Surface Go met powerbank opladen

Daniel Dupré
0
Microsoft Surface Go

(Bron: Microsoft)

De voedingsadapter van mijn Microsoft Surface Go-tablet heeft een wat ongebruikelijk lange stekker, die nergens anders inpast. Is er een andere manier om het apparaat op te laden als ik op reis ben?

De Surface Go kun je via de USB-C-poort opladen, maar niet met elke willekeurige oplader. Eenvoudige smartphone-opladers of USBA- poorten zoals je ze bijvoorbeeld in sommige vliegtuigen aantreft, werken niet. De Surface Go verwacht een hoger laadvermogen, het liefst van een krachtige powerbank.

Wij adviseren een powerbank met power delivery. Let bij je keuze erop dat deze ten minste 45 watt ondersteunt, ofwel 15 volt met 3 ampère of 20 volt met 2,25 ampère. De accu van de Surface Go heeft een capaciteit van ongeveer 26 wattuur, daarom zou de powerbank een hogere capaciteit moeten hebben. Met een powerbank van 20.000 mAh kun je de tablet ongeveer twee tot drie keer opladen.

Meer handige tips lees je in c't 03/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een ssd?

Op dit moment zijn ssd's zeer betaalbaar, met bepaalde exemplaren van 2 terabyte die minder dan 75 euro kosten. Ondanks de vele goede deals is het bel...

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er