Niet te missen IT- en techevents in Zwitserland

c't-partner
0

In onze artikelenreeks over Zwitserland hebben we al uitvoerig de troeven van de IT-sector aldaar belicht. Kriebelt het ondertussen om een en anders zelf eens te aanschouwen? Doen! Misschien kun je een van deze events aangrijpen om het onderste uit de kan te halen tijdens je werkbezoek aan Zwitserland.


Bern ©Bern Welcome


Events voor jonge wolven en Python-liefhebbers

Hoofdstad Bern ontleent zijn naam dan wel aan de beer, ze zijn er vooral tuk op jonge wolven. Daarom organiseren ze er jaarlijks de Start Up Days, waar ook heel wat IT-bedrijven aanwezig zijn om contacten te leggen. In 2022 vindt dit hoogstaande evenement plaats op 18 en 19 mei, waarbij weer gemikt wordt op een internationaal publiek. Verder moet je zeker de beurskalender van Bern Expo in de gaten houden, met bijvoorbeeld de technologiebeurs Sindex.


Bern Expo ©Oliver Oettli


Voor developers die in Python werken, is Basel de place to be. Met de faculteit Toegepaste Informatie als drijvende kracht vonden in het Congress Center Basel al geregeld grote Python-gerelateerde congressen plaats, en dat zal ook in 2022 weer zo zijn op een nader te bepalen datum. We houden je graag op de hoogte. Een fysiek event dat nog dit jaar in Bazel in real life (ja, het kan weer) plaatsvindt, is het BioData World Congress van 2 tot 4 november.


Basel Congress Center ©Basel Tourimsus


Networking events en congressen met internationale uitstraling

Wie vooral in de .NET-omgeving van Microsoft actief is, mag de .Net Days niet missen in Zürich op 24 mei 2022, in de AG-cinema’s. Wie zolang niet kan wachten om naar de grootste stad van Zwitserland te trekken, kan mikken op het We Tech Together-event op 30 september & 1 oktober 2022 of de Ted X-editie aldaar op 19 november 2021, al dan niet in combinatie met de grote Zurich Game Show van 12 tot 14 november 2021. Allemaal events met internationale uitstraling.


Zürich Cluture ©Zürich Tourism Fabian Frinzel


In Genève en de regio Vaud, met steden als Lausanne en Montreux, staan er nieuwe technologiecongressen in de steigers, maar de datums liggen nog niet vast. Een reeks instanties neemt daar geregeld initiatieven, maar de fysieke events liggen nu helaas stil. Toch kun je ad hoc polsen naar mogelijke samenwerkingen of kennisdeling met partners van Trust4Health als je technologie inzet in de strijd tegen de pandemie, Food by Trust Valley in de agro- en voedingsindustrie of Tech4Trust voor brede technologische innovaties.


zwitserland


Het is de kerntaak van die projecten, so don’t be shy! Als je zelf naar Genève zou gaan: weet dat het de geboorteplaats van het wereldwijde web is, en daar besteden ze in het CERN (waar je dus meer kunt zien dan de deeltjesversneller) aandacht aan. IT’ers kunnen een bezoek onmogelijk aan zich laten voorbijgaan.

Het mag duidelijk zijn: hoewel de pandemie zwaar gewogen heeft op de evenementenkalender wereldwijd, gonst het alweer van de bedrijvigheid in de Zwitserse IT-sector. Sla ter plaatse je tentakels uit, maak kennis, ontdek, leer bij en sla bruggen.


Switserland

Meer informatie?

Wil je een van die events in Zwitserland bezoeken met een delegatie of je teams? Weet dan dat je daarover gratis advies kunt krijgen bij Switzerland Convention & Incentive Bureau. Ze geven je alle mogelijke tips over vluchten, vervoer, hotels, vergaderlocaties en activiteiten voor en na je werkbezoek of meeting. Zoveel mogelijk passend bij je precieze bedrijfsactiviteit.

Vanuit Nederland:

Lisette Van Dolderen, +31 20 620 92 29,
[email protected]

Vanuit België:

Myriam Winnepenninckx +32 2 345 83 57,
[email protected]

MySwitzerland.com/meetings


Deel dit artikel

Lees ook

Maak kennis met de jonge IT-wolven in Zwitserland

Cyberveiligheid (ook rond digitale transacties) is in Zwitserland natuurlijk een speerpunt. Maak er zijn meer jonge IT-wolven die in Zwitserland voor ...

Interactief met IT en wetenschap in Zwitserland: must-sees

In een sector als de IT kan het nooit kwaad om de ogen en oren open te houden en kennis te delen met verwante bedrijven. Dat kan volop in Zwitserland,...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er