Game review: Control

Alieke van Sommeren
0

Control

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Remedy Entertainment505 Games / vanaf € 60

Bij het spelen van Control lijk je een soort van spin-off of een nog mysterieuzere versie van The X-Files binnengewandeld te zijn.

Hoofdpersoon Jesse loopt het Federal Bureau of Control (FBC) binnen. Je hebt geen idee wat die dame daar doet, en het lijkt erop dat de dame zelf ook niet zo goed weet waar ze terecht is gekomen.

Goed en wel binnen ziet ze de directeur een kogel door zijn eigen hoofd jagen en wordt ze prompt tot nieuwe directeur gebombardeerd. Het enige waar ze naar op zoek lijkt zijn is haar broer Dylan, die tijdens een vreemd verschijnsel jaren geleden is verdwenen.

Het FBC houdt zich bezig met fenomenen die niet uit deze dimensie komen, en tijdens Jesse’s zoektocht ontvouwt het verhaal zich langzaam in bizarre, mysterieuze stappen als je via nog levende personeelsleden allerlei informatie (en uiteraard missies) voorgeschoteld krijgt.

Control takeover

Jesse krijgt steeds meer skills tot haar beschikking: van het gooien en smijten met allerlei voorwerpen tot het ‘overnemen’ van de bezeten vijanden

Veel personeelsleden lijken bezeten te zijn. Al snel blijkt dat er iets kwaadaardigs uit een andere dimensie tevoorschijn is gekomen. Je wapen is magisch van vorm te veranderen en je schiet, mept en later gooi en smijt je jezelf een weg door de tegenstanders.

De ene keer kun je met je pistool in de weer, de andere keer is het beter om het aanwezige meubilair naar iemands hoofd te slingeren. Je verzamelt ingrediënten om jezelf handige extra vaardigheden aan te meten en je wapen meer opties te geven.

Control - guns

De verschillende modi van je pistool zorgen voor specifieke voordelen bij het neerhalen van vijanden. Ook je wapen kan naar hartenlust worden gemodificeerd

De omgevingen zijn vaak compleet surreëel geworden door de invloed van de binnengeslopen krachten. Ondertussen is het genieten van de prachtig vormgegeven game die niet in een bepaald hokje te duwen valt.

De lipsync en animaties van de gezichten is bijzonder gedetailleerd. Wel maken de vele cryptische dialogen het wat lastig je in het hoofdpersonage in te leven. Voor de komende tijd staat er nog voldoende extra content op de planning voor deze bijzondere game.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er