OnePlus Buds Z2 in-ears test – review

Noud van Kruysbergen
1

OnePlus Buds Z2, de opvolger van de Z in-ears heeft actieve ruisonderdrukking, maar in de test blijkt dat het geluid er niet beter van wordt. 


OnePlus Buds Z2 in-ears


OnePlus Buds Z2 in-ears

De OnePlus Buds Z2-oordopjes laden zichzelf op in de case waarin ze normaal gesproken zitten. Die case wordt zelf opgeladen met de meegeleverde slechts 20 centimeter lange USB-C-A-kabel. De oortjes vallen magnetisch in hun opbergplek en worden dan opgeladen.

Zet je het deksel van de case open en druk je op het knopje aan de achterkant, dan kun je via bluetooth contact maken met de Buds Z2. Dat werkt vlekkeloos.

Naast de standaard gemonteerde medium eartips worden er nog kleinere en grotere meegeleverd. Voor de noisecancelling van de Z2 is het wel handig als de gehoorgang zo goed mogelijk wordt afgesloten. Druk je een seconde op een van de oortjes, dan wordt ANC geactiveerd of weer uitgezet. Bedienen kan met beide oortjes, je hoeft dus niet na te denken hoe dat ook alweer zat.

Met de HeyMelody-app kun je de standaardbediening per oortje aanpassen. Met de app kun je ook verschillende ruisbeheersingsmodi instellen (0, 25 en 40 dB). In de praktijk merkten we echter weinig van die achtergrondonderdrukking – het enige effect was dat er een deel van de lage tonen uit de afgespeelde muziek verdween.

En dat was nu net wat deze Z2-oortjes helemaal niet kunnen hebben, want ze zijn toch al niet zo vol aan bas. Om buiten mee te fietsen of joggen (wat door de IP55-waterbestendigheid prima kan) is dat voldoende, maar door de nadruk op het midhoog is het totaalbeeld te schel om echt van muziek te genieten. Een mogelijkheid om het geluid met de app aan te passen middels een equalizer of presets ontbreekt. De ondersteuning van Dolby Atmos werkt bovendien alleen met de duurdere telefoons van OnePlus.

Pluspunten

+ IP55-waterbestendig

Minpunten

– nasaal geluid
– ANC geen effect

OnePlus Buds Z2oneplus.com/nl
kleurenwit of zwart
waterbestendigIP55
meegeleverdoplaadcase, usb-oplaadkabeltje, verschillende maten eartips
bekijk het product€ 100

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

OnePlus 9 Pro en OnePlus 9 – sterke punten verder verbeterd

We bekijken de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Sterke punten zijn verder verbeterd bij de nieuwe vlaggenschepen, maar welke is de beste keuze?

OnePlus 8T review: snel scherm en snel opladen

Een review van de OnePlus 8T. Het derde OnePlus-8-model zit tussen de ‘gewone’ OnePlus 8 en het Pro-model in qua prijs. Toch maakt dit extra model de ...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Eelco
Lezer
Eelco

leuke review. De review komt in grote lijnen overeen met andere reviews die ik over deze oortjes gelezen heb. wel vind ik het bijzonder dat je mening over de ANC totaal afwijkend is . De meeste andere reviews vinden die op zn minst redelijk, en zelfs goed voor de prijsklasse. ik bezit de one plus buds Z2 zelf (elders gewonnen), en mijn ervaring is dat de ANC redelijk is, maar dat zowel de passieve isolatie als de ANC een stuk minder dan van de Bose over ear headphones. Over de pasvorm: de meeste in ears sluiten bij mij de gehoorgang… Lees verder »