Microsoft HEVC-videocodec: wel of niet gratis?

Daniel Dupré
0

Voor de hardwareversnelde weergave van HEVC-video’s op mijn computer heeft Windows 10 de HEVC Video Extension van Microsoft zelf nodig. Ik heb Windows opnieuw geïnstalleerd en wilde vervolgens die extensie weer uit de store installeren, maar moet nu blijkbaar plotseling 99 cent betalen. Is de extensie niet gratis meer?

 

Jawel, die is zeker nog steeds gratis verkrijgbaar. Als je via het Windows 10-menu bij de Microsoft Store op zoek gaat naar de HEVC Video Extension, kost hij curieus genoeg inderdaad 99 cent. Ga je via de browser op zoek in de Microsoft Store, dan is hij opeens gratis verkrijgbaar.

 

Microsoft Store

De HEVC-codec in de Microsoft store vanaf de pc is weliswaar niet heel duur…

 

Waarom de zoekopdracht in de store een betaalde versie toont is ons totaal niet duidelijk. Het eenvoudigst ga je daarom met je browser naar de juiste pagina in de Microsoft Store. Daar staat hij dan gratis aangeboden om te downloaden.

 

…maar als je de codec in de Microsoft Store via een webbrowser opzoekt, is hij opeens gratis.

 

De HEVC-codec heb je overigens ook nodig voor de weergave van 4K-streaming-video zoals Netflix.

 

 

Meer interessante tips vind je in c't sep/2019

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Windows: van Home naar Pro en terug?

Ik wil Windows 10 Home upgraden naar Pro. De extreem goedkope aanbiedingen voor licentiecodes staan meestal op de zwarte lijst van Microsoft. Stel Mic...

Grondig iets wissen onder Arch Linux

Ik heb onder Arch Linux een service geïnstalleerd die niet goed meer werkt. Kan ik die service en alle bestanden verwijderen en weer met een schone le...

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er