De voordelen van High Performance Computing optimaal gebruiken

c't-partner
0

Steeds meer instellingen en bedrijven maken gebruik van ‘High Performance Computing’ – krachtige computers om bijvoorbeeld complexe algoritmen en allerlei verschillende databronnen in toepassingen te integreren. Daarbij vallen steeds termen als Cloud Computing, IoT en Industrie 4.0. Als gebruikers het potentieel van krachtige systemen ten volle willen benutten, dan moeten die systemen optimaal op hun toepassingen en gebruik zijn afgestemd.

Wat is High-performance computing?

Kort gezegd omvat HPC technologieën waarmee complexe rekentaken met hoge prestaties kunnen worden uitgevoerd. Voor die high-performance computerverwerking worden taken over verschillende processorkernen parallel uitgevoerd en wordt de rekenkracht van verschillende systemen gebundeld tot computerclusters. Op die manier kan een HPC-systeem een veelvoud aan rekenkracht bieden dan een enkel systeem.

Waar wordt High-performance computing voor gebruikt?

Een HPC-systeem kan de verwerkingstijd van uitgebreide analyses van veel verschillende gegevens aanzienlijk verkorten (bigdata-analyses). Bij industriële en technische omgevingen kunnen ook weer andere eisen aan een systeem worden gesteld – voor autonoom rijden of ook moderne rijassistentiesystemen zijn bijvoorbeeld snelle en zeer nauwkeurige analyses en beslissingen nodig.

Tegenwoordig maken ook ontwikkelaars, productie- en logistics-ingenieurs en wetenschappers in tal van bedrijfstakken gebruik van krachtige computers om de meest uiteenlopende taken efficiënter dan ooit op te lossen op gebieden zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine-learning (ML) en data-warehousing.

Hoe weet ik of High-performance computing iets is voor mij?

Er is heel veel informatie te vinden over HPC via allerlei bronnen, maar daar wordt het niet altijd duidelijker door. Daarom biedt GIGABYTE een whitepaper aan waarin duidelijk en overzichtelijk wordt verteld wat High-performance computing is, hoe het wordt toegepast en hoe het kan worden geoptimaliseerd voor verschillende toepassingsgebieden. Heb je interesse? Vul dan het onderstaande formulier in en je kunt het whitepaper direct lezen en downloaden.

 

Download het GIGABYTE whitepaper ‘Een HPC-systeem optimaliseren voor je toepassingen’

Download het GIGABYTE whitepaper

 

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe GIGABYTE-servers met EPYC 9004

De nieuwe EPYC 9004 Series-processors van AMD zijn geschikt voor veeleisende workloads. GIGABYTE heeft een reeks nieuwe servers uitgebracht voor de ni...

Energie besparen? Gebruik een verbruiksmanager!

Met de hoge energieprijzen is het handig om op je verbruik te letten. Want als je boven het prijsplafond uitkomt, betaal je de hoge marktprijzen voor ...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er