HPE ProLiant Gen11: efficiëntie en flexibiliteit in de IT-infrastructuur

c't-partner
0

Het snel even uitproberen van een nieuwe Linux-distributie of het testen van bepaalde instellingen van een Windows-omgeving kan makkelijk door een pc te virtualiseren met software zoals VMware Workstation of Oracle VirtualBox. Daarmee simuleer je de hardware van een pc in een eigen omgeving, waarbinnen je een besturingssysteem installeert. Alle aanroepen van dat besturingssysteem naar de (virtuele) hardware, zoals netwerk- en usb-poorten, worden door de virtualisatiesoftware omgezet naar aanroepen van de echte hardware.

Het voordeel van een virtuele machine is dat je bijvoorbeeld een Linux-distributie kunt uitproberen zonder dat je daar meteen een aparte pc voor hoeft te reserveren of er systeemresources op je eigen systeem voor moet opofferen. Je kunt zo’n virtuele machine daarbij gescheiden houden van de rest van je netwerk, zodat je ook geen risico loopt malware te introduceren.

HPE ProLiant

Hardware: meer is beter

Het werken met virtuele machines zoals VMware ESXi is grotendeels afhankelijk van de hardware die je gebruikt. Als de server zoals een HPE MicroServer over voldoende capaciteit beschikt, dan kun je aardig wat virtuele machines tegelijk productief laten draaien alsof ze op een eigen fysieke pc staan. Virtuele systemen hebben voldoende schijfruimte en geheugen nodig. Het aantal te installeren virtuele systemen en hoe soepel die draaien is afhankelijk van de hardware van de server.

De processor van de server moet al die systemen wel tegelijk aankunnen – vaak zijn meerdere processors in één server een voordeel. En ook het geheugen moet ruim genoeg zijn om meerdere systemen parallel te kunnen draaien. Hier geldt duidelijk: hoe meer, des te beter.

HPE ProLiant Gen11

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn reeks van populaire ProLiant-servers vernieuwd. Deze servers zijn ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om complexe workloads te beheren en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

De HPE ProLiant Gen11-serie biedt een krachtige en betrouwbare oplossing voor bedrijven met veeleisende workloads. Met hun geavanceerde beveiligingsfuncties, flexibele opslagopties en robuuste netwerk- en beheerfuncties zijn deze servers zeer geschikt voor een breed scala aan toepassingen en bedrijfs- of datacenteromgevingen. Of je nu je bestaande infrastructuur wilt upgraden of een nieuwe vanaf de grond wilt opbouwen, de HPE ProLiant DL300 Gen11-serie biedt de prestaties die je nodig hebt.

De ProLiant Gen11-serie omvat verschillende modellen, elk met verschillende niveaus van verwerkingskracht, geheugencapaciteit, opslagopties en netwerkmogelijkheden.

Zo is de HPE ProLiant DL familie van servers de meest flexibele, betrouwbare en prestatie-geoptimaliseerde HPE ProLiant rackservers ooit. De HPE ProLiant ML towerserver- familie biedt eenvoudige, efficiënte bedrijfswaarde en is de ideale keuze voor externe of bijkantoren en groeiende bedrijven.

HPE ProLiant Gen11 tower server

Zo beschikt de HPE ProLiant DL3x5 Gen11 (Genoa) over de vierde generatie AMD Epyc-processors, 128x PCIe Gen5-lanes, en ondersteunt hij tot 12 DIMM-channels. Er kan tot 256 GB DDR5 RAM in en hij is als lucht- of vloeistofgekoelde variant beschikbaar. Naast de AMD-versie biedt HPE ook de ProLiant DL3x0 aan met vierde generatie Intel Xeon scalable processors, die tot 80x PCIe Gen5-lanes en 8 DIMM-channels ondersteunen. De modellen ondersteunen ook NVMe Gen5 ssd-opslag.

De ProLiant ML3x0 biedt ruimte aan twee vierde generatie Intel Xeon-processors, beschikt over tot 10 PCIe Gen5-poorten en acht geheugenkanalen per processor. Bovendien kan hij tot 4 TB aan DDR5 RAM onderbrengen in 32 sloten.

HPE ProLiant Gen11 rack servers

Beveiliging en beheer

Een van de belangrijkste kenmerken van de DL300 Gen11-serie zijn de verbeterde beveiligingsfuncties. Deze servers zijn gebouwd met HPE’s Silicon Root of Trust-technologie, waardoor alleen gevalideerde firmware op de server wordt gebruikt.

Ze beschikken ook over beveiligde opstartprocessen om te helpen beschermen tegen malware en andere aanvallen. Daarnaast worden ze geleverd met HPE’s Integrated Lights-Out (iLO) Advanced management technologie, inclusief functies zoals encryptie, beveiligde firmware-updates en beveiligd wissen.

Met HPE iLO kunnen beheerders de server vanaf elke locatie beheren via een webinterface of via een opdrachtregelinterface. Het biedt ook de mogelijkheid om de server te beheren en te monitoren via mobiele apparaten met behulp van de HPE iLO mobiele app.

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

HPE Microserver Gen10 Plus v2 review: compacte server voor o.a. het MKB

In deze review nemen we de HPE Microserver Gen10 Plus v2 onder de loep. Deze compacte server heeft alles in huis om bij zowel meer willende thuisgebru...

Virtualiseren met VMware ESXi op een HPE MicroServer

Met ESXi kun je op een server als de HPE Proliant Microserver Gen10 de hardware dichter op de fysieke hardware virtualiseren om besturingssystemen te ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er