per maand. Als je daar de in dit artikel beschreven uitgebreide toegangsprotocollen aan toevoegt, kom je op het dubbele. We kunnen in samenwerking met Strato voor onze lezers echter de volgende aanbieding doen: het 1TB-abonnement INCLUSIEF de uitgebreide toegangsprotocollen voor de basisprijs van (blijvend!) 5 euro per maand. Daarmee bespaar je dus 5 euro per maand. Bovendien betaal je de eerste 6 maanden maar 50 cent per maand.

    Bekijk de Strato HiDrive aanbieding


    Zoek je meer deals zoals deze aanbieding voor Strato HiDrive?

    Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Lees ook

    HiDrive toegankelijk via meerdere protocollen

    Bij het uitwisselen van back-uppen van bestanden in de cloud moet je wel de mogelijkheid hebben om weer bij die bestanden te kunnen. Of iemand anders ...

    Cloudintegratie met de HiDrive-API

    Bestanden opslaan, back-uppen en uitwisselen via de cloud is met een cloudopslagdienst als HiDrive niet al te moeilijk. Je kunt dat zelfs integreren i...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er