Synology DS923+ review: duurder dan de DS723+ maar is die ook beter?

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

    In deze review nemen we de Synology DS923+ onder de loep. Dit NAS-systeem is vergelijkbaar met de Synology DS723+, maar biedt ruimte aan vier SATA-schijven in plaats van twee. Dat biedt meer opslagruimte of door andere RAID-mogelijkheden een hogere dataveiligheid.

    Deze Synology DS923+ is zo’n honderd euro duurder dan de DS723+ maar de vraag is: loont het prijsverschil zich om het duurdere model te halen?

    Synology DS923+ review:

    Opslagcapaciteit en dataveiligheid

    Een van de belangrijkste voordelen van de DS923+ ten opzichte van de DS723+ is het aantal schijven dat je kunt plaatsen. De DS923+ biedt ruimte aan vier schijven, waardoor je aanzienlijk meer opslagcapaciteit hebt. Daarnaast kun je bij de DS923+ kiezen uit verschillende RAID-varianten, zoals RAID 5, 6 en 10, voor extra dataveiligheid. Dit maakt de DS923+ met name interessant voor (kleinere) bedrijven die waarde hechten aan dataveiligheid en betrouwbaarheid.

    Geheugenuitbreiding voor betere prestaties

    Wat betreft geheugen heeft de DS923+ ook een voordeel ten opzichte van de DS723+. Standaard wordt de DS923+ geleverd met 4 GB RAM, terwijl de DS723+ het moet doen met 2 GB RAM. Beide modellen hebben echter twee geheugenslots, waardoor je het geheugen kunt uitbreiden. Door een 4 GB-module toe te voegen, verdubbel je het geheugen naar 8 GB. Deze geheugenuitbreiding is essentieel als je gebruik wilt maken van toepassingen zoals Docker of Synology’s Virtual Machine Manager. Bij de DS723+ is dit eigenlijk een noodzakelijke investering die je moet meenemen in de aankoopkosten.

    Belangrijk om te vermelden is dat je ECC-geheugenmodules moet gebruiken om dataverlies en downtime te voorkomen. ECC-geheugen kan geheugenfouten detecteren en corrigeren. Hoewel dit type geheugen duurder is dan regulier geheugen, is het een essentiële investering voor bedrijven die zware eisen stellen aan de betrouwbaarheid van hun NAS.

    USB-poorten en extra's

    Wat betreft connectiviteit heeft de DS923+ een extra USB-poort in vergelijking met de DS723+. De DS923+ beschikt over twee USB 3.2 Gen 1-poorten, terwijl de DS723+ er slechts één heeft. Hoewel dit voor sommige gebruikers van belang kan zijn, zal het voor de meeste mensen geen doorslaggevende factor zijn bij het maken van een keuze tussen de twee modellen.

    Geschikte schijven voor de NAS

    Bij de aanschaf van een Synology NAS moet je ook rekening houden met de opslagschijven. Hoewel je ssd’s kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat ze speciaal zijn ontworpen voor continu gebruik in een NAS, zoals de WD Red SA500-modellen. Het is belangrijk om te beseffen dat deze schijven aanzienlijk duurder zijn dan traditionele harde schijven. Als je bijvoorbeeld twee 4TB SSD’s nodig hebt, kan dit zelfs duurder zijn dan de NAS zelf.

    Conclusie Synology DS923+ review

    Wil je maximale opslagprestaties binnen je netwerk, dan zit je met een Synology DS723+ al goed, maar met de iets duurdere DS923+ nog beter. Je kunt er meer dan twee schijven in kwijt, zodat je in geval van twijfel en met voldoende budget beter voor deze versie kunt gaan.

    Synology DS923+ review: plus- en minpunten

    + RAID-mogelijkheden
    + Standaard 4 GB RAM
    Geheugenuitbreiding duur

    Synology DS923+ specificaties

    Processor

    Ryzen R1600 (2,6GHz-dualcore met SMT, max. 3,1 GHz)

    Geheugen2 GB (ECC, max. 32 GB)
    Aansluitingen

    2 × Gigabit-RJ45, 1 × eSATA, 2 × USB 3.2 Gen 1 (5 Gbit/s), 1 × PCIe 3.0 x2

    Shoplink en prijsAmazon, circa 615 euro

    Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Deel dit artikel

    Noud van Kruysbergen
    Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

    Lees ook

    Xinfrared One XH 09 review: betaalbare warmtebeeldcamera

    In deze review werpen we een blik op de One XH 09 van Xinfrared. Dit is een superkleine warmtebeeldcamera voor aan je iPhone of Android-smartphone. He...

    Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

    In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er