Gamen via Wi-Fi of kabel? Met deze routers maakt het niet meer uit

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  Om optimaal te gamen, heb je niet alleen een snelle internetverbinding nodig, maar zijn ook een lage latentie en een korte pingtijd essentieel. In dit artikel tonen we hoe de FRITZ-producten van AVM je hierbij kunnen ondersteunen waarbij het niet uitmaakt of je nu via Wi-Fi of kabel wilt gamen.

  Gamen via Wi-Fi of kabel? Met deze routers maakt het niet meer uit

  Kun je gamen op Wi-Fi?

  Gamingfanaten geven de voorkeur aan een vaste netwerkverbinding, wat garant staat voor snelle reactietijden en een ruime bandbreedte. Desondanks zijn de ontwikkelingen op het gebied van Wi-Fi dusdanig gevorderd dat het niet meer noodzakelijk is om een netwerkkabel te trekken naar je computerkamer. Bovendien is er niks belangrijkers dan controle over je eigen netwerk hebben als gamer zijnde.

  Welke Wi-Fi voor gamen?

  Allereerst heb je een router nodig die naadloos aansluit op jouw internetverbinding. Voor glasvezel van bijvoorbeeld KPNOdido of Delta is dat bijvoorbeeld de FRITZ!Box 5590, voor kabelverbindingen van bijvoorbeeld Ziggo de FRITZ!Box 6690, voor DSL-aansluitingen van bijvoorbeeld Youfone de FRITZ!Box 7590 AX en als er al een modem beschikbaar is, kun je de FRITZ!Box 4060 gebruiken.

  Bovendien beschikken al deze routers van AVM allemaal over meerdere gigabit-netwerkpoorten om je gamingapparaten op aan te sluiten.

  Bekijk de FRITZ!Box-routers

  Welke wifi voor gamen?

  Wi-Fi wordt steeds beter

  De huidige Wi-Fi-technologie heeft zich inmiddels zo sterk ontwikkeld dat de draadloze snelheden die je ermee kunt bereiken de snelheid van je internetverbinding aanzienlijk overtreffen. Een voorbeeld hiervan zijn de routers van AVM met Wi-Fi 6, die al meer dan 2400 Mbit/s halen, terwijl bij vrijwel alle providers de maximale snelheid op 1000 Mbit/s ligt.

  Bovendien worden binnenkort nieuwe versies van deze routers uitgebracht, die zijn uitgerust met Wi-Fi 7 en werken op de 6GHz-band. Hierdoor kunnen de snelheden oplopen tot meer dan 10 Gbit/s. Het is dan ook logisch dat deze apparaten worden voorzien van een 10Gbit-WAN-poort.

  Lees meer over Wi-Fi 7


  Op de hoogte blijven omtrent Wi-Fi 7?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Stabiel mesh-Wi-Fi

  Als je verder van de router af bent, kan de netwerksnelheid afnemen. Met mesh-Wi-Fi kun je dit eenvoudig voorkomen: een of meerdere extra Wi-Fi-accesspoints zoals de FRITZ!Repeater 6000 en de FRITZ!Repeater 3000 AX zorgen zelf voor een stabiele verbinding met de router en schakelen je mobiele apparaat naadloos over naar het sterkste signaal. Hierdoor kun je door je huis lopen zonder de verbinding te verliezen en zonder dat je internetsnelheid plotseling daalt. Zo worden de vaak voorkomende latentie- en pingproblemen van een gewoon Wi-Fi-netwerk vermeden.

  Als er een plek in je huis is waar het niet mogelijk is om met een kabel of accesspoint te komen, is er altijd nog de FRITZ!Powerline 1260-set. Hiermee loopt het dataverkeer niet via een ethernetkabel of Wi-Fi, maar via de elektriciteitskabels. Dit is handig voor bijvoorbeeld een schuur. Hoewel de te behalen snelheden maximaal 1200 Mbit/s zijn en dus iets lager, zijn ze nog steeds hoog genoeg voor een snelle verbinding en daarmee een goede gaming-ervaring.

  Het voordeel van FRITZ!-producten voor gamers

  Omdat alle FRITZ!-apparaten van AVM werken met hetzelfde besturingssysteem, FRITZ!OS, beheer je het volledige netwerk vanuit één centraal punt: de router. Hiermee kun je het netwerkverkeer beheren en monitoren, zodat je direct kunt zien waar eventuele problemen zich voordoen. Het mooie is dat het systeem voortdurend wordt doorontwikkeld en alle FRITZ!-apparaten regelmatig gratis updates ontvangen.

  De FRITZ!-apparaten van AVM bieden je alle benodigde mogelijkheden voor een gaming-ervaring van het hoogste niveau, zonder je zorgen te hoeven maken over de technische aspecten van het opzetten van het netwerk. Dankzij de nieuwste technologieën maakt het dan niet veel meer uit of je wilt gamen via Wi-Fi of kabel.


  Meer tips en tricks om het maximale uit je netwerk te halen?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Meer over

  AVMNetwerken

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Wi-Fi 7 komt eraan en dit moet je weten over deze nieuwe standaard

  In dit artikel leggen we je wat zaken uit over Wi-Fi 7 en wat je ervan kunt verwachten. We zullen ook twee nieuwe routers toelichten die deze nieuwe s...

  Fritzbox koopadvies – een goede router kiezen voor wifi 6 en meer

  Als je een goede router kiezen wilt, zijn Fritzbox routers een goede optie. Dit koopadvies helpt je de juiste kiezen uit het aanbod.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er