HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Blog
0

HPE ProLiant Gen11 - Intel Xeon E-2400

HPE heeft een reeks nieuwe en geavanceerde tower- en rackservers in de 11e generatie HPE ProLiant servers geïntroduceerd met de nieuwste vijfde generatie Intel Xeon-processors.

Met een intuïtief en vertrouwd ontwerp zijn de HPE ProLiant ML30 Gen11 en de DL20 Gen11 klaar om alle werklasten aan te pakken met geoptimaliseerde prestaties. Met de nieuwe Xeon E-2700 processors zijn de ProLiant-servers de perfecte keuze voor MKB- en Edge-toepassingen.

Intel heeft onlangs de nieuwe vijfde generatie Xeon-processors uitgebracht. De nieuwe serverprocessors bieden meer prestaties in algemene werkbelastingen. In zijn nieuwe generatie serverprocessors biedt Intel wederom de Xeon E-modellen, die geschikt zijn voor kleinere servers met een enkele processorsocket en die nauw verwant zijn aan de huidige Core i-cpu’s. Intel biedt de Xeon E-2400 ‘Raptor Lake’ in acht nieuwe uitvoeringen met vier, zes of acht performance- cores. De cpu’s tellen evenveel cores als de voorgaande generatie, maar bieden wel tot 68 procent meer rekenkracht. Ook zijn er 16 PCIe 5.0-lanes, DDR5- ECC RAM en USB 3.2 Gen 2 met 10 Gbit/s.

HPE ProLiant ML30 Gen11

De nieuwste HPE ProLiant servers zijn geavanceerder dan ooit tevoren. De HPE ProLiant ML30 Gen11 is de nieuwste entry-level towerserver van HPE die een betaalbare, compacte en stille optie biedt voor de moderne kleine onderneming. Naast de nieuwste Intel Xeon E2400-processors, die tot maximaal acht cores beschikken, ondersteunt de ML30 Gen11 uitgebreide netwerkmogelijkheden, RAS-functies op enterpriseniveau en de HPE-exclusieve silicon root of trust-beveiliging – plus, met de optie van integrated Lights Out (iLO6), is beheer op afstand een fluitje van een cent. Daarnaast biedt DDR5 tot 4400 MT/s verbeterde geheugencapaciteit met tot 128 GB RAM.

HPE ProLiant ML30 Gen11 - Intel Xeon E-2400

De HPE ProLiant ML30 Gen11 is een krachtige maar betaalbare towerserver en levert enterprise-class prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en uitbreidbaarheid tegen lage kosten. Hij is ontworpen voor het MKB, dependances en bijkantoren om on-premises en hybride cloud-oplossingen te draaien.

HPE ProLiant DL20 Gen11

Naast de ML30 maakt een andere server zijn debuut. De HPE ProLiant DL20 Gen11 is een compacte 1U-rackserver met een diepte van 15 inch. Zoals je van HPE mag verwachten, biedt ook deze server toonaangevende beveiliging, uitgebreide connectiviteit en beheerbaarheid vanuit meerdere locaties.

Deze nieuwe server heeft eveneens de HPE silicon root of trust-technologie als basis en maakt ook gebruik van de nieuwste Intel Xeon E2400-processors. Daarnaast beschikt hij over verbeterde DDR5 geheugenopties tot 4400 MT/s en zeer efficiënte AC- of DC-voedingen. Dit maakt de ProLiant DL20 Gen11 tot het ideale platform voor gerichte hybride-cloudomgevingen.

HPE ProLiant DL20 Gen11 - Intel Xeon E-2400

De betrouwbare HPE ProLiant DL20 Gen11 is een compacte en veelzijdige 1U-rackserver met verbeterde beveiliging tegen een betaalbare prijs. Hij is geschikt als een flexibele configuratie voor maatwerk in omgevingen met beperkte ruimte.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Hewlett Packard Enterprise bouwt beveiliging direct in de server met HPE iLO silicon root of trust. Een redundante voeding en diverse opties voor hot-plug HDD’s zorgen voor beschikbaarheid en flexibiliteit. Met de verbeterde uitbreidingsmogelijkheden, nu inclusief PCIe Gen 5, zijn diverse upgrademogelijkheden eenvoudig beschikbaar, wat een extra voorsprong kan geven.

Of een bedrijf nu een tower- of rackserver nodig heeft, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11 hebben opties met tal van vereisten in het achterhoofd. Als een bedrijf op zoek is naar een towerserver, dan zit je met de ML30 Gen11 helemaal goed. Deze krachtige maar betaalbare instapoplossing biedt robuuste prestaties en is ontworpen voor MKB- en edge-inzet, en biedt beveiliging, flexibiliteit, betrouwbaarheid en beheer op afstand, vanaf meerdere locaties voor groeiende bedrijfsbehoeften.

Tegen een betaalbare startprijs komt de ML30 Gen11 tegemoet aan de steeds veranderende budgetten van MKB’s en de inzet in kantoren of filialen (ROBO’s, Remote Office/Branch Office) die on-premises of hybride cloud workloads uitvoeren. Prestaties, beveiliging en uitbreidingsmogelijkheden maken de ML30 geschikt voor point-of-sale, bestands-, print- en opslagtoepassingen, evenals beveiligingsbewaking op franchise- of ROBO-locaties.

Als een rack-style serveroplossing een betere oplossing is, dan is de HPE ProLiant DL20 Gen11 klaar voor elk bedrijf. Deze compacte en veelzijdige server is ideaal voor transport-, retail- en horecabedrijven die in kleine, afgelegen locaties of met filialen werken. Hij is optimaal voor edge-computing-toepassingen en biedt mobiliteit en eenvoudige implementatie in uiteenlopende omgevingen als een krachtig point-of-sale platform.

 

 

 

Meer over

IntelServers

Deel dit artikel

Lees ook

HPE ProLiant Gen11: efficiëntie en flexibiliteit in de IT-infrastructuur

HPE heeft de nieuwe reeks HPE ProLiant Gen11-servers uitgebracht. Deze servers zijn ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren.

Silicon Root of Trust: serverbeveiliging op firmwareniveau

Silicon Root of Trust is technologie die beveiliging direct op firmwareniveau integreert in HPE-servers, wat zeer geavanceerde niveaus van bescherming...

0 Praat mee