Ontspanning en inspanning na de werkuren in Zwitserland

Redactie
0

Het afgelopen jaar belichtten we in onze reeks over Zwitserland en IT het verleden en de toekomst van de sector aldaar, de grote must-sees, een roedel jonge veelbelovende start-ups en de networkingevents die je er niet mag missen. Het adagium ‘work hard, play hard’ indachtig sluiten we de reeks af met tips voor sociale activiteiten en ontspanning na de werkuren in Zwitserland.


zwitserland ontspanning reeks tips

Watchmaking ©Geneva Tourism


Alle Zwitserse clichés zijn goed om er een teambuildingformule omheen te breien: een workshop koebellen maken, jodelen of alpenhoorn spelen. Ricola? Bezoek de kruidentuinen van het merk en leer waar de frisse smaak vandaan komt. Nog wat tijd over? Dan moet je zeker eens bij een Zwitserse horlogemaker een afspraak maken (niet te laat komen!) of breng een bezoek aan Le Cité du Temps, waar Swatch en Omega samen aan een tijdloze tentoonstelling werken.


Watchmaking ©Eric Rossier


Niet alleen voer voor de geest: culinaire tips

Omdat ook de liefde van de werknemer door de maag gaat, zet je het best ook wat culinaire ingrediënten op het menu van je werkbezoek aan Zwitserland. Oerklassiekers in Zwitserland zijn fondue die je in de openlucht, in een iglo of in een speciale fonduetram kunt nuttigen.

Of raclette, nog lekkerder met een zilveruitje, augurk en aardappelen. Lekkerbekken kunnen zich op de Zwitserse chocolade storten: over het hele land kun je ateliers bezoeken van bekende chocolatiers en er proeverijen of workshops bijwonen.

In de lobby van het Lindt Home of Chocolate in Zürich prijkt zelfs een chocoladefontein van negen meter hoog.


zwitserland ontspanning reeks tips

Olympisch Museum Lausanne ©Comite International Olympique


Dineren op hoog niveau kan in een van de tientallen panoramische bergrestaurants in Zwitserland, waarbij het 360 graden om zijn as draaiende restaurant op de Piz Gloria misschien wel het meest tot de verbeelding spreekt.

Lager gelegen, maar even hoog van niveau vind je een van de vele Zwitserse kastelen, waarvan er heel wat aan een meer liggen. Meerwaarde! Door te spoelen met een wijntje uit de door UNESCO beschermde wijngaarden van Lavaux.


Cite du Temps Swatch Group ©Jef Briguet


Actie (en de culinaire kilo’s wegwerken)

Met al die chocolade tikken de kilo’s uiteraard vlug aan, maar die vliegen er even vlug weer af tijdens een van de vele outdooractiviteiten, bij voorkeur ergens op een Zwitserse berg. In de zomer op een trottinet (Zwitserse step) een berg naar beneden suizen of in de winter op dezelfde berg op een band naar beneden glijden.

Een touwbrug bouwen met het hele team en op elke Zwitserse berg kun je eigen Olympische zomer- of winterspelen organiseren. Ook de vele bergmeren zijn een bron van vertier: rustig bootje varen of wakeboarden ‒ alles op je eigen ritme. In de meeste steden kun je in de stad op de rivier ook peddelsurfen of kajakken.


zwitserland ontspanning reeks tips

FIFA World Football Museum ©Adam Naparty


zwitserland


Moeten er nog musea zijn?

Zwitserland huisvest ook een hele waaier tot de verbeelding sprekende musea. Voor de sportievelingen is er het FIFA-museum in Zürich of het Olympisch Museum in Lausanne.

Minder bekend is misschien het museum rond Charlie Chaplin, gevestigd in het Zwitserse landgoed in Vevey waar hij nog een kwarteeuw van zijn leven sleet. De locaties beschikken overigens over fijne eventruimtes.

Bollebozen weten verder beslist dat Albert Einstein zeven jaar in Bern woonde en dat je er vandaag zijn huis kunt bezoeken.


Deel van de fun is uiteraard ook een uitstekend hotel: we tippen je graag het drie-, vier- of vijfsterrenhotel dat het best bij je groep past: in een klassiek, modern of industrieel kader, in de stad of in de natuur.


FIFA World Football Museum ©Adam Naparty


Switserland

Meer informatie?

Organiseer je een event, meeting of congres en wil je ook een fijne tijd beleven met je team?

Je krijgt gratis advies over de leukste activiteiten of teambuildings bij Switzerland Convention & Incentive Bureau:

Vanuit Nederland:

Lisette Van Dolderen, +31 20 620 92 29,
[email protected]

Vanuit België:

Myriam Winnepenninckx +32 2 345 83 57,
[email protected]

MySwitzerland.com/meetings


Deel dit artikel

Lees ook

Maak kennis met de jonge IT-wolven in Zwitserland

Cyberveiligheid (ook rond digitale transacties) is in Zwitserland natuurlijk een speerpunt. Maak er zijn meer jonge IT-wolven die in Zwitserland voor ...

Interactief met IT en wetenschap in Zwitserland: must-sees

In een sector als de IT kan het nooit kwaad om de ogen en oren open te houden en kennis te delen met verwante bedrijven. Dat kan volop in Zwitserland,...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er