Windows 10 kopen kan online makkelijk goedkoop als je veel geld wilt besparen. Maar krijg je dan ook echt een geldige licentie? We gaan in op vragen en geven antwoorden.
Als Windows 10 op je nieuwe pc geleverd wordt ben je klaar, maar wat als je het wilt kopen voor een zelfbouw-pc of tweedehands laptop?
Wat krijg je nou eigenlijk als je Windows 10 koopt en hoe zit het met sleutels en licenties? Lees de veel gestelde vragen en vind je antwoorden hieronder.
Het bericht op twitter vertoont een aanbieding die we allemaal kennen, een Windows 10 Pro licentie voor een, redelijkerwijs, veel te lage prijs.
Deze kunnen worden gebruikt voor installatie en activatie maar het was interessant geweest als CT in dit artikel antwoord had gegeven op de vraag of dit een legale licentie is.
Het bericht op social media wekt de verwachting dat deze vraag beantwoord wordt namelijk wel.
Overigens is de regel dat Windows 10 legaal is als je hem voor een gangbare prijs koopt ook niet zeker, zelfs niet als je het bij grote bedrijven koopt. Je moet altijd maar afwachten of hij niet na een tijd ineens ingetrokken wordt. Eigenlijk zorgt Microsoft dat je alleen keys kunt vertrouwen die ze zelf verkopen. Dat is natuurlijk niet netjes, zo moeilijk zou het voor Microsoft niet hoeven zijn om een tooltje te bouwen waarbij je de key kunt controleren of deze wel legaal is. Het lijkt me dat ze wel wat mensen in dienst hebben die zoiets kunnen… Lees verder »
Los van wat microsoft verteld over licenties zijn er nog de landelijke regels rond software, abonnementen, licenties en dergelijke. Tussen de zakelijke licenties die al dan niet legaal worden doorverkocht zijn er nog licentie constructies via stichtingen, verenigingen en andere organisaties. Voor organisaties van algemeen nut en organisaties in het onderwijs zijn er bij microsoft (en anderen) ook speciale licenties te verkrijgen. Daar kan/mag je dan gebruik van maken zolang je voor/bij die organisatie werkt. Uiteindelijk heeft microsoft ooit uitgesproken dat ze consumenten en/of particuliere klanten niet actief zullen benaderen en controleren op licenties voor eigen gebruik. Dit was toen… Lees verder »
Net artikel. Uit eigen ervaring blijkt dat de ‘grijze gebieden’ niet worden getolereerd door Microsoft. Verkoop van Windows 10 wordt zogezegd als een ‘Licentie’ verkocht, terwijl deze goedkope licenties enkel een sleutel zijn. Bij een Sleutel hoort een licentie, deze krijg je niet bij een goedkope sleutel. Dat is enkel een sleutel, geen licentie.
Pas op met de koop en verkoop van dit soort licenties. Goedkoop is duurkoop.
Koop een Windows 10 licentie die aan de prijs is, bij een van de gevestigde shops. De in het artikel aangegeven richtprijs komt wel overeen. Dit voorkomt problemen.
Een paar dagen geleden kocht ik een Windows 11 pro-licentie voor minder dan € 15, de activering verliep zonder enig probleem, loop ik enig risico om dat te doen? hoe kan ik controleren of mijn licentiecode legaal is? en wat zijn de risico’s? Ik wil mijn gegevens op deze computer echt niet kwijtraken. ik heb trouwens gekocht bij directlicensie.nl Alvast bedankt voor jullie reacties