Beveiligingsrisico’s van de cloud

c't-partner
0

Uit recente rapporten, zoals KPMG’s ‘2021 CEO Outlook Pulse’, blijkt dat het beperken van de cyberbeveiligingsrisico’s voor veel bedrijven de hoogste prioriteit is geworden. Dit heeft een flinke impuls gegeven aan de ontwikkeling van digitale beveiligingsoplossingen, waarvan de oorsprong vaak te vinden is in cloudgebaseerde technologieën en diensten. Het staat buiten kijf dat het beveiligen van de cloud nu essentieel is voor onze wereldwijde infrastructuur.

Het veilighouden van een onderneming of organisatie begint met mensen en hun vermogen om gespecialiseerde taken en rollen te combineren, hun kennis effectief toe te passen en competent op te treden. Naarmate bedrijfs- en overheidsorganisaties in toenemende mate overstappen op cloudoplossingen, is de noodzaak om cyberbeveiligingsprofessionals met gespecialiseerde cloudgebaseerde vaardigheden in te huren en op te leiden indicatief voor het beveiligen van de organisatie tegen bedreigingen.

Afdelingen die verantwoordelijk zijn voor de overgang van bestaande systemen naar cloudgebaseerde systemen zien zichzelf vaak geconfronteerd met het probleem om de ‘juiste’ mensen met de ‘juiste’ vaardigheden te vinden die in staat zijn het werk te doen. De teams zijn dan veelal op zoek naar essentiële vaardigheden zoals het kunnen beoordelen en evalueren van de overeenkomsten, verschillen, uitdagingen en mogelijkheden van verschillende cloud-serviceproviders. Daarnaast moeten geschikte kandidaten in staat zijn single- en multi-cloudomgevingen te plannen, te implementeren, en deze naar een hoger beveiligingsniveau te tillen. Bovendien moeten ze competent zijn in het uitvoeren van basisaudits van cloud-resources, security assessments en incidentbeheer.

Daarom neemt SANS/GIAC training en het certificeren van de ‘juiste’ mensen serieus – vooral wanneer organisaties wereldwijd ons vertellen dat het belangrijk voor hen is.

De cloud security-certificeringen van GIAC zijn speciaal ontworpen om professionals te helpen praktische ervaring op te doen om de cloud te beschermen tegen de gevaarlijkste bedreigingen – en de nieuwste certificering van GIAC, GIAC Cloud Security Essentials (GCLD), is daar geen uitzondering op.

Volgens Ryan Nicholson, auteur en instructeur van de cursus Cloud Security Essentials van Sans ‘Bewijst de GCLD-certificering dat de houder een hoge mate van kennis heeft over security-uitdagingen die ontstaan bij het migreren van systemen en applicaties naar cloud-serviceprovideromgevingen. Het begrijpen van dit nieuwe technologische landschap en de bedreigingen die ermee gepaard gaan, is slechts het halve werk. De GCLD-certificering gaat nog een stap verder – en bewijst dat je preventieve, en detectie en reactionaire technieken kunt implementeren om deze cloudgebaseerde workloads te beschermen.’

GCLD is een hoogwaardige certificering voor cloud security en wordt aanbevolen voor beveiligingsingenieurs en analisten, systeembeheerders, managers en auditors, en iedereen die nieuw is in de cloud. De GCLD-certificering bewijst dat iemand praktische kennis van cloud-beveiligingstechnieken in huis heeft.

Ontdek meer over de cloud-certificeringen die GIAC aanbiedt.

Over GIAC Certifications

GIAC Certifications is een cybersecurity certificeringsorganisatie met meer dan 35 technische praktijkgerichte certificeringen in informatiebeveiliging. GIAC-certificeringen zijn geaccrediteerd volgens de IEC/ISO/ANSI 17024-kwaliteitsnorm voor certificerende instanties. GIAC, een onderdeel van het SANS Institute, valideert kwalificaties van werknemers via 35 praktische, technische certificeringen in informatiebeveiliging.

Over SANS Institute

SANS Institute is de grootste provider van training en certificering voor professionals bij overheden en commerciële instellingen wereldwijd. Gerenommeerde SANS-instructeurs geven wereldwijd meer dan 50 verschillende cyberbeveiligingstrainingen, live en online.

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er