Interactief met IT en wetenschap in Zwitserland: must-sees

c't-partner
0

In c’t magazine en op de website kon je al een artikel lezen over het vooruitstrevende karakter van de Zwitserse IT-sector en namen we hoofdstad Bern en de IT-bedrijvigheid rond het meer van Genève, in steden als Lausanne en Montreux, onder de loep. Vandaag zetten we een aantal must-sees in de kijker voor iedereen die IT en wetenschap een warm hart toedraagt.

zwitserland

Genève: CERN en de Science Gateway

Elk deeltje van je wetenschappershart gaat vlugger slaan bij een bezoek aan CERN, dat bovendien nog gratis is ook. Gemiddeld duurt een bezoek drie uur en leidt het je zowel buiten als binnen langs de controlekamers, de onderzoeksfaciliteiten en de machinekamers. Wil je nog een event of receptie vastknopen aan je bezoek, dan kan dat in de Globe of Science met maximum 300 personen.

Zwitserland IT CERN

CERN-Genève-@GenèveTourisme

CERN bezoeken wordt vanaf 2023 nog aantrekkelijker als ook de Science Gateway opengaat, een architecturaal pareltje van de wereldvermaarde Renzo Piano. Het gaat om een interactief educatief centrum rond technologie, bouwkunde en wiskunde waar ook IT’ers voldoende bruggetjes naar hun vakgebied zullen vinden (want is IT tegenwoordig niet onlosmakelijk verbonden met zowat alle wetenschappelijke vakgebieden?).

Zwitserland IT Cern

Cern-Science-Gateway-@2019-CERN

Basel: Novartis Campus

Dat uitgerekend een gezondheidscrisis een van ’s werelds grootste spelers in healthcare belet om zijn 25-jarige verjaardag op tijd in grandeur te vieren, is misschien wel ietwat ironisch, maar dat nieuwe Novartis Pavillon komt er eind 2021 of begin 2022 dan toch. Het is een volgende stap binnen het plan om de Novartis Campus meer open te stellen voor het publiek.

Zwitserland IT Basel

Novartis Campus @Zwitserland Toerisme Andreas Gerth

In het nieuwe bouwwerk kan je een permanente tentoonstelling over de ‘Wonders of Medicine’  bewonderen. Onderdeel van de steeds evoluerende campus is ook het Switzerland Innovation Park, waar heel wat bedrijven actief zijn die vanuit een digitale invalshoek de gezondheidszorg proberen te verbeteren. Op de hele site van Novartis leer je dat IT meer is dan een verhaal van nulletjes en eentjes, maar ook helpt mensenlevens te redden. Bijzonder inspirerend en motiverend: je krijgt hier het levende bewijs dat IT ook gewoon iets menselijks is.

Zürich: IBM research lab

Waar Novartis in zijn vakgebied al een kwarteeuw de bakens uitzet, doet IBM daar nog 50 jaar bij. Al 75 jaar blijft het bedrijf aan de top door zijn voortdurende drang naar wetenschap gedreven innovatie. Dat ze daarvoor in Europa voor Zürich kiezen, is geen toeval: IBM weet zich al jaren gesterkt door de instroom van Zwitsers IT-talent vanuit de universiteiten, en andere Europese kraks-in-hun-vak zijn helemaal gewonnen voor de Zwitserse levenskwaliteit en kunnen zo gemakkelijk gerekruteerd worden.

Zwitserland IT Zurich IBM

Zurich IBM QLAB, Computecenter ©IBM

In hun research lab kun je vandaag alles leren over de speerpunten van hun onderzoek: hybride cloudoplossingen, artificiële intelligentie en de ontwikkeling van kwantumcomputers. Hun think lab heeft eigen vergaderzalen waar je kunt brainstormen over alles wat je daar zag. Je kunt er al even binnenlopen dankzij deze virtuele 360°-tour.

In de volgende blogs van dit jaar belichten we ook nog de IT-highlights in Basel, Zürich en Luzern, stippen we een aantal veelbelovende startups en jonge wolven in de IT aan, adviseren we je over de hotste events in de sector en laten we je wegdromen naar al het moois en leuks dat Zwitserland te bieden heeft na je meeting of event. Blijf dus onze artikelenreeks volgen.

Zwitserland IT Zurich IBM

Zurich IBM ©IBM PT_21786

 

Switserland

Meer informatie?

Wil je een bezoek aan Zwitserland uitwerken waarbij een van die must-sees centraal staan?
Weet dan dat je daarover gratis advies kunt krijgen bij Switzerland Convention & Incentive Bureau.
We geven je alle mogelijke tips over vluchten, vervoer, hotels, vergaderlocaties en activiteiten voor en na je werkbezoek of meeting.
Zoveel mogelijk passend bij jouw precieze bedrijfsactiviteit.

Vanuit Nederland:

Lisette Van Dolderen, +31 20 620 92 29,
[email protected]

Vanuit België:

Myriam Winnepenninckx +32 2 345 83 57,
[email protected]

MySwitzerland.com/meetings

Deel dit artikel

Lees ook

Bouw een datacenter met Gigabyte

De sterke groei van datacenters heeft de kennis en de componenten betaalbaar en toegankelijk gemaakt voor bijna elk bedrijf. Het enige wat je nodig he...

Zwitserland: ontdek het verleden en de toekomst van de IT

In een sector als de IT kan het nooit kwaad om de ogen en oren open te houden en kennis te delen met verwante bedrijven. Dat kan volop in Zwitserland,...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er