Synology voor grote bedrijven: een interview met de RSM Benelux

c't-partner
0

Synology is bij veel thuisgebruikers bekend van hun compacte NAS-systemen om foto’s, films, documenten en back-ups te bewaren. Maar Synology biedt ook uitgebreide zakelijke oplossingen met eenzelfde bedieningsgemak. Wij spraken met Evgeniya Paliy, Regional Sales Manager voor de Benelux bij Synology.

Evgeniya Paliy, Regional Sales Manager voor de Benelux bij Synology

NAS-apparaten voor thuisgebruikers en kleine bedrijven hebben vaak een duidelijke en eenvoudige interface en bediening. Hoe naadloos gaan die kwaliteiten over op de apparaten voor grote bedrijven?

In principe zijn onze zakelijke en thuisoplossingen hetzelfde. De schaal en diepte van bepaalde functionaliteiten, zoals het centrale managementsysteem kunnen enigszins verschillen. Toch hechten alle systeembeheerders waarde aan een interface die doordacht is ontworpen en intuïtief werkt, zonder dat ze een command-cheatsheet of allerlei documentatie hoeven door te nemen. Het belangrijkste is echter dat we een product ontwikkelen dat door professionals wordt gebruikt.

Bij NAS-apparaten voor grote bedrijven kan er nog steeds een nadruk op gebruiksvriendelijke interfaces en eenvoudige bediening zijn, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen en extra overwegingen. Ten eerste de schaalbaarheid: NAS-apparaten voor grote bedrijven moeten het mogelijk maken om meer opslagcapaciteit toe te voegen om een grotere werklast aan te kunnen.

Ten tweede de bedrijfsfuncties: apparaten voor grote bedrijven worden vaak geleverd met geavanceerde functies op bedrijfsniveau, zoals ondersteuning voor hoge beschikbaarheid, redundante componenten, geavanceerde beveiligingsfuncties en integratie met verificatiesystemen op bedrijfsniveau.

Daarnaast zijn prestaties belangrijk: vanzelfsprekend stellen bedrijven hogere eisen aan de prestaties van kritische applicaties en diensten. Er is behoefte aan snelle gegevenstoegang en ondersteuning voor meerdere gelijktijdige gebruikers. En als laatste geldt dan nog dat NAS-apparaten met behoud van gebruiksvriendelijke interfaces voor grote bedrijven meer geavanceerde beheer- en bewakingstools kunnen bieden. Daardoor kunnen IT-beheerders het systeem efficiënt beheren en problemen oplossen, de prestaties controleren en zorgen voor een optimale werking.

In het algemeen vinden wij het een van onze belangrijkste voordelen dat de apparaten intuïtief genoeg zijn voor mensen zonder uitgebreide IT-kennis, terwijl ze toch zeer productief zijn en geschikt voor veeleisende bedrijfsomgevingen.

De meeste bedrijven en beheerders geven de voorkeur aan een Windows-omgeving. Hoe makkelijk integreren Synology-apparaten zich daarin?

Bij het ontwerpen van onze producten houden we rekening met compatibiliteit, ze integreren relatief makkelijk in Windows-omgevingen. Synology NAS-apparaten ondersteunen de gangbare bestandssystemen, inclusief NTFS, het native bestandssysteem voor Windows. Dat zorgt voor naadloos delen van bestanden en compatibiliteit met op Windows gebaseerde systemen.

Onze producten bieden Windows File Services, waardoor de NAS kan functioneren als een bestandsserver binnen een Windows-omgeving. Daardoor kunnen gebruikers bestanden op de NAS openen en beheren met behulp van standaard Windows-protocollen voor het delen van bestanden (SMB/CIFS , FTP, WebDAV).

Natuurlijk leveren we ook back-upoplossingen die compatibel zijn met Windows-omgevingen. Gebruikers kunnen back-ups uitvoeren van op Windows gebaseerde systemen naar de Synology-NAS met behulp van de licentievrije toepassing Active Backup for Business.

Daarnaast bieden we robuuste ondersteuning voor Active Directory (AD) integratie. Dat is cruciaal voor bedrijven die vertrouwen op Windows-omgevingen en Active Directory voor gebruikersbeheer. Tot slot zorgen firmware-updates en regelmatig onderhoud voor een soepele en betrouwbare integratie tussen de NAS en Windows-systemen.

Hoe positioneert Synology zich tussen zakelijke merken als Gigabyte, SuperMicro en HPE?

Synology’s benadering van gegevensbeheeroplossingen is uniek. Ons zelfontwikkelde besturingssysteem, DSM, onderscheidt zich van concurrenten die vertrouwen op algemene Windows Server-installaties.

Zelfs ten opzichte van concurrenten op het gebied van specifieke opslagoplossingen heeft Synology aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van gegevensbescherming, bedrijfsproductiviteit en hybride cloudfunctionaliteit. Dit betekent dat de consolidatie- en inzetflexibiliteit van elk Synology-systeem het vergelijkbaar maakt met meerdere productfamilies van onze concurrenten, terwijl het kosteneffectiever en eenvoudiger in te zetten en te onderhouden is.

Een voorbeeld hiervan is Active Backup. Elk Synology-systeem kan een back-up maken van Windows, Linux, macOS, VMware, Microsoft 365, Google Workspace en andere soorten systemen of diensten.

In de 2023 Voice of the Customer for Primary Storage van Gartner Peer Insights werd Synology aanbevolen in 98% van de beoordelingen en kreeg het een algemene waardering van 4,7 uit 5 sterren.

We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze oplossingen concurreren met die van andere zakelijke leveranciers.

Beheer back-uptaken voor fysieke en virtuele omgevingen vanuit een gecentraliseerd dashboard om gegevens en services altijd beschikbaar te houden met Active Backup van Synology.

Omvat het assortiment apparaten van Synology het hele spectrum? Of is er een stap tussen de DS- en rack-versies?

Bij Synology zijn de NAS-apparaten strategisch ingedeeld in verschillende series, elk afgestemd op specifieke marktsegmenten. De DS-serie (DiskStation) is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van individuele gebruikers en kleine bedrijven, en biedt veelzijdige oplossingen. Tegelijkertijd zijn er onze RS-versies (RackStation), gericht op grotere ondernemingen, die schaalbaarheid en robuuste prestaties bieden. We bieden ook alle flashopslagoplossingen via onze FS-productlijn (Flash Station), schaalbare bedrijfsopslag met onze SA-lijn en opslag met hoge dichtheid met onze HD-lijn (die tot 1PB aan opslag biedt).

Hoewel er enige overlap kan zijn in termen van functies en mogelijkheden, blijft performance een van de belangrijkste onderwerpen voor al onze apparaten. Of je nu kiest voor een DS-model of een RS-versie, je kunt een optimale balans verwachten tussen opslagcapaciteit, snelheid en betrouwbaarheid om te voldoen aan jouw specifieke prestatie-eisen.

Synology voor grote bedrijven: een interview met de RSM Benelux

Synology lijkt zich vooral te richten op opslag en gegevensbeheer. Spelen mogelijkheden zoals virtualisatie een secundaire rol?

Onze primaire focus ligt op het bieden van allesomvattende, alles-in-één- oplossingen. Hoewel opslag en gegevensbeheer kernpijlers zijn, hebben we virtualisatiemogelijkheden strategisch naadloos geïntegreerd in ons aanbod. We hebben onze virtualisatieopties verbeterd door speciale functies toe te voegen, zoals hoge beschikbaarheid. Dat betekent dat je gevirtualiseerde systemen nog betrouwbaarder zijn, met minder downtime en betere prestaties

Zijn er sectoren waar Synology zich specifiek op richt of in uitblinkt?

We zijn een gevestigde leider op het gebied van gegevensopslag en back-upoplossingen. Onze primaire focus op NAS-systemen bedient een breed scala aan industrieen. Synology blinkt uit in het leveren van schaalbare, betrouwbare en gebruiksvriendelijke opslagoplossingen, waardoor wij de voorkeur genieten van bedrijven in sectoren zoals IT, kleine en middelgrote ondernemingen, creatieve industrieën en grote bedrijven op verschillende gebieden, zoals gezondheidszorg, onderwijs, R&D, financiële instellingen, lucht- en ruimtevaart en defensie, auto’s, telecommunicatie en nog veel meer.

De veelzijdigheid van Synology-producten maakt ons geschikt voor toepassingen variërend van gecentraliseerde gegevensopslag en back-up tot mediabeheer en collaboratieve werkomgevingen. Onze toewijding aan innovatie en een gebruikersgerichte aanpak hebben ons gepositioneerd als een betrouwbare partner voor organisaties die op zoek zijn naar eff iciënte en veilige oplossingen voor gegevensbeheer, ongeacht hun omvang en bedrijfstak.

Welke mogelijkheden zijn er om de professionele markt te bereiken (bijvoorbeeld via serviceproviders)?

We benaderen de zakelijke markt door schaalbare en functierijke oplossingen aan te bieden die voldoen aan de opslag- en gegevensbeheerbehoeft en van grotere organisaties. Om te voldoen aan de voortdurend groeiende opslagvereisten van bedrijfsomgevingen, bieden we NAS-apparaten met high-performance hardware en schaalbaarheidsopties.

De bedrijfsgerichte NAS-modellen van Synology worden geleverd met een reeks functies zoals hoge beschikbaarheid, snapshot- en replicatiemogelijkheden en integratie met verificatiesystemen op bedrijfsniveau zoals LDAP en Active Directory.

Een van onze belangrijkste aandachtspunten is beveiliging. We erkennen het belang van het beveiligen van gevoelige bedrijfsgegevens. High-end NAS-modellen worden geleverd met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals versleuteling, firewall en beveiligde toegangscontroles. Die functies dragen bij aan het voldoen aan de industrienormen.

Het is belangrijk om te vermelden dat Synology ondersteuningsservices op bedrijfsniveau biedt om ervoor te zorgen dat organisaties onmiddellijk hulp en oplossingen krijgen in geval van problemen. Bovendien hebben we partnerschappen met externe serviceproviders, en dat biedt flexibele opties voor assistentie ter plaatse.

Waar zal Synology zich de komende jaren op richten?

Synology zal zich blijven richten op het uitbreiden van elke productlijn – gegevensbeheer, gegevensbescherming, videobewaking, bedrijfsproductiviteit, cloud/ hybride cloudservices en niet-IT-gerichte oplos singen. Ons doel is om IT toegankelijk te maken in elk marktsegment. We hebben een aantal belangrijke productaankondigingen die we dit jaar zullen doen, dus blijf op de hoogte.

Tot slot

Meer weten over de producten van Synology? Bezoek de website van Synology via deze link of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze reviews, workshops en meer!


Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over

Synology

Deel dit artikel

Lees ook

Zijn bedrijven klaar voor de EU NIS2-richtlijn?

Nu de lat voor cybersecurity steeds hoger komt te liggen, is de enquête van SANS Institute een cruciaal controlepunt voor organisaties om hun verdedig...

Dit zijn de voordelen van een oledscherm in laptops

De populariteit van OLED-schermen neemt toe, en dit heeft duidelijke redenen. Deze relatief nieuwe schermtechniek functioneert op basis van een princi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er