Cpu-core-latentie zelf meten met app Sandra

Redactie
0

De cpu core-to-core latenties van moderne processors kun je heel eenvoudig zelf meten met Sandra. Dit kleine programma kun je gratis downloaden.

We voeren dergelijke metingen onder Windows 10 uit met het diagnoseprogramma Sisoft Sandra, (System Analyzer Diagnostic and Reporting Assistant) dat ook enkele benchmarkfuncties bevat. De gratis Lite-testversie is volledig toereikend voor dergelijke latentiemetingen.

We raden je aan alle andere geopende toepassingen tijdens de metingen te sluiten. Ga voor de meting naar het tabblad Benchmarks bij Sisoft Sandra en selecteer onder Processor de ­optie Processor Inter-Thread Efficiency.


cpu latentie meten Sandra


In het venster dat opent, moet je Parallelism nog instellen op Multi-­Core (MC) Only, anders meet je de latentie met de logische cores van SMT of Hyperthreading.

De test start dan vanzelf. In plaats van de minder betekenisvolle gemiddelde waarden in de grafiek, zijn de ruwe waarden van de latenties interessant. De waarden voor de afzonder­lijke kernparen staan onder in het subvenster.

Om ze te exporteren, kopieer je ze naar het klembord met behulp van het tweede pictogram op de balk onderaan in het venster en sla je ze vervolgens op in een tekst­bestand of verwerk je ze in een spreadsheet.

c't magazine jan-feb/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Melding mail certificaat onbetrouwbaar oplossen in iOS

iOS geeft melding dat certificaat voor mail onbetrouwbaar is, dit kun je oplossen door het configuratieprofiel aan te passen.

Windows 11 driver nodig voor installatie (en oplossing voor cFOS Speed Driver)

Stopt Windows 11 setup ermee? Misschien is een Windows 11 driver nodig voor installatie, zoals de cFosSpeed Driver. Zo verhelp je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er