Introductie Samsung Galaxy S8

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

Op 29 maart organiseert Samsung het Unpacked-event. Voorgaande jaren werd hier steeds het nieuwste topmodel Galaxy S officieel onthuld. Dit jaar kijken we uit naar de Samsung Galaxy S8. Ook als je een topmodel van vorig jaar hebt, kan deze nieuwe smartphone toch de moeite waard zijn. Er worden namelijk nogal wat verbeteringen en vernieuwingen verwacht.

Samsung Galaxy S8Intelligente assistent

Volgens een officiële aankondiging van Samsung zal de slimme assistent Bixby als eerste op de nieuwe Galaxy verschijnen. Bixby gaat de concurrentie aan met andere assistenten zoals Apples Siri, Googles Assistent en Microsofts Cortana. Maar Bixby zal volgens Samsung completer en slimmer zijn en beter luisteren, bijvoorbeeld door verschillende bewoordingen voor dezelfde opdracht te accepteren. Een speciale knop op de smartphone kan het makkelijker maken om de assistent op te roepen.

Randloos scherm

Volgens alle uitgelekte foto’s en specificaties krijgt de Galaxy S8 een bijna ‘randloos’ scherm. Aan de zijkanten loopt het scherm door tot over de rand, zoals ook bij de huidige S6 en S7 edge het geval is. Maar ook boven en onder het scherm zit slechts een dunne rand. De herkenbare home-knop van Samsung onder het scherm is komen te vervallen, de vingerafdruksensor zit nu aan de achterkant. Dankzij het randloze ontwerp biedt het toestel een groter scherm met relatief kleine buitenmaten. De S8 met 5,8 inch-scherm is nauwelijks groter dan de Galaxy S7 met 5,2″-scherm. De eveneens verwachte S8+ met 6,2″-scherm heeft zelfs een vergelijkbaar formaat als de iPhone 7 plus met 5,5 inch-scherm.

Evolutie

smartphoneOok op andere gebieden, zoals snelheid en camerakwaliteit, zal de S8 zijn voorgangers overtreffen. De meeste gebruikers zullen hier geen enorme verschillen merken, de vorige generatie voldoet ook prima. Zo wordt bij S8 een irisscanner verwacht, een nieuw softwaredesign en andere kleine aanpassingen en extra’s. Ook accessoires als een dock (DeX) om de smartphone als desktop-pc te gebruiken moeten meerwaarde bieden. De smartphonerevolutie heeft al plaatsgevonden, toestellen evolueren nu gestaag verder. We krijgen steeds krachtiger toestellen, maar interessanter is eigenlijk of fabrikanten qua design en gebruiksgemak iets nieuws kunnen bieden. Met het randloze scherm en de slimme assistent geeft Samsung daar een eigen antwoord op.

Samsung Galaxy S8 in Nederland

De nieuwe Galaxy-toestellen zullen naar verwachting in april leverbaar zijn. De adviesprijs van de S8 is waarschijnlijk 799 euro, die van de S8+ zal 899 euro zijn. Aanschaffen kan via Samsung en via tal van webwinkels. Uiteraard is het toestel ook via KPN en andere providers verkrijgbaar, al dan niet in combinatie met een nieuw abonnement of verlenging.

 

 

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er