iPad pencil gebruiken in online videostream

Redactie
0

Stel je ontwerpt en presenteert lesmateriaal op een iPad, waarbij je de Apple Pencil gebruikt en je wil dat ook graag doen bij online lessen via videostream. Maar het is niet handig om op de iPad te tekenen terwijl daar tegelijkertijd het videogesprek op loopt. Is er een manier om de iPad-desktop op te nemen in een videostream op de pc?

Er zijn zelfs meerdere manieren om dit te doen, alhoewel de kwaliteit niet in alle gevallen even goed is.

Extra webcam voor opname

Ten eerste zou je de iPad kunnen filmen met een tweede webcam, dat beeld bijvoorbeeld laten weergeven met de Camera-app in Windows 10 en dat venster delen in de videostream. Maar dat resulteert in een zeer slechte beeldkwaliteit.

Screensharing app

Een andere manier is door een screensharing-app zoals TeamViewer te installeren op de iPad en op de pc. Dat kan soms echter vervelende vertragingen tussen de invoer op de iPad en de weergave in het venster van de Windows-app opleveren.

HDMI adapter – iPad Pencil online videostream

Als je een HDMI-adapter voor je iPad hebt, kun je de output daarvan bijvoorbeeld naar de pc sturen via een HMDI-­USB-grabber en die tonen in de videostream via het venster van de Camera-app, zoals in het eerste voorbeeld.


video capture HDMI-USB videograbber review vergelijkende test


Dergelijke grabbers zijn al voor minder dan 15 euro verkrijgbaar, zie c’t 6/2021 op ­pagina 124. Maar voor de eerste stap (uit de iPad)  zul je een van de varianten voor de iPad-poort moeten hebben. Dat kan een lightning, een USB-C of een Thunderbolt zijn.

Vooraf opnemen iPad Pencil online videostream

De presentatie kan ook vooraf worden opgenomen en als film afgespeeld via schermdeling. Daarvoor ga je naar Instellingen – Bedieningspaneel – en voeg je de optie van schermopname toe. Deze kun je vervolgens gebruiken in het bedieningspaneel, waar je de opnameknop indrukt en enkele seconden later de schermopname gaat lopen. Maar je kunt hier niet de pencil zelf op volgen, wel wat de pencil doet


iPad Pencil online videostream


 

c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Video maken met je smartphone

Een smartphone is alles wat je nodig hebt om je eigen video te maken. Je kunt er ook materiaal voor YouTube mee maken. We testen verschillende toestel...

Videoconferentiesoftware: info, veiligheid en gegevensbescherming

Videoconferentiesoftware krijgt vrijwel elke week updates. Maar hoe zit het met de veiligheid en gegevensbescherming?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er