Tapo C425 review: nieuwe beveiligingscamera van TP-Link onder de loep

Noud van Kruysbergen
1

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de C425-buitencamera van Tapo. Deze werkt op wifi en kan tot 300 dagen op één acculading, zodat je geen gaten door muren hoeft te boren om hem te kunnen gebruiken.

  Tapo C425 review: nieuwe beveiligingscamera van TP-Link onder de loep

  Installatie van de Tapo C425

  Om de Tapo C425 te installeren, voeg je de draadloze buitencamera toe in de Tapo-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Het is verstandig om de camera eerst op te laden met de meegeleverde korte mini-usb-kabel, omdat dit ongeveer 5 tot 6 uur duurt vanwege de 10Ah-accu. Gebruik hiervoor een 5V/2A-adapter. Volgens Tapo is de camera daarna tot 300 dagen bruikbaar zonder opnieuw op te laden.

  Verbinding maken met wifi

  Wanneer de leds rood/groen knipperen, maak je verbinding met het wifi van de camera (Tapo-Cam_XXX). De camera wordt automatisch gevonden, waarna je de instellingen van je wifi moet opgeven. Let op: dit moet een 2,4GHz-verbinding met WPA2 zijn, aangezien 5GHz en WPA3 niet worden ondersteund. Vervolgens keert je mobiele apparaat automatisch terug naar je eigen wifi en is de camera ingesteld.

  Tapo Care-clouddiensten en opslagopties

  Daarna krijg je de mogelijkheid om de Tapo Care-clouddiensten 30 dagen gratis uit te proberen. Na deze periode kost het 3 euro per maand voor 1 apparaat (of 11 euro voor 5 apparaten) voor de Basis-versie met 7 dagen opslag, en 3,50 euro per maand voor 1 apparaat (of 12,50 euro voor 10 met diverse tussenvarianten) voor de Premium-versie met 30 dagen opslag. Er zijn kortingen beschikbaar als je een jaarabonnement afsluit. Het is ook mogelijk om lokaal op te slaan op een microSD-kaart van 8 GB of meer, of je kunt de RTSP-stream laten opnemen door een eigen NVR-apparaat.

  Kenmerken van de C425

  De C425 is een buitencamera die met een sterke magneet aan een voet bevestigd is. Deze voet moet je op een niet makkelijk bereikbare plek bevestigen, aangezien de magneet de enige bevestiging is. Door de IP66-certificering kan de camera slecht weer weerstaan. Met zijn 850nm-infraroodled is een bereik van 30 meter haalbaar, en dankzij de sterrenlichtsensor is ook nachtzicht in kleur mogelijk.


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Beeldkwaliteit en AI-detectie

  Het beeld van de 2K-sensor (2560 × 1440 pixels, H.264 30 fps) is scherp en heeft het gebruikelijke sterke fisheye-effect voor beveiligingscamera’s, met een bereik van 150 graden. Met de AI-detectie voor personen, huisdieren en voertuigen, en de mogelijkheid om zones in te stellen, kun je veel valse alarmen voorkomen.

  Gebruiksvriendelijke app en integratie met smarthome

  De app is overzichtelijk en maakt alle instellingen en mogelijkheden gemakkelijk bereikbaar zonder veel omhaal. Door de ondersteuning voor ONVIF kun je de camera eenvoudig koppelen aan een smarthome-oplossing zoals Homey. Voor Home Automation moet je eerst de Tapo Controller via HACS installeren.

  Conclusie Tapo C425 review

  Al met al biedt de Tapo C425 een gebruiksvriendelijke installatie, prima beeldkwaliteit en handige clouddiensten. Met zijn duurzame accu, weerbestendigheid en slimme functies is het een solide keuze voor wie op zoek is naar een degelijke buitencamera met geavanceerde mogelijkheden.

  Tapo C425 review: plus- en minpunten

  + Makkelijk in gebruik
  + Overzichtelijke mogelijkheden
  Vandalisme-bestendigheid

  Tapo C425 specificaties

  FabrikantTP-Link
  Sensor1/3” 4-megapixel 2K (2560 × 1440)

  Video

  H.264 30 fps

  Wifi

  2,4 GHz WPA2 802.11n

  Opslag

  online met abo, microSD, NVR-ondersteuning

  Shoplink en prijsNog niet bekend

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  Kees
  Lezer
  Kees

  Leuke review,
  En wellicht een mooi alternatief voor de Eufy lijn, welke stiekem, en hardnekkige ontkenningen, toch jou beelden in de cloud opslaat.

  Je schrijft dat HACS nodig is voor Home Automation, maar het moet waarschijnlijk Home Assistant zijn.

  Ik ben benieuwd wat deze gaat kosten.