Google Stadia op Mac in 4K

Daniel Dupré
0

Ik heb een iMac en wil graag gamen in 4K via het Stadia-gamestreamingplatform. Mijn internetverbinding is snel genoeg, maar toch draaien de games van Stadia op Mac alleen in full-hd-resolutie. Kan ik daar iets aan doen?

Google Stadia gaming

Sinds maart 2020 is het mogelijk om via het Stadia-platform games in de Chrome-browser in 4K-resolutie te spelen. Onder Windows werkt dat meteen al standaard als je systeem aan de volgende eisen voldoet: je hebt een Stadia Pro-abonnement, gebruikt de Chrome-browser en je moet de optie voor de beste visuele kwaliteit in de smartphone-app activeren. Daarbij moet je internetverbinding dan wel een downloadsnelheid van minstens 35 Mbit/s hebben.

Stadia op macOS

Deze eisen om van het streaming game-platform gebruik te kunnen maken, gelden ook voor de Apple Mac. Google comprimeert 4K-games echter met de VP9-codec, en die wordt niet standaard ondersteund door Apple. Daardoor gebruikt Chrome onder macOS een H.264-videostream met 1080p-resolutie.

Stadia plug-in

Stadia op Mac

Om Google Stadia-games in 4K-resolutie op een Mac te draaien, moet je de Chrome Stadia+-plug-in installeren.

De gratis Stadia+-plug-in voor Chrome biedt hiervoor een oplossing. Na de installatie wordt ‘Stadia+’ toegevoegd aan het Stadia-menu in Chrome, dat je opent met de toetsencombinatie Shift+Tab. Daar selecteer je de VP9 codec samen met de 4K resolutie. Vervolgens moet je het tabblad met de videostream opnieuw laden. Activeer dan de optie ‘Monitor’ om de latentie in het statusvenster naast de huidige resolutie te controleren.

 

(Deze tekst is eerder verschenen in c’t 3/2021, p.140)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer handige tips lees je in c't 08-09/2024

Meer over

AppleGaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

20 handige commando’s in Windows-opdrachtprompt die je moet kennen

De Windows-opdrachtprompt, ook wel bekend als cmd.exe, heeft meer dan 280 opdrachten. In dit artikel hebben we 20 handige commando's die je kunt gebru...

Zo kun je de Windows foutcode 0x80070643 oplossen

Bij het updaten van Windows via Windows Update verschijnt vaak foutcode 0x80070643. Deze fout kent verschillende oorzaken en oplossingen, en wij zulle...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er