Geen Chromecast-beeld op oudere tv

Alieke van Sommeren
2

Ik heb een Chromecast gekocht. Die werkt met een nieuwere tv verder prima, maar op mijn oudere tv krijg ik geen beeld. Ik heb van alles geprobeerd om op de tv in te stellen, maar niets werkt. Andere apparaten die ik via hdmi heb aangesloten, zoals een blu-rayspeler en een receiver, werken prima. Is er een manier om de Chromecast op de tv aan de praat te krijgen?

Probeer eens bij de Google-Home-app bij de apparaatinstellingen de 50Hz-modus van de Chromecast te activeren. De Chromecast probeert het beeld normaal op 60 Hz naar je tv te sturen, ook als die dat misschien niet kan. De kans bestaat overigens dat je tv daar schuld aan is, die aan de Chromecast meldt dat hij 60 Hz wel ondersteunt.

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

10 Gigabit ethernet met de juiste hardware en software

Gigabit-ethernet is trager dan moderne opslag. Voor een NAS met een 10-Gigabit-aansluiting moet ook de overige infrastructuur geschikt zijn. We bekijk...

3D-printers vanaf 350 euro: Ultimaker vs klonen

Ultimaker maakt betrouwbare 3D-printers die Chinese fabrikanten graag namaken, maar dan goedkoper. We hebben de klonen het laten opnemen tegen hun ori...

2 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Peter
Lezer
Peter

Hallo,

Ik kan in Google home nergens vinden waar je modus kunt veranderen van 60 hz naar 50 hz. Zou je uit willen leggen waar ik dit precies moet doen?

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Tik in Googles ‘Home’-app op het icoon van je Chromecast (standaard een tv met gebogen lijntjes in het beeld). In het volgende scherm kun je dan op het tandwiel klikken (boven) om de instellingen aan te passen.