Google Stadia op Mac in 4K

Daniel Dupré
0

Ik heb een iMac en wil graag gamen in 4K via het Stadia-gamestreamingplatform. Mijn internetverbinding is snel genoeg, maar toch draaien de games van Stadia op Mac alleen in full-hd-resolutie. Kan ik daar iets aan doen?

Google Stadia gaming

Sinds maart 2020 is het mogelijk om via het Stadia-platform games in de Chrome-browser in 4K-resolutie te spelen. Onder Windows werkt dat meteen al standaard als je systeem aan de volgende eisen voldoet: je hebt een Stadia Pro-abonnement, gebruikt de Chrome-browser en je moet de optie voor de beste visuele kwaliteit in de smartphone-app activeren. Daarbij moet je internetverbinding dan wel een downloadsnelheid van minstens 35 Mbit/s hebben.

Stadia op macOS

Deze eisen om van het streaming game-platform gebruik te kunnen maken, gelden ook voor de Apple Mac. Google comprimeert 4K-games echter met de VP9-codec, en die wordt niet standaard ondersteund door Apple. Daardoor gebruikt Chrome onder macOS een H.264-videostream met 1080p-resolutie.

Stadia plug-in

Stadia op Mac

Om Google Stadia-games in 4K-resolutie op een Mac te draaien, moet je de Chrome Stadia+-plug-in installeren.

De gratis Stadia+-plug-in voor Chrome biedt hiervoor een oplossing. Na de installatie wordt ‘Stadia+’ toegevoegd aan het Stadia-menu in Chrome, dat je opent met de toetsencombinatie Shift+Tab. Daar selecteer je de VP9 codec samen met de 4K resolutie. Vervolgens moet je het tabblad met de videostream opnieuw laden. Activeer dan de optie ‘Monitor’ om de latentie in het statusvenster naast de huidige resolutie te controleren.

 

(Deze tekst is eerder verschenen in c’t 3/2021, p.140)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Meer handige tips lees je in c't magazine mei/2022

Meer over

AppleGaming

Deel dit artikel

Lees ook

Optionele updates Windows – moet je die updates installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

Word tekst verbergen of onzichtbare tekst zichtbaar maken

Wil je in Word tekst verbergen of juist verborgen tekst zichtbaar maken? Lees hoe je dat makkelijk kunt doen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er