WordPress 4.6: sneller, slimmer, stabieler

Noud van Kruysbergen
0

WordPress 4.6 is uit! Dat is goed nieuws voor iedereen met een WordPress website. Deze versie maakt het populairste CMS ter wereld nóg sneller, slimmer en stabieler.

wordpress46

Ben jij ook webredacteur en plaats je vaak blogs, artikelen, pagina’s en FAQ’s op websites, dan maakt WordPress 4.6 het je een stuk relaxter. Een van de vernieuwingen is autosave: elke letter die je intypt, elke foto die je toevoegt en elke url waar je naar linkt wordt automatisch meteen opgeslagen. Tussentijds bijwerken is niet langer nodig.

Versie 4.6 heeft nog een toffe nieuwe feature: de inline Link Controle. Heb je in het verleden per ongeluk een link gemaakt naar een niet bestaande url, dan krijg je van WordPress automatisch een waarschuwing dat de link niet meer klopt. Als je een update wilt uitvoeren moet je telkens de vraag ‘Weet je het zeker?’ beantwoorden. Dat wordt irritant op een gegeven moment. Bij deze versie is het installeren en bijwerken van plug-ins en thema’s dan ook een kwestie van slechts één muisklik.

Snelheid heeft in 4.6 sowieso prioriteit gekregen. De admin-omgeving laadt een stuk sneller door het gebruik van lettertypes die al standaard op je apparaat staan. Resource hints helpen je browser met prefetch en prerender bij het kiezen van welke bronnen ze binnenhalen en voorbehandelen. WordPress voegt deze automatisch toe voor je stijlen en scripts, wat je site nóg sneller maakt.

Websites laden sneller

Onder de motorkap zijn er nog veel meer verbeteringen doorgevoerd, die de meeste leken weinig zeggen. WordPress-experts verzekeren ons bijvoorbeeld dat multisites dankzij ‘Pepper’ sneller dan ooit laden. Het toevoegen van WP_Site_Query en WP_Network_Query helpt bij het maken van geavanceerde queries met minder inspanning. Daarnaast hebben instellingen nu een API voor het afdwingen van validatiebeperking. Een nieuwe WP_Term_Queryklasse voegt flexibiliteit toe aan de terminformatie van de query, terwijl een nieuw WP_Post_Type-object de interactie met post-types voorspelbaarder maakt.

peterdewit

Peter de Wit is webredacteur bij Vevida

De meeste gebruikers zal dat allemaal niets zeggen, maar de experts zijn er erg blij mee. Bij hosters als Vevida wordt de WordPress-website meteen bijgewerkt naar de meest recente versie omdat dat een stuk veiliger is. Inmiddels is namelijk versie 4.6.1 met bugfixes ook uit. Ben je laks met updaten? Dan kun je de gratis plug-in Vevida Optimizer gebruiken, die updates voor WordPress en je plug-ins automatisch uitvoert.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er