Nieuwe zakelijke producten van ASUS

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  ASUS heeft­ op de CES een reeks nieuwe zakelijke producten aangekondigd. We brengen een aantal van die producten graag onder je aandacht.

  Op de CES worden van oudsher de nodige nieuwe producten aangekondigd. Voor zakelijk gebruik kwam ASUS met een hele reeks producten, waarvan we er hieronder enkele hebben uitgelicht. Het gaat om een drietal laptops: twee uit de ExpertBook-serie en de eerste Chromebook Plus-variant die ASUS uitbrengt. Verder zijn er nog een Thunderbolt 4-dock en een tweetal compacte desktops die de revue passeren.

  ASUS Triple 4K Thunderbolt 4 Dock DC500

  Met een dockingstation sluit je met slechts één enkele kabel al je randapparatuur aan. De ASUS Triple 4K Thunderbolt 4 Dock kan zoals zijn naam aangeef­t drie 4K-schermen aan sturen (met 60Hz), twee 4K-schermen met 120Hz of een enkel 8K-scherm met 60 Hz. Voor het overzetten van data heb je 40 Gbit/s aan snelheid tot je beschikking, 2,5Gbit/s-ethernet en tot 100W om je aangesloten laptop direct van de nodige voeding te voorzien.

  ASUS ExpertCenter D5/D7/D9 SERIES

  Qua compacte desktop-pc’s kun je kiezen uit de Expert Center D7 SFF met een inhoud van 8,6 liter en de ExpertCenter D9 Mini Tower met een inhoud van net geen 16 liter. Ze ogen dan wel klein, maar het zijn krachtige pc’s die je zonder gereedschap kunt openen voor onderhoud en upgrades. Het kabelmanagement heeft­ daarbij de nodige aandacht gekregen. De SFF wordt aangedreven door maximaal een Intel Core i7 van de 14e generatie, in combinatie met 2 TB aan ssd-opslag met daarnaast 2 TB aan hdd-opslag en maximaal 128 GB DDR5- geheugen. De Mini Tower doet daar nog een schepje bovenop met plek voor een 14e generatie Intel Core i9, 128 GB geheugen en 4 TB ssd-opslag met 4 TB hdd-opslag. Beide kleine desktops bieden meerdere snelle USB 3.2 Gen 2 usb-poorten, combi-jack-aansluiting en aparte jackpoort voor koptelefoon en microfoon, evenals meerdere video-outputs om extra schermen aan te kunnen sturen.

  ASUS Chromebook Plus

  ASUS heeft­ zijn allereerste Chromebook Plus aangekondigd: de ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus. Ook hier mag de nieuwe Core Ultra het rekenwerk uitvoeren, vergezeld van 16 GB LPDDR5X-geheugen, 512 GB aan opslag en Wi-Fi 6E. Het scherm is 14 inch groot met een 16:10 beeldverhouding ( WQXGA) en voldoet 100 procent aan de DCI-P3 kleurenrange. De behuizing is slechts 1,69 centimeter dik en weegt 1,3 kilo. Je krijgt de beschikking over twee stuks USB 3.2 Gen 2 type A-poorten, twee Thunderbolt 4-poorten (compatibel met USB4, ondersteunt Power Delivery), een HDMI 2.1-poort, 3,5mm-combi-jack en een microSD-kaartlezer, plus een vingerafdrukscanner. Vergaderen kan via de ingebouwde 8-mega pixel webcam.

  ASUS ExpertBook B5 & B9

  De ExpertBook B5 is gericht op de moderne manier van werken. Hij is te krijgen in een 14- en 16-inch versie (16:10 beeldverhouding) en wordt van rekenkracht voorzien door de nieuwste Intel Core Ultra 7-processor – inclusief drie AI-engines. Afhankelijk van de configuratie kan de ExpertBook onder andere twee ssd’s bevatten (in RAID), 64 GB DDR5- geheugen en een GeForce RTX 2050, ondersteuning voor 4G en Wi-Fi 7, twee Thunderbolt 4-poorten, HDMI 2.1 en een full hd-webcam. Voor extra indrukwekkende kleuren en hoge contrasten zijn de ExpertBooks bovendien verkrijgbaar met een OLED-scherm. De ExpertBook B9 is de lichtste 14-inch laptop ter wereld: hij weegt slechts 990 gram.

   

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Zijn bedrijven klaar voor de EU NIS2-richtlijn?

  Nu de lat voor cybersecurity steeds hoger komt te liggen, is de enquête van SANS Institute een cruciaal controlepunt voor organisaties om hun verdedig...

  Dit zijn de voordelen van een oledscherm in laptops

  De populariteit van OLED-schermen neemt toe, en dit heeft duidelijke redenen. Deze relatief nieuwe schermtechniek functioneert op basis van een princi...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er