Generieke installatiesleutel voor Windows

Daniel Dupré
0

Dit FAQ-item heeft betrekking op Windows geautomatiseerd installeren met antwoordbestandenHoe een Windowsinstallatie verloopt – en waar je kunt ingrijpen uit c’t 3 / 2019, vanaf pagina 60.

Als ik een bepaalde editie wil voorselecteren, moet ik een bijpassende sleutel opgeven in het antwoordbestand. Maar ik ben er een beetje bang voor dat Microsoft die sleutel bij herhaald gebruik uiteindelijk een keer zal gaan blokkeren. En daar kan ik me ook niet eens over gaan beklagen, omdat ik mijn sleutel natuurlijk sowieso eigenlijk niet mag gebruiken voor meerdere installaties. Wat zijn dan de mogelijkheden?

Je moet de sleutel na het installeren van Windows inderdaad vervangen. Maar je kunt je wel beschermen tegen het blokkeren van een bepaalde sleutel. Gebruik gewoon een generieke installatiesleutel in plaats van een sleutel die je zelf hebt aangeschaft.

Microsoft stelt dergelijke sleutels zelf ter beschikking (zie voor een overzicht de tabel hieronder). Daarmee kun je Windows vervolgens gaan installeren, maar dan (uiteraard) niet activeren. Wil je de Windows-installatie langer gaan gebruiken, dan moet je de sleutel later vervangen door een eigen sleutel en Windows op de officiële manier activeren. De sleutels hieronder werken zowel voor de 32- als de 64-bit varianten.

Generieke sleutels

EditieSleutel
HomeYTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7
Home N4CPRK-NM3K3-X6XXQ-RXX86-WXCHW
ProVK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
Pro N2B87N-8KFHP-DKV6R-Y2C8J-PKCKT
Pro for WorkstationsDXG7C-N36C4-C4HTG-X4T3X-2YV77
Pro N for WorkstationsWYPNQ-8C467-V2W6J-TX4WX-WT2RQ
Enterprise Eval7HBDQ-QNKVG-K4RBF-HMBY6-YG9R6

 

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 driver nodig voor installatie (en oplossing voor cFOS Speed Driver)

Stopt Windows 11 setup ermee? Misschien is een Windows 11 driver nodig voor installatie, zoals de cFosSpeed Driver. Zo verhelp je dat.

Plusteken in Excel voor positieve getallen zetten

In Excel kun je een plusteken zetten voor de positieve getallen in een bepaalde kolom, zonder dat Excel denkt dat het een som is.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er